fbpx

Crusta: Η νέα sicilian pizza της πόλης που φτιάχτηκε ειδικά… για delivery!

Τι θα σε κάνει να πεις ότι μια pizza είναι τέλεια; Μα φυσικά η γεύση της και το πόσο ζουμερή, τραγανή και φρέσκια την νιώθεις! Βέβαια αν δεν την φας αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, δύσκολα θα διατηρηθεί μετά από 20-30 λεπτά που φτάνει σπίτι σου!

Αν σου λέγαμε όμως ότι στην Crusta κατάφεραν μετά από πολλούς μήνες δοκιμών να δημιουργήσουν την ‘τέλεια’ pizza για delivery, θα μας πίστευες;

Θα σκέφτεσαι πώς το κατάφεραν αυτό… Ε δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά, αλλά αυτό που θα σου πούμε είναι ότι έδωσαν έμφαση σε 3 σημαντικά σημεία!

Μάθε περισσότερα για την sicilian Crusta pizza:

1
Η βάση της πίτσας ξεχωρίζει

Για να παραμένει crunchy η βάση της pizzas ακόμα και μετά το delivery, στην Crusta επιλέγουν ζυμάρι υψηλής υγρασίας με ελαιόλαδο παρόμοιο με focaccia και ακολούθως εφαρμόζουν την τεχνική με το διπλό ψήσιμο!

Δηλαδή κάθε πρωί μισό-ψήνουν τις βάσεις και όταν έρχεται η κάθε παραγγελία η πίτσα ξαναψήνεται με τα υλικά της. Αυτή η μέθοδος βοηθά στο να μην “τραβήξει” το ζυμάρι την υγρασία από τα υλικά. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί την τέλεια ισορροπία τραγανής, αλλά και αεράτης βάσης για να ‘προστατεύεται’ από την υγρασία του κουτιού.

Θα δεις ότι η βάση είναι ελάχιστα πιο ψηλή από τις κλασικές πίτσες, αλλά το επιπλέον ύψος δημιουργείται από κυψέλες αέρος, όχι από περισσότερο υλικό.

Αν είσαι στη Λευκωσία, δοκίμασε σήμερα τις νέες πίτσες από Crusta μέσω Wolt, Foody ή Bolt !

2
Αναλογία sauce και τυριού

Το 2ο μυστικό για να είναι μια pizza ζουμερή και γευστική, είναι η σωστή ποσότητα τυριού και sauce. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Crusta, χρειάζεται λίγο περισσότερο sauce παρά τυρί.

Αρκετοί βάζουν ketchup στην pizza τους, γιατί πολύ απλά νιώθουν ότι χρειάζεται περισσότερο sauce.

Το διπλό ψήσιμο βοηθάει στη σωστή αναλογία sauce και τυριού, με αποτέλεσμα μια πιο ζουμερή και τραγανή πίτσα!

3
Προσεγμένη επιλογή υλικών

Η επιλογή όλων των υλικών έγινε πολύ προσεκτικά και μετά από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Sauce: Είναι ένα μείγμα από σπιτική roasted red pepper sauce και επιλεγμένου ιταλικού ντοματοχυμού. Δίνει μια μοναδική ταυτότητα, με μια πιο καπνιστή και γλυκιά γεύση. Έχεις επίσης επιλογές με sauce από υπέροχη σπιτική almond pesto και φρέσκο τυρί ρικότα.

Τυρί: Το μείγμα τυριών είναι mozzarella χαμηλής υγρασίας και παρμεζάνα. Είναι ένας κλασικός συνδυασμός που δένει απόλυτα με τη sauce.

Toppings: Όλα τα υλικά έχουν κάτι το ιδιαίτερο στην Crusta. Για παράδειγμα, δεν θα βρεις το κλασικό pepperoni, αλλά ένα πολύ καλής ποιότητας salami από την Νάπολη που δίνει μια πολύ ιδιαίτερη πικάντικη γεύση.

Το κοτόπουλο είναι μαριναρισμένο για 24 ώρες και ψημένο στο γκριλ. Η καπονάτα μελιτζάνας φτιάχνεται φρέσκια κάθε μέρα! Τα αλλαντικά, τα μανιτάρια, η κόκκινη γλυκιά πιπεριά, οι πράσινες ελιές… παίζουν το δικό τους ρόλο! Γιατί η επιλογή ποιοτικών υλικών κάνει τη διαφορά στο delivery.

Εμείς πάντως πήραμε όλες τις πίτσες και πραγματικά τις απολαύσαμε… Μόνο αν τις δοκιμάσεις κι εσύ θα καταλάβεις όλα αυτά που σου περιγράφουμε!

Παράγγειλε τις νέες πίτσες από την Crusta μέσω Wolt, Foody ή Bolt !

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,200FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending