fbpx

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2014

Διοργανώνεται και φέτος για 18η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιστούτου Θεάτρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Οι παραστάσεις γίνονται σε όλες τις πόλεις από τις 4 ως τις 28 του Ιούλη 2014.

Πρόγραμμα:

  • Μήδεια του Ευριπίδη – Εθνικό Θέατρο Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, Pandur Theaters, Σλοβενία & Dubrovnik Summer Festival, Κροατία
4 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου | 6 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία
Με την παράσταση Μήδεια του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Κροατίας στο Ζάγκρεμπ με το Pandur Theaters από τη Σλοβενία και το Dubrovnik Summer Festival στην Κροατία, σε σκηνοθεσία του παγκοσμίου φήμης Tomaž Pandur, θα ανοίξει το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, στις 4 Ιουλίου 2014 στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.
  • Φιλοκτήτης του Σοφοκλή – Ε.Θ.Α.Λ. (Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού), Κύπρος
8 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου | 11 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία |12 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Την τραγωδία του Σοφοκλή Φιλοκτήτης, σε μετάφραση του βραβευμένου Ελλαδίτη ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Μηνά Τίγκιλη, θα παρουσιάσει η Ε.Θ.Α.Λ. με συνεργασία του Τεχνοδρομίου (Κύπρος) και του Θεάτρου Πέρα (Ελλάδα), η οποία «εισέρχεται» για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Ευτύχιος Πουλλαΐδης στο ρόλο του Φιλοκτήτη, ο Κώστας Καζάκας στο ρόλο του Οδυσσέα, ο Κωνσταντίνος Γαβριήλ στο ρόλο του Νεοπτόλεμου και ο Αλέξανδρος Παρίσης στο ρόλο του Έμπορου.
  • Λυσιστράτη του Αριστοφάνη – Highway Productions & Λυκόφως ΑΜΚΕ, Ελλάδα
13 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου | 14 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Η Highway Productions και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΛΥΚΟΦΩΣ, του παραγωγού Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, θα παρουσιάσουν τη δημοφιλέστερη και πιο πολυπαιγμένη αριστοφανική κωμωδία Λυσιστράτη, σε σκηνοθεσία του λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβουλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς.
  • Ορέστεια: Χοηφόροι, Ευμενίδες του Αισχύλου – La Fondazione Instituto Nazionale Del Dramma Antico – INDA, Ιταλία
18 Ιουλίου,  Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία | 19 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος (La Fondazione Instituto Nazionale Del Dramma Antico – INDA), με έδρα τις Συρακούσες της Σικελίας, ένας θεσμός που υπηρετεί την αρχαία ελληνική τραγωδία και κωμωδία εδώ και εκατό χρόνια, θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ τις δύο τραγωδίες, Χοηφόροι και Ευμενίδες, της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια. Η παραγωγή, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 9 Μαΐου 2014 στις Συρακούσες, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Daniele Salvo με τους Francesco Scianna, Francesca Ciocchetti, Marco Imparato και Elisabetta Pozzi στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
  • Οιδίποδας – Compagnie José Besprosvany / IDEA asbl, Βέλγιο
21 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία | 22 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Ο φημισμένος Μεξικανός σκηνοθέτης και χορογράφος Χοζέ Μπεσπροσβάνυ, ο οποίος το 2011 παρουσίασε στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος τον Προμηθέα Δεσμώτη, μια παράσταση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό και που θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες παραστάσεις του Φεστιβάλ, επανέρχεται φέτος για να παρουσιάσει τη χοροθεατρική παράσταση Οιδίποδας.
  • Άλκηστις του Ευριπίδη – Αμφίκτιο Θέατρο, Κύπρος
25 Ιουλίου,  Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία | 27 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου | 28 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Με την ευριπίδεια τραγωδία Άλκηστις, το σύμβολο της αυταπάρνησης και της συζυγικής αφοσίωσης, σε παραγωγή του Αμφίκτιου Θεάτρου και σε σκηνοθεσία του Νίκου Χαραλάμπους, το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος θα ρίξει αυλαία για φέτος. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Μαρία Μιχαήλ στο ρόλο της Άλκηστις, ο Χάρης Κκολός στο ρόλο του Άδμητου, ο Σίμος Τσιάκκας στο ρόλο του Ηρακλή, η Άννα Γιαγκιώζη στο ρόλο της Θεράπαινας, ο Μάρκος Τζούλιο Δρουσσιώτης στο ρόλο του Απόλλωνα, η Ιουλία Τσόλκα στο ρόλο του Θανάτου και ο Νεόφυτος Νεοφύτου στο ρόλο του Φέρη.
  • Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, σε διασκευή Κώστα Μόντη – Θ.Ε.ΠΑ.Κ. (Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου), Κύπρος
7 Ιουλίου, Αρχοντικό της Οδού Αξιοθέας | 8 Ιουλίου, Αρχοντικό της Οδού Αξιοθέας
Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος τιμά τον Κύπριο ποιητή Κώστα Μόντη και παρουσιάζει ως παράλληλη εκδήλωση στο Φεστιβάλ για το «Έτος Μνήμης Κώστα Μόντη», τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στην εμπνευσμένη και ευρηματική διασκευή του Κώστα Μόντη, από το Θ.Ε.ΠΑ.Κ (Θεατρικό Εργαστήριο Πανεπιστημίου Κύπρου) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πιερή. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχοντικό της Οδού Αξιοθέας στη Λευκωσία. Η είσοδος, στην παράλληλη αυτή εκδήλωση, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εισιτήρια θα μπορείτε να βρείτε στα περίπτερα SO EASYπαγκύπρια και online στo soldoutticketbox.

Οι τιμές των εισιτηρίων μειώθηκαν για φέτος και έχουν ως εξής: 10 ευρώ το κανονικό και 5 ευρώ για φοιτητές, στρατιώτες και συνταξιούχους.

Όλες οι παραστάσεις θα συνοδεύονται από ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους και ξεκινούν στις 21:00.

Πληροφορίες στο τηλ. 70002414.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending