fbpx

Πρόστιμο και φυλάκιση σε ομοφοβική συμπεριφορά συζητά η Βουλή.

Το κείμενο θα επανέλθει ενώπιον της Επιτροπής στην επόμενη συνεδρία, είπε, αφού μας απαντηθούν τα ερωτήματα των Βουλευτών από τους αρμόδιους και τροποποιηθεί το κείμενο ανάλογα με τις εισηγήσεις και της Επιτροπής.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ποινές, ανέφερε ότι προβλέπεται τριετής φυλάκιση και μέχρι 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Μέχρι στιγμής στον Ποινικό Κώδικα υπάρχουν πρόνοιες που αφορούν την ποινικοποίηση ρατσιστικών, ξενοφοβικών συμπεριφορών, δήλωσε για το θέμα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, εκφράζοντας ωστόσο την απογοήτευσή του γιατί διαχρονικά, ενώ παρατηρούνται καθημερινά τέτοια φαινόμενα στην κοινωνία, λίγες μέχρι ανύπαρκτες είναι οι ποινικές διώξεις και ακόμη λιγότερες οι καταδίκες».

Είπε ακόμη ότι θεωρεί ότι θα πρέπει ο πολίτης να έχει το δικαίωμα καταχώρησης ιδιωτικής ποινικής δίωξης.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το τι έχει οριστεί ως ομοφοβική συμπεριφορά, είπε ότι είναι «συμπεριφορές οι οποίες τείνουν να εξωθήσουν σε μίσος ενάντια σε ανθρώπους ή ομάδες που έχουν κάνει κάποιες γενετήσιες επιλογές ή επειδή είναι γενετήσιες επιλογές, έχουν κάποιες σεξουαλικές προτιμήσεις τις οποίες τη σήμερον ημέρα είμαστε και υποχρεωμένοι να κατοχυρώσουμε ένεκα και των διεθνών μας δεσμεύσεων».

«Ουσιαστικά κατοχυρώνουμε το δικαίωμα επιλογής ανεξαρτήτως αν αυτή η επιλογή αρέσει ή δεν αρέσει στους υπόλοιπους συμπολίτες μας», ανέφερε.

Πηγή: SigmaLive/KYΠΕ

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending