fbpx

6 φαγητά και ποτά που πρέπει να αποφεύγεις ΠΡΙΝ την παραλία

Ξέρουμε πως ξοδεύεις ώρες για να φτιάξεις το απόλυτο κορμί για την παραλία, σε συνδυασμό γυμναστικής και σωστής διατροφής. Για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, φρόντισε να λάβεις υπόψη σου τα πιο κάτω φαγητά, που ίσως σε “φουσκώσουν” λίγο περισσότερο πριν να φτάσεις στην παραλία και πρέπει να τα αποφύγεις!

 

1. Ανθρακούχα ποτά

softdrinks

Καθώς ελπίζεις πως το να αποχαιρετήσεις τη σόδα για τα καλά είναι μια καλή διέξοδος, μάθε πως το sparkling νερό μπορεί να είναι ένα καλό υποκατάστατο αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τις φυσαλίδες σου. Γενικά είναι καλό να αποφεύγεις ότι περιέχει φυσαλίδες (π.χ. αναψυκτικά κ.ά.) πριν την παραλία, ώστε να μη παραφουσκώσει η κοιλιά σου και να κλαις αργότερα.

 

2. Υπερβολικά-αλατισμένα φαγητά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι λογικό ότι θα σε κάνουν να θέλεις περισσότερο νερό. Αν και τα chips μπορεί να φαντάζουν ιδανική λύση για ένα σνακ πριν την παραλία, στόχευσε σε κάτι με λιγότερα επίπεδα νατρίου για να νιώσεις καλύτερα, χωρίς να θέλεις να καταβροχθίσεις τα πάντα αργότερα.

 

3. Συγκεκριμένα λαχανικά

myhealthyfriends.blogspot.in

Αν και είναι εξαιρετική επιλογή για μακροπρόθεσμο αδυνάτισμα, η χειρότερη στιγμή για να τα φας είναι πριν την παραλία. Τέτοια είναι το μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν μια σύνθετη ζάχαρη, τη ραφφινόζη, η οποία είναι γνωστή για τη δημιουργία ενός “ωραίου” φουσκώματος στην κοιλιά.

 

4. Τσίχλα

Chewing-over-sweeteners-for-sugar-free-gum_strict_xxl

Το να μασάς τσίχλα, μπορεί να φαίνεται αβλαβές για το φούσκωμα, αλλά είναι όντως μια αιτία του. Ο λόγος είναι ευνόητος: καταπίνεις τεράστιες ποσότητες αέρα.

 

5. Ζαχαρούχα mix ποτά

pina_colada_-_cocktail_recipe

Μπορεί το ρούμι και τα piña coladas να είναι συνώνυμα με ονειρικές παραλίες, αλλά όλη αυτή η έξτρα ζάχαρη δεν βοηθά καθόλου. Η υψηλή περιεκτικότητα φρουκτόζης μπορεί να σε φουσκώσει εκεί που δεν το περιμένεις.

 

6. Γαλακτοκομικά

dairy-sparingly-400x400

Αν έχεις οποιαδήποτε δυσανεξία στη λακτόζη, απέφυγε οποιοδήποτε γαλακτοκομικό είδος πριν την παραλία. Αέρια, φούσκωμα και άλλα προβλήματα κοιλιάς, είναι οι λόγοι για να πεις απλά “ΟΧΙ”.

Πηγή: fitsugar.com

Αν δεν έχεις “φούσκωμα”, αλλά επιπλέον λίπος, θα σε βοηθήσει το άρθρο: “Γιατί δεν χάνω τα περιττά μου κιλά;” Βρες τι κάνεις λάθος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending