fbpx

6 πράγματα που όσο κι αν μας εκνευρίζουν, πάντα θα αγαπάμε στην Κύπρο!

Από τον πιο απλό καθημερινό καφέ μέχρι τους βραδινούς κυπριακούς μεζέδες, αλλά και τόσα άλλα που μπορεί να μας δίνουν στα νεύρα, αλλά χωρίς αυτά δεν μπορούμε! Επειδή πολύ απλά “σαν την Κύπρο εν έσσιει“!

1
Το κυπριακό οδήγημα

Αγαπημένε Κύπριε οδηγέ! Εσύ που δεν βλέπεις: πινακίδες, προτεραιότητα σε Round About, αναμονή σε Φώτα Τροχαίας, τρόπους ευγενείας (που καταλήγουν σε φωνές, βρισιές και χειρονομίες…). Και όμως, οι Κύπριοι οδηγοί θα σε αφήσουν να διασταυρώσεις το δρόμο (αν πήγε καλά η μέρα τους), θα σε βοηθήσουν αν έσκασε το λάστιχό σου (αν είσαι κυρίως θηλυκού γένους) και θα σε προσπεράσουν “ευγενικά” όταν χρειαστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κυπριακής συμπεριφοράς:

 

2
Το κυπριακό καμάκι

  

Σε παραλίες, σε clubs, στο δρόμο, ο Κύπριος χαρακτηρίζεται από άνεση και αυτοπεποίθηση, ΜΟΝΟ όταν ξέρει πως δεν τον βλέπει ή ακούει η τυχερή Κύπρια. Θα φωνάξει, θα σφυρίξει, θα πει ατάκες του στυλ: “αμάνα μου, τι είσαι εσύ, πόθεν σε εφέραν εσένα” και άλλα τόσα. Η Κύπρια από την άλλη, θα το παίξει άνετη και χαλαρή, σε σημείο που σίγουρα θα βγει το “ψώνιο” από μέσα της. Όμως σαν το κυπριακό καμάκι, να λέμε και την αλήθεια, “εν έσσιει” (once again)!

3
Ο υπερβολικός ήλιος

12 μήνες το χρόνο, ακόμη και σε βροχερές μέρες, ο ήλιος δεν απουσιάζει. Κάποτε μας εκνευρίζει. Όταν είσαι στο εξωτερικό όμως, είναι από τα λίγα πράγματα που σου λείπουν έντονα από την Κύπρο. Λίγο η καλή διάθεση, η ενέργεια που σου δίνει, δεν γίνεται να μην τον αγαπάς (ειδικά τα καλοκαίρια στις κυπριακές παραλίες)!

4
Οι κυπριακοί μεζέδες και φαγητά που “εν να φάεις τζιαι να σπάσεις”

  • Χαλούμι,
  • “λουκουμάδες”,
  • “σιουσιούκος”,
  • “παστουρμάς”,
  • σούβλα,
  • σιεφταλιές
  • μακαρόνια του φούρνου κ.ά.

Σου ανοίξαμε την όρεξη, έτσι; Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Κύπριοι φοιτητές στο εξωτερικό, προμηθεύονται με 10 κιλά από όλα αυτά τα λαχταριστά εδέσματα σε βαλίτσες (και ίσως και σε σωματικό λίπος πάνω τους αργότερα)!

5
Τα σχόλια και το κουτσομπολιό

Ρε, είδες την τζιείνην;” “Κόρη, άκουσες για τον/την τάδε;“. Δεν γίνεται να είσαι Κύπριος και να μην κατέχεις την τέχνη του κοινωνικού σχολίου στην κυπριακή κοινωνία! Και εννοείται πως σε όποια χώρα πας, θα ακολουθήσεις την ίδια ακριβώς παράδοση.

6
Το feeling ότι η Κύπρος είναι το κέντρο του κόσμου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως λίγοι είναι εκείνοι που θα έχουν να πουν κακιά κουβέντα για την Κύπρο τους. Μία κουκκίδα στο χάρτη, όπου το μέσο και οι “χάρες” επικρατούν σε σημείο που όλοι έχουν κάποιο “γνωστό να τους κανονίσει“. Και παρόλ’ αυτά ΔΕΝ μπορούμε χωρίς αυτά. Αν πάμε και σε άλλη χώρα όπου απουσιάζουν τα πιο πάνω, μας κακοφαίνεται κιόλας!

Όλα τα πιο πάνω είναι αυτά που θα πεθυμήσεις αν λείψεις έστω και ελάχιστο από το νησί μας!

Δες επίσης: Όλα όσα κάνουμε μια συνηθισμένη μέρα στην Κύπρο (video)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending