fbpx

Όσα μας είπε η Ελένη Καραγιώργη, περσινή νικήτρια των StudentLife Awards!

Μετά την περσινή επιτυχία, το StudentLife ανακοινώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κοινωνική πρωτοβουλία Hellenic Bank StudentLife Awards 2015ένα καινοτόμο πρόγραμμαεπιβράβευσης των πιο δραστήριων φοιτητών. Με τη σημαντική συνεισφορά της Ελληνικής Τράπεζας, τα βραβεία συνεχίζονται και φέτος αναβαθμισμένα, για να γίνουν θεσμός στη φοιτητική κοινότητα της Κύπρου.

 

Μπορείς να δηλώσεις τώρα συμμετοχή στα StudentLife Awards.

slawardsHM

 

Η Ελένη Καραγιώργη, φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στα περσινά StudentLife Awards λόγω των διαφόρων δραστηριοτήτων της εντός και εκτός πανεπιστημίου.

Μας ανέφερε τις εμπειρίες της, τη βράβευση της καθώς και διάφορες ενθαρρυντικές συμβουλές της προς τους φοιτητές:

 

Γεια σου Ελένη. Συγχαρητήρια για την περσινή σου νίκη. Μπορείς να μας αναφέρεις με τι ασχολείσαι τώρα μετά τη βράβευση σου; 

Τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου, βρίσκομαι στην Ισπανία και κάνω Ευρωπαϊκή Εθελοντική Εργασία. Είχα ενημερωθεί για αυτό το πρόγραμμα, πριν από τρία χρόνια και  είχα αποφασίσει ότι μετά το τέλος των σπουδών μου θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό. Προσφέρω τις εθελοντικές μου υπηρεσίες σε ένα youth center. Εργάζομαι με παιδιά και εφήβους οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

 

Είναι απίστευτη εμπειρία και αισθάνομαι τυχερή γιατί η εθελοντική μου εργασία σχετίζεται με τις σπουδές μου.

 

 

Μπορείς να μας περιγράψεις σύντομα για το πώς σε βοήθησαν οι δραστηριότητες που έκανες εκτός και εντός Πανεπιστημιού; Δηλαδή οι δραστηριότητες για τις οποίες βραβεύθηκες.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, υπήρξα αρκετά ανήσυχη προσωπικότητα, για τον λόγο ότι, δεν ήθελα απλά να παρακολουθώ τις διαλέξεις, να διαβάζω και να βγαίνω. Επιδίωξα και ανέλαβα πρωτοβουλίες. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, τόσο εντός αλλά και εκτός πανεπιστημίου, ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που είχα κατά τη διάρκεια του πτυχίου μου. Μέσα από αυτήν είχα την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθώ, να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους τους οποίους πλέον έχω την τιμή να ονομάζω φίλους! Είχα την ευκαιρία να αποκτήσω οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες, να τηρώ deadlines,να διαχειρίζομαι σωστά το χρόνο μου, να παίρνω πρωτοβουλίες καθώς και να γίνω πιο δημιουργική.

Ήταν ένα όμορφο και γεμάτο ταξίδι, το οποίο με βοήθησε να ανακαλύψω ακόμη περισσότερο τον εαυτό μου, να διευρύνω τις ικανότητες και τις δεξιότητες μου και να ξεπεράσω τα όριά μου. Όσοι το έχουν ζήσει ξέρουν πολύ καλά σε τι αναφέρομαι!

 

1604632_580879275335273_787014942_n

 

Θα ενθάρρυνες κι άλλους φοιτητές να συμμετέχουν στα βραβεία και γιατί;

Η παρότρυνση και η ενθάρρυνση προς άλλους φοιτητές να ασχοληθούν με τα κοινά αποτελεί θερμή μου επιθυμία, γιατί είμαι πεπεισμένη πως με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να επιφέρουμε σταδιακή αλλαγή στην κοινωνία. Πιστεύω ότι η αλλαγή στηρίζεται στη νεολαία, στην οποία κρύβονται περισσότερες ευαισθησίες, από όσες κανείς φαντάζεται.

Θα ήθελα να προτρέψω και άλλους φοιτητές να αιτηθούν για τα βραβεία, επειδή με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζονται οι προσωπικοί κόποι έκαστου.

 

Επιπρόσθετα, είναι μια σημαντική πιστοποίηση, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει στην ανεύρεση εργασίας και παράλληλα σε μια ενδεχόμενη αποδοχή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές. Γνωρίζω αρκετούς νέους, οι οποίοι έχουν τα προσόντα να αιτηθούν για τα βραβεία του “StudenLife Awards” και είμαι σίγουρη πως θα το κάνουν!

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ το StudentLife τόσο για το θεσμό των “StudentLife Awards”, αλλά και για όλες τις υπηρεσίες που συνεχίζει να προσφέρει στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Ευχαριστούμε Ελένη και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον σε ό,τι κάνεις 🙂

Δήλωσε συμμετοχή στα  Hellenic Bank StudentLife Awards 2015, διεκδικώντας βραβεία συνολικής αξίας €1000!

 

Δες επίσης: Όσα μας είπε η Μύρια Ονησίλου για την περσινή της βράβευση στα StudentLife Awards!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending