fbpx

5 απλά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητά σου

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από κάποιους άλλους; Έχουν άραγε καλύτερη ζωή ή μήπως έχουν δει τη ζωή με άλλο μάτι; Θέλεις να τους μοιάσεις; Μπορείς να ακολουθήσεις τα πιο κάτω:

1. Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι:

Αν δεν είναι και το αγαπημένο σου τραγούδι, να είναι έστω το αγαπημένο σου στυλ μουσικής. Αυτά τα 3-4 λεπτά θα σε κάνουν να εκτονωθείς, να εκφραστείς ή ακόμα και να χαλαρώσεις. Αφιέρωσε αυτό το λίγο χρόνο οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, αλλά κάνε το! Στο αυτοκίνητο, στο μπάνιο, πριν να ξεκινήσεις το διάβασμα… Anytime γίνεται, γίνεται!

 

2. Να ενημερώνεσαι για το τι γίνεται στον κόσμο:

Είτε μέσω άρθρων (ηλεκτρονικών και μη), είτε μέσω ραδιοφώνου, είτε τηλεόρασης, είτε όπως αλλιώς θέλεις. Και το Facebook κάτι είναι. Γιατί είναι απαραίτητη αυτή η γενική ενημέρωση;

  • Ξέρεις τι θα ακούσεις αν πας σε 1 cafe, σε μια υπεραγορά, στο δρόμο καθώς περπατάς.
  • Ξέρεις τι να σχολιάσεις εσύ όταν είσαι στα πιο πάνω μέρη.
  • Αποφεύγεις ή παροτρύνεσαι να κάνεις κάτι που άκουσες/είδες πρόσφατα.

 

3. Να προσπαθείς να είσαι η ψυχή της παρέας:

Σίγουρα όπου κι αν έχεις να πας καθημερινά, πάντα θα υπάρχει ένα άτομο που θα είναι με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα, για τον Α ή Β λόγο. Ιδιαίτερα αν είναι στενό σου άτομο (και άσχετα με τη διάθεση σου), οφείλεις να τον/την ενθαρρύνεις, να έρθει πίσω το χαμόγελο, να ξεχαστεί από όλα. Θετική αύρα και σκέψη, με πιο απλά λόγια.  Ο λόγος; Κάποτε θα χρειαστείς κι εσύ αυτή την υποστήριξη. Μάντεψε από ποιον θα την πάρεις!

 

4. Βρες ελεύθερο χρόνο για κάποιο hobby:

Βγάλε φωτογραφίες, χόρεψε, γυμνάσου, ζωγράφισε… Κάνε διαχωρισμό στο τι σου αρέσει να κάνεις και τι πρέπει να κάνεις. Χωρίς αυτά, η κάθε μέρα θα είναι ίδια με τις υπόλοιπες και η γκρίνια σου δεν θα δαμάζεται με τίποτα.

 

5. Γέλα!

Προσπάθησε να εντάξεις το γέλιο στη ζωή σου, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Πώς;

  • Βγες με τους αγαπημένους παλιούς σου φίλους, με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς τα πιο χαζά αστεία, χωρίς παρεξήγηση.
  • Δες μια ταινία/σειρά με την οποία μπορείς να γελάσεις με την ψυχή σου.
  • Χωρίς λόγο. Ακόμη και το προσποιητό γέλιο, μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Θυμήσου κάτι αστείο και γέλα!

(σύμφωνα με έρευνες, το γέλιο προσφέρει μακροζωία, όρεξη, ζωντάνια και.. λίγη καύση θερμίδων!)

Είμαι σίγουρη πως με τα πιο πάνω θα δεις κι εσύ τη ζωή με άλλο μάτι. Πού ξέρεις; Μπορεί η αυριανή σου μέρα να είναι πιο free από μουρμούρα και απαισιοδοξία.  😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending