fbpx

Τελικά μπορούμε να διατηρήσουμε φιλία με τους/τις πρώην μας;

Όλοι μας φλερτάρουμε, όλοι μας ερωτευόμαστε και όλοι μας πληγωνόμαστε! Είναι απολύτως φυσιολογικό!

Είναι στη φύση μας να θέλουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις και γι’αυτό επενδύουμε συναισθήματα και χρόνο σε αυτές. Δινόμαστε ολοκληρωτικά στον “άνθρωπο μας” και πλέον δεν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, αλλά νοιαζόμαστε και για την ευτυχία του συντρόφου μας, μιας και μας κάνει κι εμάς ευτυχισμένους!

Πολλές φορές όμως αυτές οι σχέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα κι έτσι έρχεται και ο χωρισμός! Μαζί με τον χωρισμό έρχονται και οι πρώην!

 

Τι γίνεται μετά με τους πρώην;

couple angry

Απλά χάνεται ο ένας από τη ζωή του άλλου ή προσπαθούν να έχουν φιλική σχέση; 

Και το ερώτημα είναι: “Κατά πόσο μπορείς να διατηρήσεις φιλική σχέση με έναν άνθρωπο με τον οποίο είχες ερωτική σχέση“;

Το ερώτημα είναι πολύπλοκο όπως είναι και οι σχέσεις και ο χωρισμός… Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι είναι καθοριστικοί εάν μπορεί να είναι εφικτή μία φιλική σχέση μετά από ενα χωρισμό!

Για να τους δούμε αναλυτικά!

 

1
Πόσο σοβαρή ήταν η σχέση;

Θεωρώ πως είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που καθορίζουν εάν μπορείς να δεις φιλικά μετέπειτα τον/την πρώην σου! Με τη έννοια σοβαρότητα της σχέσης, εννοώ το πόσο επενδύσατε σε αυτή την σχέση! Εάν τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία, αληθινά και όχι επιπόλαια!

Επίσης πολλές φορές -αλλά όχι πάντα- η διάρκεια που έχει μια σχέση συσχετίζεται και με τη σοβαρότητα της σχέσης. Εννοείται πως εάν ήσουν σε μια σοβαρή σχέση και χωρίσεις είναι πολύ δύσκολο να μείνεις φίλος με τον άλλο. Αφού μόλις τον/την δεις, θα ξυπνήσουν όλα τα συναισθήματα που ένιωθες γι’ αυτόν τον άνθρωπο – εκτός κι αν  μετατράπηκαν σε αντίθετα συναισθήματα λόγω του χωρισμού!

2
Πώς ήταν ο χωρισμός;

Ο χωρισμός σας ήταν ξαφνικός; Αναμενόμενος; Φιλικός; Δύσκολος; Είναι πολλά τα είδη των χωρισμών και είναι λογικό εφόσον έχουμε να κάνουμε με διαφορετικούς ανθρώπους!

Για ποιο λόγο χωρίσατε; Ο λόγος ήταν σοβαρός; Ήταν απόφαση και των δύο σας ή σου δόθηκε η απόφαση προτετελεσμένη και πρέπει εσύ τώρα να το αποδεχτείς;

Εάν ο χωρισμός σας ήταν συναινετικός, φιλικός και όχι επιπόλαιος, τότε θα είναι πιο εύκολο για εσάς να διατηρήσετε φιλική σχέση, διότι γνωρίζετε πραγματικά τι θέλετε από τη ζωή σας και γνωρίζετε πως είναι το καλύτερο και για τους δύο σας να διακοπεί η σχέση αυτή!

3
Θέλεις πραγματικά να είσαι φίλος με τον/την πρώην σου;

Κάνε αυτή τη ερώτηση στον εαυτό σου… Είναι αυτός ο λόγος που θέλεις να έχεις φιλική σχέση με τον/την πρώην σου, ή απλά προσπαθείς να τον/την επαναπροσεγγίσεις και είναι μια δικαιολογία για να έχεις ακόμα επαφή μαζί του/της;

Έχετε ακόμη έλξη ο ένας για τον άλλο; Εάν η απάντηση σου είναι ναι, τότε δεν θα έχεις ποτέ φιλική σχέση με τον/την πρώην σου! Ο λόγος γιατί πάντα θα θέλεις κάτι παραπάνω και πάντα θα προσπαθείς για κάτι παραπάνω!

Εάν όμως τα αισθήματα είναι αμοιβαία τότε δοκιμάστε ξανά! Ίσως αυτή την φορά να είναι αλλιώς τα πράγματα! Ίσως και όχι..!

Τα θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπους και σχέσεις είναι τόσο λεπτά και τόσο διαφορετικά για τον καθένα μας.

51-sad-breakup-quotes-that-make-you-cry

Το πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τα προβλήματα και τις καταστάσεις που έρχεται αντιμέτωπος καθορίζουν και το πως βλέπει έναν χωρισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως για να μπορέσουν δύο πρώην συντρόφοι να παραμείνουν σε φιλικό επίπεδο, και να κρατήσουν επαφή, θα πρέπει πρώτα να μείνουν για λίγο διάστημα μόνοι τους και να δουν τι πραγματικά θέλουν από τη ζωή τους!

Να αποδεχθούν πως η ερωτική τους σχέση έχει τελειώσει και ο καθένας θα τραβήξει το δικό του δρόμο!

Γνωρίζω πως είναι δύσκολο, αλλά ίσως είναι εφικτό, όταν πλέον τα συναισθήματα που νιώθεις έχουν ξεθωριάσει.

Και μένει μόνο η αγάπη… Η αγάπη που νιώθεις για ένα άτομο που νοιάζεσαι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending