fbpx

Δημοσίευση του Παιδαγωγικού Οδηγού και της Σειράς Podcast του έργου Entrepreneurial Herstory!

Το έργο Entrepreneurial Herstory έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και δημοσιεύσει το πρώτο του κύριο αποτέλεσμα, αποτελούμενο από έναν δυναμικό συνδυασμό εκπαιδευτικών πόρων σε μορφή κειμένου και ηχητικού περιεχομένου: έναν Παιδαγωγικό Οδηγό και μια σειρά Podcast με θέμα τη διατομεακότητα στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Αρχικά, οι εταίροι του έργου ανέπτυξαν τον Παιδαγωγικό Οδηγό του έργου με τίτλο «Η επιχειρηματικότητα μέσα από το φακό της διατομεακότητας: Αντίκτυπος, προκλήσεις και ευκαιρίες».

Προκειμένου να αυξηθεί η προσβασιμότητα και η απήχηση του υλικού, ο Οδηγός έχει μετατραπεί και διαμορφωθεί σε μια σειρά Podcast με τον ίδιο τίτλο, η οποία έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει 5 επεισόδια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το “Entrepreneurial Herstory” είναι ένα ευρωπαϊκό Erasmsus+ έργο στον τομέα της νεολαίας. Ως κεντρικό του άξονα, το έργο ακολουθεί τη θεωρητική προσέγγιση της διατομεακότητας (intersectionality) και λαμβάνει υπόψη πώς το υπόβαθρο και η ταυτότητα των ανθρώπων ενδέχεται να διαμορφώσουν με διαφορετικό τρόπο την πορεία τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το “Entrepreneurial Herstory” στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής νοοτροπίας των νέων επιχειρηματιών. Εργάζεται προς την κατεύθυνση της προώθησης συμπεριληπτικών επιχειρηματικών προτύπων, μακριά από τοξικά έμφυλα στερεότυπα και αξίες. Αυτό θα επιτευχθεί δίνοντας στις μειονότητες και στις υποεκπροσωπούμενες κοινωνικές ομάδες φωνή για να εκφράσουν τις εμπειρίες τους όσον αφορά την αντισυμβατική επιχειρηματικότητα. Αυτές οι περιθωριοποιημένες ομάδες συμπεριλαμβάνουν τις γυναίκες, άτομα από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, άτομα με εθνοτική καταγωγή, πρόσφυγες, μετανάστες, άτομα με αναπηρία και άλλα.

Η σύμπραξη του έργου αποτελείται από 6 οργανισμούς που προέρχονται από 5 ευρωπαϊκές χώρες:

  1. C.I.P. Citizens in Power (Κύπρος)
  2. Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας – CSI (Κύπρος)
  3. Challedu (Ελλάδα)
  4. Dramblys (Ισπανία)
  5. Helixconnect (Ρουμανία)
  6. IDM (Ολλανδία)

ΣΤOΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ PODCAST

Τόσο ο Οδηγός όσο και η σειρά Podcast συγκεντρώνουν και αναλύουν το θεωρητικό πλαίσιο του έργου. Βασικός στόχος τους είναι να εισαγάγουν το κοινό στην έννοια της διατομεακότητας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και να συμβάλουν στην υπέρβαση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι μειονότητες και οι υποεκπροσωπούμενες κοινωνικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένων των γυναικών – στον τομέα αυτό.

Εκτός από την παρουσίαση τεκμηριωμένων ερευνών σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματικότητα μεταξύ μειονοτικών κοινωνικών ομάδων, ο Οδηγός και η σειρά Podcast εμπλουτίζονται περαιτέρω με πολύτιμες γνώσεις που αντλήθηκαν από συνεντεύξεις που διεξήγαγε η κοινοπραξία του έργου με 12 ειδικούς σε θέματα επιχειρηματικότητας και 12 ψυχολόγους και κοινωνιολόγους από τις 5 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο έργο (Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία και Ρουμανία).

Τόσο ο Οδηγός όσο και όλα τα επεισόδια του Podcast είναι διαθέσιμα σε 5 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών (EN) και όλων των εθνικών γλωσσών των οργανισμών-εταίρων, δηλαδή ελληνικά (EL), ολλανδικά (NL), ρουμανικά (RO) και ισπανικά (ES).

ΣΕΙΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ PODCAST ΤΟΥ EH – ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η σειρά Podcast του Entrepreneurial Herstory αποτελείται από 5 επεισόδια, συμπεριλαμβανομένου ενός εισαγωγικού επεισοδίου και 4 κυρίως επεισοδίων (διάρκειας ~20 λεπτών το καθένα), τα οποία εστιάζουν στις διάφορες θεματικές που εξετάζονται στον Οδηγό.

Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση των επεισοδίων:

  • Εισαγωγικό Επεισόδιο
  • Επεισόδιο 1: Η επιχειρηματικότητα και τα βασικά χαρακτηριστικά του αστικού επιχειρηματία
  • Επεισόδιο 2: Θετική εκπροσώπηση περιθωριοποιημένων ομάδων & Ανασκόπηση δεδομένων που αφορούν τις γυναίκες που ανήκουν σε υποεκπροσωπούμενες κοινότητες
  • Επεισόδιο 3: Διατομεακός φακός στην επιχειρηματικότητα
  • Επεισόδιο 4: Μετατρέποντας την αποτυχία σε επιτυχία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να κατεβάσετε τόσο τον Οδηγό όσο και τα επεισόδια Podcast σε όλες τις διαθέσιμες γλώσσες στην αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας του έργου.

Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε τη σειρά Podcast στο κανάλι του οργανισμού CIP στο YouTube.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Ιστοσελίδα του έργου

 Σελίδα του έργου στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending