fbpx

TV Series #3: Ταινίες που έγιναν τηλεοπτικές σειρές

Κάποιοι γνωρίζουν μόνο τις ταινίες. Κάποιοι άλλοι γνωρίζουν μόνο τις σειρές. Καιρός λοιπόν να μάθουμε από πού προέρχονται οι αγαπημένες μας σειρές και πόσο πιστά ακολουθούν τις αρχικές ταινίες.

 

About a Boy (2014)

Βασισμένο στη δημοφιλή ταινία του 2002 με τον HughGrant  και στο μυθιστόρημα του NickHornby.  Στην τηλεόραση μεταφέρεται η ιστορία ενός εργένη και τη φιλία του με ένα 12-χρονο αγόρι που τον βοηθά να εκτιμήσει τη ζωή. Η σειρά άρχισε να προβάλλεται τον Φεβρουάριου του 2014 και έχει ήδη ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος επεισοδίων. Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει στις 14 Οκτωβρίου 2014.

http://youtu.be/HuM5bHyKZR0

 

Bad Teacher (2014)

Η σειρά πρωτοπαρουσιάστηκε στις 24 Απριλίου 2014, ως η προσαρμογή της κωμωδίας του 2011 με την Cameron Diaz και τον Justin Timberlake. Η πλοκή είναι, επίσης, στημένη σε ένα σχολείο. Υποδυόμενη τη δασκάλα, η MeredithDavis μετά των χωρισμό της, χρεωκοπημένη, προσπαθεί να ρίξει τα δίχτυα της σε συναδέλφους. Δεν είμαι σίγουρος όμως πόσο καιρό η δασκάλα μπορεί να είναι «κακιά» σε μια σειρά, πριν να ξεκινήσει να είναι «καλή».

 

Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008)

Η αρχική ταινία με τον ArnoldSchwarzenegger στον ρόλο του Εξολοθρευτή προβλήθηκε το 19984 και συνεχίστηκε το 1991, 2003 και 2009 με άλλες ταινίες.  Το 2008 ο παραγωγός Josh Friedman συνέχισε την πλοκή του “Terminator 2: Judgment Day” ξεδιπλώνοντας την ιστορία της Sarah και του  John οι οποίοι προσπαθούν να σταματήσουν την Αποκάλυψη – Αρμαγεδών.

 

Buffy the Vampire Slayer (1997)

Μια μαζορέτα στο γυμνάσιο έχει την ικανότητα να σκοτώνει βρικόλακες και δαίμονες. αρχικά συναντήθηκε με ανάμεικτα σχόλια.  Αυτή η τηλεοπτική εκπομπή έκανε το αδύνατο. Πήρε μια μέτρια ταινία κωμωδία του 1992 και την μετέτρεψε σε μια πετυχημένη τηλεοπτική σειρά που αναμιγνύει το σκοτεινό χιούμορ με δαιμονική βία. Ο δημιουργός Josh Whedon μπορεί να έγραψε την ταινία, αλλά δεν του άρεσε. Τον εξόργιζε ότι το τρομακτικό σενάριο του μετατράπηκε σε μια κωμωδία. Έτσι πήρε την καλύτερη εκδίκηση, μετατρέποντας την ταινία σε μια τηλεοπτική σειρά που αντανακλούσε το αρχικό όραμα του.

 

La Femme Nikita (1997)

Το 1997, στις ΗΠΑ δημιούργησαν τη σειρά “La Femme Nikita” με πρωταγωνίστρια την  Πέτα Γουίλσον, και παρόλο που ήταν πετυχημένη, ακυρώθηκε το 2000. Ωστόσο, οι φανς της σειράς ξεκίνησαν μια εκτεταμένη καμπάνια SaveLFN. Χάρη στις προσπάθειές τους, η σειρά συνεχίστηκε μέχρι και την Πέμπτη σεζόν.

Το 2010, μια ακόμη επανάληψη της ιστορίας δημιουργήθηκε στη τηλεόραση – αυτή τη φορά με την επωνυμία “Nikita”, με την MaggieQ στον πρωταγωνιστικό  ρόλο. Η σειρά ακολουθεί τα βήματα της Nikita μετά την απόδρασή της από τον μυστικό κυβερνητικό οργανισμό Division. Η σειρά έχει ολοκληρωθείς το τέλος του 2013 με μια μισή τέταρτη σεζόν.

 

Stargate SG-1 (1997)

Μια μυστική στρατιωτική ομάδα, η SG-1, διαμορφώνεται για να εξερευνήσει τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα Stargates, ένα αρχαίο κυκλικό κατασκεύασμα που επιτρέπει να ταξιδέψεις σε άλλα μέρη όπου υπάρχουν παρόμοιες πύλες. Η πρώτη ταινία έγινε το 1994. Η σειρά άρχισε το 1997 και συνέχισε για δέκα σεζόν μέχρι και το 2007 σε δύο διαφορετικά κανάλια. Ακολούθησαν και άλλες ταινίες όπως “Stargate: The Ark of Truth,” “Stargate: Continuum,” “Stargate Atlantis,” και “Stargate Universe.”

 

Highlander: The Series (1992)

Η σειρά προέρχεται από την ταινία εποχής – φαντασίας του 1986. Έξι χρόνια μετά εμφανίζεται λοιπόν στη μικρή οθόνη η ιστορία των Αθάνατων που μπορούν να πεθάνουν από άλλους Αθάνατους κόβοντας το κεφάλι τους με ένα σπαθί όπου την ίδια στιγμή αποκτούν την δύναμη αυτού που σκότωσαν.

Μη ξεχάσεις να δεις και το: TV Series #2: Αγαπημένες ξένες σειρές που δεν μάθαμε ποτέ το τέλος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending