fbpx

Πώς να φτιάξεις το βιογραφικό που θα σου εξασφαλίσει τη δουλειά των ονείρων σου!

Ψάχνεις για δουλειά… αλλά όχι για οποιαδήποτε δουλειά; Θέλεις να εργαστείς στον τομέα των σπουδών σου; Να κάνεις αυτό που σου αρέσει και σε γεμίζει; Με λίγα λόγια θέλεις να κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε τώρα είναι η ευκαιρία σου! Είναι η ιδανική περίοδος για να κάνεις αιτήσεις εργασίας, καθώς υπάρχουν πολλές ανοιχτές θέσεις εκεί έξω.

Κι αν σκέφτεσαι πώς θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις… Δεν είναι ακατόρθωτο! Για να το πετύχεις αυτό και να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο dream job σου, είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις ένα καλό βιογραφικό σημείωμα, που θα σε βοηθήσει στη διαδικασία πρόσληψης. Εμείς σου δίνουμε τις συμβουλές μας, όμως αν θες να μάθεις περισσότερα από ειδικούς στον τομέα, πάτα εδώ.

Δες πώς θα φτιάξεις το CV που θα σου εξασφαλίσει τη δουλειά των ονείρων σου:

1
Η εικόνα παίζει ρόλο

Freepik.com

Η εικόνα του βιογραφικού σου, φυσικά και παίζει ρόλο! Ένα «καθαρό» και επαγγελματικό βιογραφικό έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες άλλα που θα σταλούν για την ίδια θέση.

Χρησιμοποίησε απλές γραμματοσειρές και διαφορετικά μεγέθη γραμμάτων για να διαχωρίσεις τις ενότητες. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου, όπως το όνομά σου, το email και τον αριθμό τηλεφώνου σου.

2
Περίγραψε τον εαυτό σου εν συντομία

Στην αρχή του CV σου γράψε μια σύντομη παρουσίαση για τον εαυτό σου. Πες λίγα λόγια για ‘σένα, τους στόχους, τα ενδιαφέροντα και τις διακρίσεις σου. Αυτό θα βοηθήσει τον εργοδότη να σε γνωρίσει καλύτερα.

Και εννοείται πως για να ξεχωρίσεις, είναι πάντα χρήσιμο να συνοδεύσεις το CV σου με ένα cover letter!

3
Φρόντισε τα sections του CV να είναι ξεκάθαρα & κατανοητά

Freepik.com

Αφού περιγράψεις τον εαυτό σου, ξεκίνα με την επαγγελματική σου εμπειρία σε προηγούμενες παρόμοιες θέσεις εργασίας (αν έχεις), αλλιώς πήγαινε απευθείας στο εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Είναι σημαντικό να αναφέρεις τα καθήκοντα που είχες, τα επιτεύγματά σου και τις δεξιότητες που απέκτησες από αυτή τη θέση. Ξεκίνα από την πιο πρόσφατη εμπειρία σου και πήγαινε προς τα πίσω.

Στην επόμενη ενότητα θα πρέπει να αναφερθείς στην εκπαίδευσή σου. Γράψε τα σχετικά πτυχία, μεταπτυχιακά, διπλώματα ή/και βραβεία που κατέχεις.

Οι δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα είναι ένα section που πολλοί -λανθασμένα- αποφεύγουμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό να το προσθέσεις στο CV σου! Ανάφερε τις δεξιότητες που διαθέτεις, όπως ξένες γλώσσες, προγραμματισμό, διαχείριση πελατών/projects, κλπ. Επίσης, μην ξεχάσεις να γράψεις για τα ενδιαφέροντα και τα hobbies σου, για κάποια εθελοντική εργασία ή/και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχεις συμμετάσχει.

Στην τελευταία ενότητα του βιογραφικού, αν έχεις αναφορές ή συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες, τότε είναι καλό να τις προσθέσεις, παρόλο που δεν είναι απαραίτητες. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία σου και να αναβαθμίσει την αίτησή σου!

Πριν κάνεις μια αίτηση εργασίας και πριν στείλεις το βιογραφικό σου, μην ξεχάσεις να το ελέγξεις και να κάνεις διορθώσεις. Προσοχή σε ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη που ίσως σου στοιχίσουν.

4
Ζητήσε βοήθεια από ειδικούς

Freepik.com

Αν αντιμετωπίζεις δυσκολία στη δημιουργία του CV σου, μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό. Η Uniteam Recruitment Services προσφέρει υπηρεσίες δημιουργίας βιογραφικών, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για job interview ή/και πρόσληψη.

Εκτός από τη δημιουργία βιογραφικών, η Uniteam προσφέρει και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες, όπως αξιολόγηση του CV που εσύ έχεις φτιάξει, κάνοντάς το update αν χρειαστεί, δημιουργία συνοδευτικής επιστολής, κλπ.

Οι ειδικοί θα σε βοηθήσουν επίσης να δημιουργήσεις το προφίλ σου στο LinkedIn, ενώ θα σου δώσουν και εξατομικευμένες συμβουλές για τη συνέντευξη εργασίας.


Όπως καταλαβαίνεις, το να φτιάξεις ένα καλό βιογραφικό είναι κάπως απαιτητική διαδικασία, αλλά είναι -ίσως- το πιο σημαντικό εργαλείο για την αναζήτηση εργασίας. Με τη σωστή προετοιμασία και τη βοήθεια από ειδικούς, μπορείς να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό που θα σε βοηθήσει να διεκδικήσεις τη δουλειά των ονείρων σου.

Επισκέψου την ιστοσελίδα uniteamrecruitment.com για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending