5 Ολυμπιακά αθλήματα που αν υπήρχαν… η Κύπρος θα είχε το χρυσό στο «τσεπάκι» της!

Με τα βλέμματα όλων μας αυτό το διάστημα να είναι στραμμένα στο “Paris 2024”, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας έδωσαν έμπνευση για να σκεφτούμε σε ποια αθλήματα… θα μπορούσε να ξεχωρίσει με διαφορά η Κύπρος μας.

Όχι ότι δεν έχουμε σπουδαίους αθλητές, αλλά -δυστυχώς- ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η μικρή μας χώρα δεν είναι από τα φαβορί του θεσμού! Έτσι, σκεφτήκαμε 5 Ολυμπιακά αθλήματα… που αν υπήρχαν, τότε η Κύπρος δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το χρυσό!

Δες σε ποια «αθλήματα» η Κύπρος θα κέρδιζε την πρωτιά στους Ολυμπιακούς:

1
Ράλλυ για εντοπισμό ελεύθερης ξαπλώστρας

newsbomb.gr

Σκέψου απλά, εκατοντάδες «αθλητές» από όλο τον κόσμο να τρέχουν σε μια γεμάτη από κόσμο παραλία, με στόχο να βρουν ελεύθερη ξαπλώστρα…

Προτού καλά – καλά περάσουν μερικά δευτερόλεπτα, οι Κυπραίοι -όχι μόνο θα έβρισκαν ελεύθερο κρεβατάκι- αλλά θα είχαν ήδη απλώσει πάνω τζιαι τον ττόρο τους! Όι εν να παίζουμε ενομίσατε!

2
Διαγωνισμός καλύτερου ψησίματος σούβλας

checkincyprus.com

Αν υπήρχε σαν Ολυμπιακό άθλημα, δεν θα ήμασταν απλά πρωταθλητές, αλλά θα ήταν και το εθνικό μας σπορ… (βασικά είναι το εθνικό μας σπορ)!

Οι Κυπραίοι θα σάρωναν στα μετάλλια, αφού χωρίς καν να δοκιμάσουν, θα είχαν πετύχει το τέλειο ψήσιμο, με σωστό αλάτι και μάλιστα στο «άψε-σβήσε». Μην σου πω ότι οι «κριτές» θα είχαν χωνέψει την κυπριακή σούβλα και οι άλλοι θα προσπαθούσαν ακόμη να ανάψουν τα κάρβουνα! #ουψ #αφού_εν_η_δουλειά_μας_ολάν

3
Τουρνουά τταβλιού

in2life.gr

Το ττάβλι τζιαι αν εν η δουλειά μας! Αν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας και φέρναμε καμπόσες εξάρες, θα τους τα παίρναμε διπλά τα παιχνίδια!

Okay, ίσως να υπήρχε ένας ανταγωνισμός με τους φίλους μας τους κάλαμαρς (να λαλούμε τζιαι του στραβού το δίκαιον, κατέχουν τζιαι τζιείνοι το σπορ), αλλά ως κκελετζίες Κυπραίοι, κάπως θα καταφέρναμε να ανέβουμε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, ακόμα τζιαι αν έπρεπε να τους βάλουμε κλάππα (= τρικλοποδιά, για όσους «δεν μιλάνε κυριλάτα»)!

4
«Αγώνας» ύπνου

onmed.gr

Παρόλο που ο ύπνος έχει την τιμητική του σε όλες τις χώρες, όταν μένεις κάθε πρωί  κολλημέν@ με τες ώρες πάνω στα «φώτα του Καλησπέρα»… ε, τον εκτιμάς λίγο παραπάνω (όταν εν ΣΚ τζιαι μπορείς να τον απολαύσεις).

Ας μας εδιούσαν τζιαι που ένα μαξιλάρι τζιαι μια πατανιούαν (να μεν ριούμε τζιόλας) τζιαι… ποιος μας ξύπναγε!

5
Sprint… στο κουτσομπολιό

aigaioreport.gr

Ας περάσουμε και σε ένα «άθλημα» ταχύτητας! Υπάρχει περίπτωση να μπορούσε να μεταφέρει κανείς τα κουτσομπολιά μιας ολόκληρης ημέρας (μεν σου πω τζιαι εβδομάδας) πιο γλήορα που τους Κυπραίους;!

Ποιος εχώρισεν, ποια έμεινεν έγκυος, ποιας εκάμαν πρότασην γάμου, πού έκαμεν την ανάγκη του ο σσιύλλος του γείτονα, γιατί εκούτσανεν η κουτσή Μαρία… Όλα θα τα έλεγαν πρώτοι οι Κυπραίοι στους «κριτές» και μάλιστα με τεκμήρια, όι παίξε γέλασε!

Εσύ σε ποιο απ’ αυτά τα αθλήματα θα μπορούσες να ήσουν «Ολυμπιονίκης»;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
19,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending