fbpx

Το πρόγραμμα BridgeSTEAM του Girls in STEAM Academy έρχεται ξανά το Δεκέμβριο!

Με την αποστολή να καταργήσει τις διακρίσεις και να ενισχύσει την παρουσία των γυναικών στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών (STEAM), το Girls in STEAM Academy ανακοινώνει το τρίτο πρόγραμμα BridgeSTEAM για φέτος!

Το διήμερο πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 14-16 ετών, και θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2023 στο Youth Makerspace Larnaka.

Το BridgeSTEAM δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα. Είναι μια ευκαιρία για τα κορίτσια να αναπτύξουν νέες δεξιότητες στον προγραμματισμό, να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρονται στους τομείς της STEAM και να έρθουν σε επαφή με εξαιρετικές γυναίκες πρότυπα στην Κύπρο που διαγράφουν τον δρόμο τους στους τομείς αυτούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εργαστήριο Επαγγελματικής Συμβουλευτικής για να βοηθήσει τα κορίτσια να καταλάβουν ποιες επιλογές σταδιοδρομίας τους ταιριάζουν στον κόσμο των STEAM και ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο που αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs).

Με περισσότερες από 150 αποφοίτες και 3 χρόνια δράσης, η ομάδα του Girls in STEAM Academy στοχεύει σε ένα κόσμο χωρίς στερεότυπα, όπου η καθεμιά μας έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει ό,τι ονειρεύεται χωρίς περιορισμούς. Το 2022, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία 4 διήμερα προγράμματα BridgeSTEAM σε τρεις πόλεις της Κύπρου, δίνοντας την ευκαιρία σε κορίτσια ηλικίας 14-16 και 17-18 ετών να βιώσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία – μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

«Το πρόγραμμα έχει ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες μου και θα το έκανα ξανά και ξανά! Σας ευχαριστώ πολύ!!» (Συμμετέχουσα προγράμματος 2022)

Η εμπειρία για τις συμμετέχουσες όμως δεν σταματά εκεί. Τα κορίτσια που συμμετέχουν στα προγράμματα του Girls in STEAM Academy ανήκουν στο δίκτυο αποφοίτων που τους παρέχει αμέτρητες ευκαιρίες, είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό. Απόφοιτες των προγραμμάτων του 2021 και 2022 συμμετείχαν στο πρόγραμμα “TechGirls” στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέλαβαν το ρόλο των παρουσιαστριών στο podcast του Academy “SheSpeaks“, και είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες μέσα από τη δραστηριότητα “job shadowing” σε διάφορες εταιρείες και πανεπιστήμια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου είναι ανοικτή και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σύνδεσμο εδώ με περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, εδώ, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2023. Λόγω μεγάλης ζήτησης, αιτήσεις μετά το πέρας της προθεσμίας δεν θα γίνονται αποδεκτές.

To Girls in STEAM Academy είναι μια πρωτοβουλία του Be an Ally Foundation, με κύριους χορηγούς των φετινών προγραμμάτων το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, την PwC Cyprus και την Τράπεζα Κύπρου. Την πρωτοβουλία ηγούνται η Παναγιώτα Πολυκάρπου και η Αναστασία Λιοπετρίτη.

Γιατί οι τομείς STEAM;

Είναι καιρός να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα και να δώσουμε στα κορίτσια την ευκαιρία να αναδείξουν το αληθινό τους δυναμικό. Παρόλο που τα κορίτσια εξελίσσονται ραγδαία στον ψηφιακό κόσμο, οι γυναίκες αποτελούν μόλις το 17% των ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην ΕΕ, και μόλις το 36% των αποφοίτων STEM.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: https://steamacademycy.org/


Ιστοσελίδα: https://steamacademycy.org/

Facebook: www.facebook.com/steamacademycy

Instagram: @steamacademycy

TikTok: @steamacademycy

LinkedIn: Girls in STEAM Academy

YouTube: Girls in STEAM Academy

Επικοινωνία: hello@steamacademycy.org

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending