fbpx

“Mετανιώνω που έσωσα τον εαυτό μου”

Όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στη Ν. Κορέα. Ένας επιζήσαντας του ναυαγίου, καταθέτει τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία…

ko5

 

Μία συγγενής ενός αγνοούμενου επιβάτη του πλοίου που βυθίστηκε στη Νότια Κορέα προσεύχεται, ενώ περιμένει νέα από τις ομάδες διάσωσης, στο λιμάνι του Τζίντο. 

Στους 150 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών του ναυαγίου του φεριμπότ Sewol στη Νότια Κορέα ενώ άλλοι 152 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή σήμερα ευνόησαν την επιτάχυνση των ερευνών με τους δύτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των αγνοουμένων, στην πλειοψηφία τους νεαρών μαθητών που παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο. Ωστόσο, η ορατότητα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, «είναι πολύ δύσκολο για τους δύτες που προσπαθούν ψηλαφώντας να βρουν τις σορούς στα θολά νερά».

ko2

Ένας οδηγός φορτηγού, ο οποίος επέζησε του ναυαγίου μίλησε στο BBC για τις δραματικές ώρες που έζησε και την αβάσταχτη ενοχή στην απόφασή του να σώσει τελικά τον εαυτό του την ώρα που η θάλασσα παράσερνε τους μαθητές που νωρίτερα προσπαθούσε να σώσει. Ο Έουν Σου Τσόι, είχε κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι αρκετές φορές. Μόλις είχε τελειώσει το πρωινό του και βγήκε στο κατάστρωμα για να καπνίσει όταν ξεκίνησε η τραγωδία. «Ξαφνικά το πλοίο έγειρε και άρχισε να βυθίζεται. Τα κοντέινερ στο αμπάρι του άρχισαν να γλιστρούν στη θάλασσα και συνειδητοποίησα ότι το πλοίο θα αναποδογυρίσει», είπε ο άντρας. «Πιάστηκα όσο πιο σφικτά μπορούσα από την κουπαστή. Ήθελα να σώσω μερικούς μαθητές που βρίσκονταν στην καφετέρια του πλοίου. Τους έβλεπα να είναι πεσμένοι στα γόνατα, να γλιστρούν δεξιά-αριστερά και να χτυπούν στον πάγκο του ταμείου».

ko3

Φωτοβολίδες διακρίνονται πάνω από την περιοχή όπου ναυάγησε το νοτιοκορεάτικο φέρι Sewol, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται στη διάρκεια της νύχτας.

«Προσπαθήσαμε να τους τραβήξουμε έξω χρησιμοποιώντας μια μάνικα πυρόσβεσης, όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολο, δεν τα καταφέρναμε», περιέγραψε στο BBC ο Choi. «Τότε αποφάσισα ότι έπρεπε να σώσω τον εαυτό μου, τώρα το μετανιώνω», συμπλήρωσε. Στο φεριμπότ, που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, επέβαιναν συνολικά 476 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν και 352 μαθητές ενός λυκείου που πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή στο τουριστικό νησάκι Τζέτζου.

ko4

Μαθητές του σχολείου Ντανγουόν στο Ανσάν, κρατούν επιγραφές με μηνύματα ελπίδας για την επιστροφή των αγνοούμενων φίλων τους οι οποίοι επέβαιναν στο φέρυ μποτ Σεουόλ.

Πηγή: Athensvoice.gr

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending