fbpx

5 ατάκες που τρελαίνεσαι να ακούς μετά από χωρισμό!

Είναι γεμάτη εμπειρίες η ζωή και επιφυλάσσει σε όλους μας πολλές πολλές εκπλήξεις. Χαρές, απογοητεύσεις, επιτυχίες, αποτυχίες είναι μόνο μερικές από τις εμπειρίες που μπορεί να προκύψουν σε όλους μας. Μεταξύ άλλων, εμπειρία ζωής είναι και ο χωρισμός. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, αντιμετωπίζουμε σε κάποια φάση της ζωής μας ένα χωρισμό. Διαβάστε πιο κάτω μια λίστα με τις 5 ατάκες που τρελαινόμαστε να ακούμε μετά από ένα χωρισμό.

 

1. Θέλω να είσαι καλά.

 Θέλω να σαι καλά

Ευχή ή κατάρα; Ως γνωστό, στις περισσότερες των περιπτώσεων ο χωρισμός έρχεται σαν ευλογία στον έναν από τους 2 συντρόφους και σαν κεραμίδα στον άλλο. Η ατάκα αυτή προέρχεται συνήθως από αυτόν που επιδιώκει τον χωρισμό και απευθύνεται στον άλλον. Στο πρώτο άκουσμα ακούγεται σαν ευχή αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και αυτό γιατί όταν δύο άνθρωποι χωρίζουν σπάνια κρατούν οποιαδήποτε επαφή γι’αυτό  και μια τέτοια ευχή ακούγεται άδεια και τυπική.

 

2. Θέλω να μείνουμε φίλοι.

Ας μείνουμε φίλοι

Σκεφτείτε το και πείτε μου με πόσους/ες από τους/τις πρώην σας είστε φίλοι; Όταν υπάρχουν ακόμη αισθήματα μετά από ένα χωρισμό, έστω κι’ αν αυτά είναι μονόπλευρα, η φιλία μεταξύ 2 πρώην συντρόφων είναι έννοια άγνωστη – αν όχι αδιανόητη. Η  κοινή λογική λέει πως αν κάποιος έχει αισθήματα για κάποιον, στα οποία ο άλλος δεν δείχνει να ανταποκρίνεται, δεν τον κρατάει για φίλο, αλλά πολύ απλά προσπαθεί να τα ξεπεράσει, ιδίως όταν πρόκειται για χωρισμό.

 

3. Θέλω να προσέχεις.

Θέλω να προσέχεις

Κλασική ίσως η ατάκα αυτή. Αυτός που την ξεστομίζει θέλει να δείξει ότι τάχα διαθέτει επίπεδο. Συγνώμη αλλά όταν ο άλλος είναι πληγωμένος και ερωτευμένος δεν τον ενδιαφέρει αν θα είναι καλά ή όχι. Αυτό που τον “καίει” είναι να είναι με τον άλλο οπότε η προσοχή που του ζητάς μάλλον πάει περίπατο.

 

4. Ελπίζω να βρεις αυτή/ο που ψάχνεις.

Ελπίζω να βρεις αυτή που ψάχνεις

Τώρα μετά από αυτό τι απαντάς; Ενώ ξέρει πως η αυτή που ψάχνω δεν είναι άλλη παρά ο κλώνος της επιμένει να εύχεται να βρω την κατάλληλη. Τι απάντηση να δώσεις στην ατάκα αυτή. Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ θα πήγαινε κάπως έτσι: “εσύ είσαι αυτή που ψάχνω”. Μια τέτοια απάντηση θα σε έκανε να μετανιώσεις εκατό φορές αν έχει ήδη αποφασίσει να σε χωρίσει οριστικά οπότε απλά σωπαίνεις για να υπερασπιστείς τα ίχνη αξιοπρέπειας που σου έχουν απομένει.

 

5. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν προχωρούσαμε.

Κάτι δεν πήγαινε καλά.

 

H εύκολη λύση για κάποιον που θέλει να χωρίσει. Κάτι δεν πήγαινε καλά λέει και γι’αυτό δεν προχωρούσαμε. Ε λοιπόν άμα δεν προχωρούσαμε θα μπορούσες να κατέβεις να σπρώξεις και όχι να πας με άλλο αμάξι!

 

Και για να αποφύγεις τα πιο πάνω, δες το άρθρο: 8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν ΔΕΝ θες να χωρίσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending