fbpx

Όταν οι Κύπριοι φοιτητές (και το Studentlife) πάνε Αγγλία..!

Long time no speak, αλλά η επιστροφή μου ήρθε! Εσύ Κύπριε φοιτητή, που ακούς για τις σπουδές στην Αγγλία από τον καιρό που θυμάσαι τον εαυτό σου, έκατσες ποτέ να σκεφτείς τους λόγους που, τόσο η δική μας, όσο και οι πιο παλιές γενιές, έκαναν αυτή τη χώρα το δεύτερό τους σπίτι; Ή μήπως έχεις συζητήσει με γνωστούς και φίλους όλα εκείνα που συμβαίνουν σε όλους τους φοιτητές (και μη) που ταξιδεύουν σε αυτή τη βροχερή χώρα; Για να τα δούμε:

 

1. Θέλουν να μεταφέρουν ολόκληρο το σπίτι τους μαζί τους

Packing  packing-for-boarding-school

Τι να σου κάνει μια βαλίτσα 20κάτι κιλών και μια handbag με συγκεκριμένες διαστάσεις -ίσως με περιορισμό (και αυτή) στο βάρος; Όταν ο Κύπριος θα πάει για σπουδές θέλει να νιώθει την ασφάλεια από το σπιτάκι του. Τι σημαίνει αυτό;

  • Για τους φοιτητές: Δεν θα πάρουν πολλά ρούχα, αλλά θα εξοπλιστούν με όλα τα φαγητά της Κύπριας μάνας. Βλέπε: κανελόνια, μακαρόνια του φούρνου, σουβλάκια, λουκάνικα.. (λίγα λέω;)
  • Για τις φοιτήτριες: Δεν θα πάρουν πολλά φαγητά, αλλά θα θέλουν να φέρουν ΟΛΑ τα ρούχα, κοσμήματα, παπούτσια, καλλυντικά τους. Κρίμα δεν είναι; Άσχετα αν θα πάνε λίγες μέρες αργότερα να “αδειάσουν” τα κοντινότερα μαγαζιά και πολυκαταστήματα. #london#shopping#love#it xx

 

2. Η “έγκαιρη” προσέλευση στο αεροδρόμιο

600-01124883

Αφού φύγει το άγχος με το ζύγισμα της βαλίτσας, σειρά έχει το τρέξιμο για το check-in (για την πτήση εννοούμε πάντα, εκτός από το Facebook), αφού ως λαός δεν μπορούμε να τηρούμε κατά βάση το πρόγραμμά μας. Αν δεν υπάρχει καθυστέρηση στην προσέλευση τότε θα υπάρχει σίγουρα στην αναχώρηση του αεροπλάνου. Και ως Κύπριοι θα αρχίσουμε το τροπάριο: “Καλά ρε κουμπάρε, γιατί καθυστερούν; Ακόμα καθαρίζουν το αεροπλάνο; Πάλε εν να φτάσω μεσάνυκτα ποτζιεί! Ούφου πόσην ώρααα;;” και άλλα τόσα.

 

3. Το σταυροκόπημα και το χειροκρότημα (επειδή όλοι αξίζουν τη στιγμή τους)2014-09-17 15.32.23

2014-09-17 17.10.15

  • Στην απογείωση:Παναγία μου, κάμε να μεν σούζεται το αεροπλάνο!”, “Αχ Θεέ μου, μακάρι να παν ούλλα καλά τζιαι να φτάσουμε στην ώρα μας!
  • Στην προσγείωση; *χειροκρότημα και φωνές*Πάλε καλά που το έκατσε”, “Ρε μα γιατί ετροτσσίησαν έτσι πολλά οι τροχοί του;

 

4. Η άφιξη στο σπίτι/εστία/διαμέρισμα

Berkeley Dorms

Είτε θα έχουν κάποιο γνωστό να τους περιμένει, είτε θα έχουν φροντίσει για ταξί και προσωπική παραλαβή. Αφού περιμένουν ανυπόμονα για τις βαλίτσες –που ποτέ δεν φτάνουν πρώτες– θα φτάσουν με το μέσο τους στο σπίτι. Θα πάρουν τηλέφωνα: τη μαμά, μπαμπά, boyfriend/girlfriend, κολλητούς και φίλους, ότι έφτασαν μια χαρά, αλλά με λίγα κενά αέρος και καθυστέρηση. Η οικογένεια θα καθησυχαστεί που το “μωρό” τους τα κατάφερε και θα καληνυχτιστούν (μέχρι να ξαναμιλήσουν το πρωί και μετά κάθε 2 ώρες)!

 

5. Ένα νέο αλλά αξέχαστο κεφάλαιο στη ζωή του Κύπριου φοιτητή

2858035965

Θα ωριμάσει (λέμε τώρα), θα μάθει να ζει μόνος, ανεξάρτητος, σε σημείο που η επιστροφή στην Κύπρο θα τον κάνει “αλλαγμένο“στους γύρω του. Θα πάει σε Greek Nights, θα ζει καθημερινές βροχοπτώσεις, θα χρησιμοποιεί λεωφορεία και τρένα, αντί το αυτοκινητάκι του. Αυτά και τόσα άλλα!

Stay tuned για περισσότερα άρθρα για τη φοιτητική ζωή στο U.K. προσεχώς! Cheers mates! 🙂

P.S. Ευχαριστώ όλους εκείνους (γνωστούς και φίλους) που μου έδωσαν τη θετική τους ενέργεια και ενθάρρυνση για τη μετάβαση και συνέχεια των σπουδών μου στην Αγγλία! I keep you all in my mind 😉

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις και το αντίστοιχο χιουμοριστικό άρθρο: 6 πράγματα που όσο κι αν μας εκνευρίζουν, πάντα θα αγαπάμε στην Κύπρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending