fbpx

Είσαι φραπέ lover; Κι όμως… πίνεις 1 από τους top 10 καφέδες του κόσμου! (αποδεδειγμένα)

Οι coffee addicted της παρέας σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει πολλούς καφέδες στη ζωή σας, μέχρι να καταλήξετε στον αγαπημένο σας. Ποιο latte και ποιο macchiato; Το ελληνικό φραπέ βρίσκεται ανάμεσα στους top 10 καφέδες του κόσμου, σύμφωνα με νέα έρευνα!

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η Ελλάδα φημίζεται για την ιστορία της, το τζατζίκι και την μπουγάτσα Θεσσαλονίκης. Κι όμως… τελικά, φημίζεται και για τον καφέ της!

Τι κι αν οι μοντέρνες και πιο σύνθετες εκδοχές του καφέ έχουν κυριεύσει; Η «ομορφιά» βρίσκεται στα πιο απλά όπως αποδυκνύεται, αφού το φραπέ έχει άλλη χάρη.

Δες ποιοι είναι οι top 10 καφέδες σύμφωνα με το World Taste Atlas:

Freepik.com

Στην πρώτη θέση (δικαίως, κατά την ταπεινή μου άποψη) βρίσκεται το ιταλικό espresso, ενώ ακολουθεί το cappuccino στη δεύτερη θέση και ο ισπανικός καφές cortado στην τρίτη.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε ένα γαλλικό καφέ, ο οποίος ονομάζεται café au lait (κάτι παρόμοιο με nescafe), στην πέμπτη θέση o ιταλικός καφές ristretto και στην έκτη ο τούρκικος καφές, που μοιάζει πολύ με τον κυπριακό!

bovary.gr

Η έβδομη θέση είναι κι εκείνη που μας ενδιαφέρει περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού την έχει κατακτήσει το φραπέ και όχι οποιοδήποτε φραπέ, αλλά αυτό της Θεσσαλονίκης.

Το flat white της Αυστραλίας πήρε την όγδοη θέση, ο γνωστός americano την ένατη και τη δεκάδα συμπληρώνει ο βιετναμέζικος καφές, με μια όμοια εκδοχή του filter coffee!

Freepik.com

Και ναι… Καλά κατάλαβες! Μερικά αγαπημένα ροφήματα, όπως το latte και το macchiato «πέρασαν και δεν ακούμπησαν» τη δεκάδα. Για την ακρίβεια, το latte πήρε την 23η θέση, ενώ για το macchiato ούτε λόγος… Στη λίστα με τα 56 κορυφαία ροφήματα καφέ του κόσμου, δεν υπάρχει πουθενά.

Προς ενημέρωση, να σου πούμε ότι στην εν λόγω λίστα συμπεριλαμβάνεται και το ελληνικό freddo cappuccino και freddo espresso, τα οποία πήραν τις θέσεις 28 και 32, αντίστοιχα! Τώρα μην ρωτήσεις για τον κυπριακό καφέ… Η χάρη του δεν έφτασε (ακόμη) μέχρι τους top καφέδες παγκοσμίως, παρόλο που το αξίζει!

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου καφές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending