fbpx

Άδραξε τη μέρα : Από την θεωρία στην πράξη!

Άδραξε τη μέρα. Carpe diem. Μια φράση γνωστή σε όλους ( μέχρι και tatoo έχει γίνει) . Πόσοι όμως απο εμάς την εφαρμόζουμε πραγματικά;                                                                                                                                                                                                                                               Όντας φοιτητές τα ξενύχτια και τα αργοπορημένα ξυπνήματα είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Όλοι μας το έχουμε περάσει αλλά εγώ προσωπικά μετά από μια μέρα απραξίας νιώθω λίγες τύψεις αναλογιζόμενη τα πράγματα που έχασα λόγω του ύπνου. Ο ύπνος είναι από τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή , κανείς δεν το αμφισβητεί , όμως η υπερβολή έχει και τα αρνητικά του.

Κάθε ώρα, ακόμα και κάθε λεπτό από τη ζωή μας είναι σημαντικό και υπέροχα πράγματα μπορούν να συμβούν. Το πρώτο σου φιλί, η πρώτη σου πληρωμή,  η λήψη του πτυχίου σου ( Θα φτάσει κάποτε και αυτή η στιγμή! ) . Η ζωή και τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα και χωρίς να το καταλάβουμε θα βρεθούμε σε μια ηλικία που θα είναι αργά για να κάνουμε όσα ονειρευτήκαμε.

Έχασα την αίσθηση του χρόνου

 

Ο χρόνος, λοιπόν, είναι πολύτιμος. Το να αδράξεις τη μέρα είναι η πρώτη και καλύτερη συμβουλή για να αρχίσεις να βελτιώνεις αυτά που δεν σε εμπνέουν και να αλλάζεις την καθημερινότητα σου.

Για αρχή κάνε συνήθεια σου το να ξυπνάς το πρωί. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε αλλά το θέμα είναι να το πάρεις απόφαση. Οι πρώτες μέρες θα είναι δύσκολες και θα το κάνεις αναγκαστικά αλλά μετά θα σου γίνει συνήθεια. Γέμισε την καθημερινότητα σου με πράγματα και ασχολήσου με αυτά που πραγματικά θέλεις. Κυνήγησε τα όνειρα σου και ανέδειξε τα ταλέντα σου. Απέκτησε εμπειρίες ζωής και κάνε νέες γνωριμίες.  Με λίγα λόγια άδραξε τη μέρα!

Όλα αυτά φυσικά δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη. Για αρχή θέσε στον εαυτό σου ένα στόχο και προσπάθησε να τον επιτύχεις την επόμενη μέρα. Σίγουρα στο τέλος  θα χαμογελάς από ικανοποίηση για όλα όσα πέτυχες!

 

 

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending