fbpx

Εξεταστική περίοδος… τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε!

Όλοι πλέον έχουμε αντιληφθεί ότι φτάνει η εξεταστική περίοδος! Να μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι θετικός και να τα πας καλά με τις εξετάσεις σου!!

exetaseis_0

Τι κάνουμε το βράδυ πριν την εξέταση:

Καταρχάς έχουμε ωράριο.  Ξέρουμε πότε θα διαβάσουμε και πότε θα τα κλείσουμε για να πέσουμε για ένα χαλαρωτικό ύπνο.  Πρέπει δηλαδή να κοιμηθούμε αρκετές ώρες πριν από την εξέταση για να έχουμε την κατάλληλη ενέργεια και … μνήμη.  Ξέρω πως για εμάς τους φοιτητές αυτά είναι μια ακόμα κασέτα που βαρεθήκαμε να την ακούμε συνεχώς αλλά το καλύτερο… Δεν το τηρούμε ποτέ.  Επειδή απλά η φοιτητική ζωή για πολλούς δεν προϋποθέτει και πολύ διάβασμα .  Αντιθέτως βιαζόμαστε και τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα σε μια μόλις μέρα ή ακόμη χειρότερα; Σε ένα μόνο βράδυ!! Πως μπορούμε λοιπόν να τα καλύψουμε όλη αυτή την ύλη που συνεχώς ανακαλύπτουμε; Η απάντηση είναι απλή! Καιρός να προγραμματιστούμε και να διαβάζουμε από πριν για να είμαστε ξεκούραστοι για την μέρα της εξέτασης.

Το πρωί της εξέτασης:

Συνιστάται από διατροφολόγους ένα ελαφρύ και θρεπτικό πρωινό για ενέργεια.  Οι ψυχολόγοι από την άλλη διαφωνούν στο διάβασμα της τελευταίας στιγμής γιατί εντείνει το άγχος.  Επίσης η θετική σκέψη είναι σημαντική, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται τους στρεσαρισμένους φοιτητές οι οποίοι θα μιλούν για βαθμό δυσκολίας αποτυχίας αλλά και θα επαναλαμβάνουν αυτά που μόλις έμαθαν αν και λανθασμένα.  Η πιο εποικοδομητική συμβουλή είναι να είστε πάντα στην ώρα σας.  Τι σημαίνει δηλαδή, επειδή οδηγάτε και δεν έχετε την μάμα σας πάνω από το κεφάλι σας να σας αγχώνει για να πάτε, αργείτε στην εξέταση;

download

Τι να κάνετε αν ξαφνικά ξεχάσετε κάτι την ώρα των εξετάσεων;

Πολλοί από εμάς,  έχουν τη δυσάρεστη εμπειρία την ώρα των εξετάσεων να φθάσουν σε μια ερώτηση που γνωρίζουν ότι ξέρουν την απάντηση της, δεν μπορούν όμως να τη θυμηθούν! Το να σπάσετε το κεφάλι σας ή να πανικοβληθείτε δεν είναι πάντως τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος!

• Κατ’ αρχήν ηρεμήστε! Μερικές φορές το να θέλετε να θυμηθείτε σάς προκαλεί υπέρμετρα κίνητρα, που όμως εμπλέκονται με τη διαδικασία της επαναφοράς της πληροφορίας στη μνήμη. Κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιές αναπνοές, χαλαρώστε και δοκιμάστε ξανά.

• Μη χάνετε χρόνο! Προχωρήστε στην επόμενη ερώτηση και επιστρέψτε εκεί όπου είχατε δυσκολία αργότερα.

• Δουλέψτε γύρω από τη βασική ιδέα! Το να προσπαθείτε να θυμηθείτε την ακριβή λέξη ή έννοια μπορεί να σας κάνει να «κολλήσετε» χειρότερα. Αντί γι’ αυτό προσπαθήστε να θυμηθείτε το γενικότερο πλαίσιο όπου συναντήσατε την έννοια. Πού βρισκόταν; Σε ποιο κεφάλαιο; Σε ποια σελίδα;

Μετά την εξέταση:

Διασκεδάστε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα!! Βγείτε έξω και κάψτε το. Αλλά με προσοχή! Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μια μόνο εξέταση αλλά μια ολόκληρη εξεταστική! Και πρέπει επιτέλους να κάνουμε εμάς και τους γύρω μας περιφανούς για εμάς!!

LikeWin: Το StudentLife δίνει την ευκαιρία σε σένα και 4 φίλους/ες σου να διασκεδάσετε στο Occhio Club την ερχόμενη Τρίτη 15/04, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!! Μάθε περισσότερα…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending