fbpx

10 ενδείξεις πως κάνεις τη ζωή σου δυσκολότερη απ’ ότι πρέπει!

Η ζωή δεν είναι περίπλοκη. Εμείς είμαστε. Η ζωή είναι απλή και το απλό πράγμα είναι και το σωστό.” ― Oscar Wilde

Όσο πιο νέος είσαι τόσο ευκολότερη σου φαίνεται και η ζωή σου, έτσι δεν είναι; Όσο μεγαλώνουμε γεμίζουμε με αρνητισμό, αρχίζουμε τις απορίες και τις αμφισβητήσεις. Δεν επιλύουμε πλέον τα προβλήματα, απλά τα αφήνουμε να περάσουν. Για τον ίδιο λόγο παίρνουμε έτοιμο φαγητό αντί να το μαγειρέψουμε. Αν συμφωνείς με όλα αυτά, τότε απλοποίησε τη ζωή σου, σύμφωνα με τα πιο κάτω:

 

1. Ψάχνεις στους άλλους για τις απαντήσεις που μόνο εσύ μπορείς να δώσεις.

o-FRIENDS-TALK-facebook-1024x1024

Στην αρχή της ζωής μας, όλοι μας λένε τι να κάνουμε, πώς να σκεφτόμαστε, τι είναι καλό, πώς μοιάζει η “επιτυχία” κτλ. Καιρός να απελευθερωθείς από αυτά. Σκέψου για τον εαυτό σου. Άκου τον εαυτό σου. Όταν σταματήσεις να κάνεις όλα όσα θέλουν οι άλλοι να κάνεις και κάνεις τα πρώτα σου βήματα, θα βρεις όλα όσα ψάχνεις.

 

2. Επιτρέπεις στους γύρω σου να σε κάνουν να νιώθεις ενοχές για το πώς ζεις τη ζωή σου.

feeling-guilty-when-spending-money-2

Εφόσον δεν ενοχλείς κανέναν, συνέχισε να ζεις τη ζωή σου με το δικό ΣΟΥ τρόπο. Κάποτε χανόμαστε όταν ζούμε για κάποιον άλλο, να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών και κάνοντας πράγματα για να εντυπωσιάσουμε. Σκέψου: Πράγματι πιστεύεις σε ότι κάνεις; Θυμήσου τους στόχους σου. Ζήσε, κάνε και αγάπα ότι σε κάνει ευτυχισμένο, μιας και οι σχέσεις τελειώνουν μακροπρόθεσμα, αλλά εσύ θα ζεις με τον εαυτό σου για το υπόλοιπο της ζωής σου.

 

3. Προσπαθείς να “συναγωνιστείς” με όλους.

competitive_businesspeople

Αν προσπαθείς να αναμετρηθείς με όλους, θα γίνεσαι όλο και πιο “ξινός”. Αν συναγωνίζεσαι με την προηγούμενη εκδοχή του εαυτού σου, θα γίνεις καλύτερος. Τόσο απλό.

 

4. Αποφεύγεις τα δύσκολα και επιλέγεις πάντα τον εύκολο δρόμο.

Is-weight-loss-surgery-the-easy-way-out

Κάνε ότι είναι σωστό, όχι ότι είναι εύκολο. Κάνε το σωστό, ακόμη κι αν κανένας δεν το ξέρει. Γιατί; Επειδή ΕΣΥ θα το ξέρεις.

 

5. Δίνεις προσοχή σε οποιοδήποτε στοιχείο στο χρόνο, εκτός από το τώρα.

chloeloe-now-is-the-time

Δεν μπορείς να αλλάξεις το “χθες”, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το “σήμερα” ανησυχώντας για το “αύριο”. Ζήσε στο παρόν. Το μέλλον θα αποκαλυφθεί από μόνο του, όπως πρέπει και όπως έκανε και το παρελθόν.

 

6. Είσαι κολλημένος στα λάθη σου.

mistakes

Είναι σημαντικό να συγχωράμε τους εαυτούς μας για τα λάθη μας. Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά και να προχωράμε μπροστά. Κάποιες φορές τα καλύτερα πράγματα δεν είναι όσα έρχονται από τη σκληρή δουλειά, αλλά όσα μαθαίνουμε. Εξάλλου, χωρίς προβλήματα, μια ζωή δεν είναι επιτυχημένη.

 

7. Έχεις την ψυχολογία “όλα ή τίποτα”.

allornothing

Όπως δεν υπάρχει η “τέλεια επιτυχία”, έτσι δεν υπάρχει και η “τέλεια αποτυχία”. Γι’ αυτό δεν στέκουν οι ετικέτες “όλα ή τίποτα” “επιτυχία ή αποτυχία”. Υπάρχουν όμως οι ανιδιοτελείς στιγμές, γεμάτες ευκαιρίες και πιθανότητες. Υπάρχει και ένα γκρίζο, μεταξύ των εμπειριών και του ταξιδιού.

 

8. Αναμένεις τη ζωή σου να είναι πάντα γεμάτη ευτυχία.

shutterstock_96338231

Ο κόσμος είναι γεμάτος δυσκολίες. Μπορεί να έχεις ζήσει πόνο, χωρισμό, απώλεια, χάνοντας την ευτυχία σου. Μη σταματήσεις να ελπίζεις. Όπως τη Κινέζικη φιλοσοφία του Yin & Yang, τα αντίθετα συχνά είναι αλληλένδετα. Στον πόνο μπορείς να βρεις δύναμη, στο χωρισμό επαναφορά και στην απώλεια μια ανανεωμένη ευγνωμοσύνη για τη ζωή. Δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς λύπη, όπως και το αντίστροφο.

 

9. Σκέφτεσαι συνεχώς το χειρότερο-δυνατό-σενάριο. 

7bf102e1b13eccbba886fe3a288a53abe1135a0b8decd144e1597e043a5b9a09

Δεν σταματάς να φτιάχνεις με το μυαλό σου αχρείαστες συνέπιες, που πολύ δύσκολα μπορούν να συμβούν. Η αρνητικότητα φέρνει περισσότερη αρνητικότητα μαζί της. Όπως με το κολύμπι, που θα βουλιάξεις αν πανικοβληθείς και δεν συνεχίσεις να επιπλέεις. Όχι άλλες αμφιβολίες. Είναι επιλογή σου. Με οποιοδήποτε τρόπο, εν τέλει θα φτάσεις στον προορισμό σου. Επέλεξε να φτάσεις με χαμόγελο.

 

10. Αναβάλλεις συνεχώς σημαντικές αποφάσεις.

its_your_decision

Οι κακές αποφάσεις είναι σχεδόν πάντα καλύτερες παρά καθόλου αποφάσεις. Στο τέλος της μέρας, μετανιώνουμε για τις ευκαιρίες που δεν πήραμε, τις σχέσεις που ήμασταν φοβισμένοι να έχουμε, και τις αποφάσεις που περιμέναμε πολύ καιρό για να κάνουμε.

Πηγή: themindunleashed.org (Marc Chernoff)

Και για κάποια μαθήματα που πήραμε αυτό το καλοκαίρι, δες το σχετικό άρθρο: Διακοπές = Μαθήματα Ζωής!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending