fbpx

Champions League 13 – 14: Η ιστορία έχει ήδη γραφτεί

Η φετινή χρονιά μέλλεται να είναι σπουδαία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που δεν είναι άλλη από το Champions League. Μια σειρά από γεγονότα έχουν ήδη κάνει την φετινή χρονιά ιστορική, ανεξαρτήτως του νικητή. Ας τα πάρουμε με την σειρά.

Αθλέτικο Μαδρίτης

atletico-madrid

Η Αθλέτικο Μαδρίτης κατάφερε μετά από 40 χρόνια να περάσει στα ημιτελικά του Champions League αφήνοντας την Μπαρτσελόνα εκτός της διοργάνωσης αποσπώντας ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι στο Camp Nou με 1 – 1 και κερδίζοντας με 1 – 0 στο Vicente Calderon. Το επίτευγμα της Αθλέτικο δεν σταματά εδώ αφού σε περίπτωση που κερδίσει το Champions League θα είναι το πρώτο στην ιστορία της.

Τσέλσι

chelsea_fc_wallpaper

Παρόλο που δεν ήταν το ακλόνητο φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης , ειδικά μετά την ήττα με 3 – 1 στο Parc des Princes στην Γαλλία, κατάφερε να κερδίσει με 2 – 0 στο Stamford Bridge την Παρί Σεν Ζερμέν και να περάσει στους 4 της διοργάνωσης. Η Τσέλσι εκτός από την δίψα για τίτλο κυνηγά μέσω του προπονητή της Ζοζέ Μουρίνιο ένα ιστορικό επίτευγμα που είναι η κατάκτηση του Champions League με 3 διαφορετικές ομάδες. Ο Μουρίνιο ήδη αποκαλείται από την πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων ως «Special One» και αν καταφέρει και αυτό το ιστορικό επίτευγμα τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος κάποιος να αμφισβητήσει τον τίτλο του.

Ρεάλ Μαδρίτης

7045c3a23255bad0d35f5b20e3f3b842_large

Όντας το φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε συνεπής στο πρώτο ραντεβού της στο Santiago Bernabeu στη Μαδρίτη, όπου κέρδισε με 3 – 0 την Ντόρτμουντ. Παρόλο που η Ντόρτμουντ την κοίταξε στα ίσια και κυνήγησε την ανατροπή και το θαύμα δεν τα κατάφερε αφού έμειναν στο 2 – 0 στο Westfalenstadion  στην Γερμανία και πλέον η Ρεάλ είναι στα ημιτελικά και κυνηγά τον τίτλο του Champions League μετά από 12 χρόνια. Το επίτευγμα που κυνηγά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι σε περίπτωση που κατακτήσει το Champions League γίνεται η πρώτη ομάδα που κερδίζει 10 τίτλους Champions League και αφήνει στην δεύτερη θέση την Μίλαν με 7 τρόπαια.

Μπάγερν Μονάχου

6c928ddf68715d3c2df0c9fd4085805c_large

Κλείνοντας με την περσινή κάτοχο του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου ξάφνιασε στα δύο παιχνίδια της με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού δεν πέρασε με την άνεση που όλοι περίμεναν. Στο πρώτο παιχνίδι στο Old Trafford εξήλθε ισόπαλη 1 – 1 και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Αllianz Αrena στην Γερμανία αλλά κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και με νίκη 3 – 1 κατάφερε να περάσει στην ημιτελική φάση του Champions League. Το επίτευγμα που κυνηγά η Μπάγερν Μονάχου είναι ότι σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Champions League. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που θα αμφισβητήσουν το εν λόγω επίτευγμα αφού υπήρξαν και άλλες ομάδες που έκαναν το backtoback, καμία όμως από αυτές δεν το έκανε από την περίοδο που το European Cup μετονομάστηκε σε UEFA Champions League την περίοδο 1992 – 1993.

Μετά απο αυτά ότι και να γίνει το σίγουρο είναι πως θα γραφτεί ιστορία οπόταν το ποδόσφαιρο θα βγεί κερδισμένο όποιος και να είναι ο νικητής! Το μόνο που μένει είναι να απολαύσουμε τους επόμενους αγώνες! Cheers!

LikeWin: Το StudentLife δίνει την ευκαιρία σε σένα και 4 φίλους/ες σου να διασκεδάσετε στο Occhio Club την ερχόμενη Τρίτη 15/04, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!! Μάθε περισσότερα…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending