fbpx

Πού να πάω για brunch στη Λευκωσία; Μάθε τα καλύτερα café-εστιατόρια με brunch!

Έχω να ομολογήσω ότι είμαι μεγάλη  λάτρης του brunch (=breakfast+lunch) γι’ αυτό και δεν άργησα να ανακαλύψω πολλά μέρη στη Λευκωσία που το παρέχουν, (από τον περσινό Σεπτέμβρη που επέστρεψα και πάλι πίσω στην Κύπρο). Συνήθως αυτό γίνεται τα Σαββατοκύριακα. Πιο κάτω παραθέτω 3 συγκεκριμένα cafes, τα οποία έχω επισκεφτεί η ίδια και έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις , αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχω δοκιμάσει!

 

bobby-pins-new-girl-nick-miller-the-box-505x480

 

GETFRESH

Ανακάλυψα το GetFresh τυχαία καθώς περνούσα από εκεί για να πάω στα καταστήματα!  Όταν μπήκα μέσα, αντιλήφθηκα ότι η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία, διότι παρόλο που μικρό, ήταν όμορφα διακοσμημένο και με ωραία μουσική να παίζει στο βάθος. Στο GetFresh μπορείτε να βρείτε υγιεινό, αλλά παράλληλα νόστιμο φαγητό , όπως για παράδειγμα φρέσκα σάντουιτς, σαλάτες, burgers, sushi και πολλά άλλα! Ας έρθουμε όμως στο brunch, το οποίο σερβίρεται μόνο κάθε Σάββατο, και μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία με διάφορους συνδυασμούς από αυγά , όπως για παράδειγμα το διάσημο EggsBenedict (το οποίο δοκίμασα και μου άρεσε πολύ). Επίσης όμως υπάρχουν κρουασάν, bagels με διάφορες γεμίσεις (π.χ. μαρμελάδα, τυρί κτλ), φρέσκοι χυμοί και smoothies. Θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όλους!

 

GETFRESHnew

 

  • Διεύθυνση :   Αντρέα Δημητρίου 4Δ   και
    Λεωφόρος Λεμεσού 2 , 1066 Λευκωσία.

 

ΤΗΕ MARKET COMPANY

Ένας από τους διασημότερους τόπους για brunch στη Λευκωσία – τουλάχιστον αυτό έχω ακούσει εγώ!  Έχω παρατηρήσει ότι το μενού αλλάζει σχετικά συχνά (εγώ θα σας πω τις εντυπώσεις μου από  λίγο πιο παλιά, δηλαδή από το χειμώνα.) Όταν λοιπόν επισκέφτηκα το “market” για brunch, διάλεξα ένα waffle με καραμέλα και blueberries (κανονικά δεν ήταν στo μενού για  brunch), η αδερφή μου πήρε ένα bagel με αυγό και μπέικον και η φίλη μας πήρε επίσης bagel αλλά με μαρμελάδα φράουλας και τυρί. Όλα ήταν πάρα πολύ νόστιμα. Επίσης ο χώρος είναι πολύ όμορφος, με μια ιδιαίτερη διακόσμηση, και το γεγονός ότι είναι στην παλιά Λευκωσία και πάντα γεμάτο, του προσθέτει ένα πλεονέκτημα για ‘μένα!  Συμφωνήσαμε να το επισκεπτόμαστε συχνά στο μέλλον, παρόλο που δεν θα με πείραζε να πηγαίνω και κάθε βδομάδα!!


market2          market1-002

 

 

SILVERPOT

Εντόπισα αυτό το μικρό χαριτωμένο καφέ (τώρα έχει επεκτείνει το χώρο του) όταν περνούσα τυχαία  μια μέρα και πραγματικά φαινόταν πολύ ωραίο. Όπως πληροφορήθηκα, άνοιξε πριν περίπου 2-3 χρόνια και είναι διάσημο για το πρωινό, το brunch αλλά και για το μεσημεριανό του. Μπορείτε επίσης να ο επισκεφτείτε το απόγευμα, αλλά μόνο μέχρι τις 5.  Όταν πήγα για πρώτη φορά, για επέλεξα να πάρω pancake με blueberries και σιρόπι maple. Η θεία μου διάλεξε ομελέτα και έτσι τα μοιραστήκαμε.  Η ποσότητα ήταν υπερ-αρκετή και αυτά που φάγαμε πολύ νόστιμα!  Την επόμενη φορά, διάλεξα γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, oats και maplesyrup. Η διακόσμηση μέσα, είναι πολύ όμορφη και το μενού περιέχει πολλές δημιουργικές και ευφάνταστες ιδέες για φαγητό ή brunch.

 

972000_10152159061032390_247960684_n        1911682_10152273503657390_2094098386_n

 

Αν από την άλλη, ψάχνεις για κάτι πιο “βραδινό”, δες το αντίστοιχο άρθρο: Ισπανικό και πρωτότυπο εστιατόριο στη Λευκωσία; Και όμως υπάρχει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending