fbpx

Η φοιτητική ζωή στην Αγγλία από τη σκοπιά ενός κεφάτου Κύπριου φοιτητή!

Εδώ και λίγες μέρες, προσπαθώ να βρω ένα άτομο που να μπορεί να ανταποκριθεί σε κοινές απορίες, εμένα και αρκετών φοιτητών. Βρήκα το Μηνά, Κύπριο φοιτητή 24 χρονών που σπουδάζει στο University of Leeds. Τα δικά μου σχόλια και αντιδράσεις, ίσως τα διάβασες λίγες μέρες πριν (ίσως και όχι). Έψαχνα για ένα άτομο που να έχει ζήσει εμπειρίες και περιστατικά που θα άξιζε να τα μοιραστεί και με άλλους, ειδικά στην Αγγλία. Θέλεις να τον γνωρίσεις κι εσύ;

 

Μηνά, τι σπουδάζεις αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο University of Leeds;

2014-09-24 16.57.08

Ήρθα για το μεταπτυχιακό μου στον τομέα του Finance & Investment. Το επέλεξα μιας και είναι παρόμοιο με το πρώτο μου πτυχίο/σπουδή και αρκετοί όροι είναι κοινοί. Άρα, μου φάνηκε προσιτό γι’ αυτό το λόγο κυρίως.

 

Γιατί αποφάσισες να έρθεις Αγγλία αντί να πας αλλού για σπουδές;

Καταρχάς, σημαντικό λόγο αποτελεί η αγγλική γλώσσα. Επίσης, θα γνώριζα νέες κουλτούρες, διαφορετικά άτομα από διάφορες χώρες. Σημαντικό λόγο αποτελεί και το γεγονός ότι θα έχω ίσως σημαντικές ευκαιρίες για εργοδότηση στο μέλλον, είτε στην Αγγλία είτε στην Κύπρο.

 

Πώς σου φάνηκε η προσαρμογή σε αυτή τη χώρα;

Μια χαρά! Αρχικά ήταν λίγο δύσκολα, αλλά μετά ξεθάρρεψα. Όλα έγιναν πιο εύκολα σιγά-σιγά, αν και ήρθα ολομόναχος. Ήθελα πολύ να ανεξαρτητοποιηθώ όσο μπορούσα.

 

10341657_311159765729806_8287581924252632846_nΉρθες με τη νοοτροπία να γνωρίσεις Κύπριους, ξένους ή και τα δύο;

Θα έλεγα και τα δύο. Είναι καλά να ξέρεις κάποιον από τον τόπο σου μιας και κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή σου. Αλλά επίσης όταν γνωρίζεις κάποιο ξένο, θα σε βοηθήσει με την προσαρμογή ως προς τον τρόπο ζωής σε μια ξένη χώρα, με βάση τις κουλτούρες του. Όπως για παράδειγμα οι Κινέζες, που κάθε φορά που μαγειρεύουν, κάνουν τους συναγερμούς να ξεκινούν στην κουζίνα!!

 

Εσύ, δηλαδή, μένεις σε εστία;

Ναι, μένω με ακόμα 4 άτομα. Δύο Κινέζους, έναν Κορεάτη και ένα Ιορδανό.

 

Έζησες κάποια εμπειρία πρόσφατα που έμεινε και θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου;

Μια μέρα είχα χάσει το πορτοφόλι μου στο δρόμο. Για καλή μου τύχη περνούσε μια κοπέλα από εκείνο το σημείο. Τα κατάφερε να με βρει στο Facebook (από την ταυτότητα λογικά), επικοινώνησε μαζί μου και μου το επέστρεψε!

 

Μπήκες στον πειρασμό να ψωνίζεις συνεχώς;

Μπήκα και μπαίνω. Ειδικά στην Αγγλία που είναι όλα πιο φτηνά από την Κύπρο. Όμως, προσπαθώ να συγκρατούμαι και να αγοράζω κυρίως τα βασικά και τα αναγκαία πράγματα.

 

Αγαπημένο σου quote/συμβουλή για τους φοιτητές που σκέφονται να έρθουν Αγγλία για σπουδές (ήκαι όχι);

Αν λογαριάζεις να έρθεις Αγγλία, ένα να θυμάσαι: Ντύσου καλά!! 😉

10368188_330332777145838_4788082279055322647_n
Ο Μηνάς Δημοσθένους έχει ενοικιάσει ποδήλατο ώστε να διακινείται στην πόλη του Leeds. Επίσης, ήδη έχει οργανώσει και σκεφτεί εκδρομές με την παρέα, πάντα χαμογελά ή θα κάνει τους υπόλοιπους να σκέφτονται θετικά. Παρ’όλες τις ατυχίες που του συνέβησαν με το που ήρθε Αγγλία (από το πιο ασήμαντο, μέχρι το πιο σημαντικό) η θετική σκέψη και ενέργεια τον χαρακτηρίζουν συνεχώς!

 

Αν θέλεις να διάβασεις τους γενικούς κανόνες της Αγγλίας, δεν πρέπει να παραλείψεις και το άρθρο: Οι “ιδιοτροπίες” των Κυπρίων φοιτητών στην Αγγλία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending