fbpx

Eurovision 2015: We are back!!!

Είναι γεγονός:  Η Κύπρος επιστρέφει στη Eurovision!!!  Στη σκηνή του 60ου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Αυστρία, θα φιλοξενηθεί και η χώρα μας, μετά τη σύντομη αποχή της από τον θεσμό.

Παραδεχτείτε το, κάτι μας έλειψε μέσα στο 2014.  Όσο κι αν απογοητευτήκαμε με κάποιες από τις εγχώριες συμμετοχές των τελευταίων ετών, η Eurovision αποτελεί για μας ένα καθιερωμένο πανηγύρι που εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους!  Κάθε κυπριακή οικογένεια που…σέβεται τον εαυτό της, πάντα μα πάντα θα κάθεται με αγωνία μπροστά στην τηλεόραση, αναμασώντας το καθιερωμένο «Καλή επιτυχία Κύπρος», για να παρακολουθήσει εκείνα τα 3 λεπτά, όπου η μικρή Κύπρος μας βρίσκεται εκτεθειμένη μπροστά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.  Φυσικά, μετά την εμφάνισή μας, σπεύδουμε να δηλώσουμε πως «Ήμασταν καλοί ρε…»,  αφού τέτοιες ώρες το εθνικό φρόνημα και οι συναισθηματισμοί για την πατρίδα μας βρίσκονται στα ύψη, ενώ ξέρουμε πως πάλε κανένας (εεεπ, εκτός από την Ελλάδα εννοείται!) δεν θα μας ψηφίσει!  Βαθιά μέσα μας ελπίζουμε, βέβαια, έστω και για μια πρόκριση στον τελικό!

 

tumblr_mmzt4orBfQ1r6uz7go1_500

 

Εδώ κι ένα περίπου μήνα, το ΡΙΚ ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή μας για το 2015 (βλ. http://www.cybc.com.cy/index.php/rik-tenders/327-60-eurovision-2015), προκηρύσσοντας ανοικτό διαγωνισμό, όπου ακόμα και συ έχεις το δικαίωμα να δηλώσεις συμμετοχή!  Σύμφωνα με το έξυπνο σποτάκι που προβάλλεται στις οθόνες μας: «Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο».  Ε, μπράβο μας!

Τα τελευταία χρόνια ακούμε για πολυμελής επιτροπές από εξειδικευμένα άτομα που συναποφασίζουν προσεκτικά για το…μέλλον της κυπριακής αποστολής (λες και μιλάμε για νέα προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου στο φεγγάρι), με τα αποτελέσματα να είναι μάλλον απογοητευτικά.  Η καλή μουσική δεν είναι συνυφασμένη ούτε με πολλές φανφάρες, ούτε με ξόδεμα πολλών λεφτών!  Η καλή μουσική χρειάζεται ανθρώπους με ταλέντο, καλή διάθεση και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.  Υποστηρίζω πως εκεί έξω υπάρχουν δεκάδες άτομα που αναζητούν ευκαιρίες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και που μπορούν επάξια να σταθούν στη σκηνή, εκπροσωπώντας αξιοπρεπώς τη χώρα τους.  Σ’ αυτούς τους ανθρώπους αξίζει να δοθούν ευκαιρίες, γι’ αυτό και επικροτώ τη φετινή πρωτοβουλία του ΡΙΚ.

 

Το σχετικό σποτάκι:

 

Αν, λοιπόν, πιστεύετε πως έχετε τις ικανότητες, μη διστάζετε και δηλώστε συμμετοχή τώρα, όσο ακόμα προλαβαίνετε, αφού ως τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών ορίζεται η 5η Σεπτεμβρίου.  Τόσο τους όρους και κανονισμούς, όσο και το έντυπο συμμετοχής, θα τα βρείτε στο link που προηγήθηκε.

Και πού ξέρετε… Ίσως η Eurovision το 2016 λάβει χώρα στo Monde Caputo, με πλαστικές καρέκλες, σούβλα, κουπέπια και την Κυριακού Πελαγία στο hosting! 😉

 

Chypre douze points !!!!!!!!!!

tumblr_m74rvazzP81rxpy9io1_500

Διάβασε επίσης το σχετικό άρθρο: Τα πιο ξεκαρδιστικά σχόλια περί Eurovision 2014 στο Internet!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending