fbpx

Νοῦς ὑγιής ἐν Σώματι ὑγιεῖ!

Με αυτά τα λόγια μεγαλώσαμε σχεδόν όλοι μας αλλά λίγοι από εμάς κατάλαβαν τη σημασία αυτής της φράσης.

Ο Σχολικός και ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός αποτελούν πεδία τα οποία δεν δώσαμε την κατάλληλη σημασία. Ποιος είναι ο υπαίτιος για την κατάσταση αυτή; Κράτος, Αθλητικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια, οικογένεια; Τι σημασία έχει; Το αποτέλεσμα είναι η απομάκρυνση των νέων από τον αθλητισμό.

Πολλοί νέοι χάνουν το κίνητρο τους για αθλητισμό αφού οι προοπτικές δεν είναι και οι καλύτερες έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ένα σίγουρο μέλλον. Η «μόδα» των ομάδων ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και άλλων ομάδων, να κάνουν ηχηρές μεταγραφές με ξένους ποδοσφαιριστές για να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα και κόσμο καθιστούν τους εγχώριους αθλητές σε δευτερεύουσα θέση.

Η μη αναγνώριση της προσπάθειας των αθλητών, και μερικές φορές ακόμη και η μη αναγνώριση της επιτυχίας κάποιων από αυτών, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα γιατί οι νέοι πλέον δεν δίνουν το 100% στον Αθλητισμό αφού δεν υπάρχει ευκαιρία αναγνώρισης.  Η Αθλητική Παιδεία θα έπρεπε να αποτελεί μάθημα στο οποίο όλοι θα έπρεπε να περάσουμε στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο.

Αθλητές όπως Shaquille O’ Neal (Μπάσκετ), David Payne (Ολυμπιονίκης – Στίβος), Dwayne Johnson – The Rock (Ποδόσφαιρο), Usain Bolt (Χρυσός Ολυμπιονίκης – Στίβος), Mary Wineberg (Ολυμπιονίκης – Στίβος), Denise Johns (Πετόσφαιρα), Michael Jordan (Μπάσκετ) ξεκίνησαν τις καριέρες τους με γερές βάσεις αναδεικνύοντας τον εαυτό τους μέσα από τα σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια στα οποία φοιτούσαν.

Σαν Κύπρος έχουμε πολλά να προσφέρουμε και οι αθλητές μας καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για αναγνώριση. Για αυτό και εμείς σαν StudentLife θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και να στηρίξουμε την δουλειά που γίνεται στην ΚΟΠΑ (Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού) και να δώσουμε στους αθλητές την αναγνώριση που τους αξίζει και την δύναμη για ακόμη περισσότερες επιτυχίες οι οποίες αυτή την φορά θα ακουστούν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending