fbpx

Χειμώνας…αλα… Κυπριακά!

Μυρίζει …Χειμώνας! Το θέμα όμως είναι ότι στη Κύπρο ο χειμώνας εν νάκκον μεθυσμένος. Που τη μιαν δροσιάζει, θέλεις ζακέτα τη νύχτα,  τζαι που την άλλη ο ήλιος κρούζει πέτρες! Ποιού να το πεις τζαι να σε πιστέψει; Τέλος πάντον, ας εν καλά τζαι τα χωρκά ..

Πάμε να δούμε πώς είναι ένας κυπριακός Χειμώνας!

 

Παρατήρηση 1

Το Τζάκι είναι ένα από τα must στο κυπριακό σπίτι (τούτα τα αγγλικά μεσα στα κυπριακά μου σκοτώνουν). Το θέμα όμως, το τζάκι εν τζαιν αποκλειστικά για να βράζουμε.. εν τζαι για να τρώμεν! Ξέρεις ήντα ωραία λουκάνικα γίνουνται? Κανένα χαλλουμούιν; Εκάμαμε την αμπέλι!

1

Παρατήρηση 2

Μπλουζάκι, μπλούζα, τρικό τζαι σάκκος! Όι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά εν τζαι είμαστε στην Αλάσκα! (εννοείται ότι είμαι που τους πρώτους που το κάμει!)

 

1914428

 

Παρατήρηση 3

Ερωτεύκουνται… ούλλοι! Τζαι δώστου τα καταθλιπτικά τραούθκια  να κλαίμε μόνοι μας… Αναρωθκιούμαι ώρες ώρες εν το νερό που πίνουμε;

Παρατήρηση 4

Τα  clinex εν όψει! Εγρiππώθηκες; Πάρε τρία-τέσσερα  πακκεττούθκια να έσιεις! Όσο για μουρμουρκό; Εν το συζητώ! «Ούφφου… πάλε αρώστησα! Άμμα κάμε μου σούππα».

Παρατήρηση 5

Ύπνος τζαι Βροσιές! Το καλύτερο ΜΑΣ! Έσιει πιο γλυτζύ ύπνο; Άσε που το must εν το μαξιλάρι που εν πάντα παγωμένο τζαι πιάνεις το αγκαλιά!

6a00d8341c5e0053ef01901d1a19aa970b-800wi

 

Παρατήρηση 6

Κατεβάζουμε 1kg σιοκολάτες μάσσιαλα μας! Σιοκολατένιος χειμώνας εν τζαι λαλούμεν όι!

ideal-useful-raki-gift-ideas-for-little-sisters

 

Παρατήρηση 7

Εκδρομή στα σιόνια! Για εμάς τους Κυπραίους, ειδικά για όσους δεν κατάγονται που χωρκά, τα σιόνια είναι σαν να διάς του μωρού παγωτό.. Γιούπιιιιιιι!!

 

Παρατήρηση 8

Τραχανάς! Όλοι ξέρουμε αυτόν τον τύπο !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Παρατήρηση  9

Το μουρμουρκό άμα δεν υπάρχει βραστό νερό να κάμεις μπάνιο! Ήντα σπαστικό πράμα όμως!

Παρατήρηση 10

Συνδυάζουμε ούλλοι τα Χριστούγεννα με το χειμώνα! Κάμει τις πρώτες βροσιές τον Οκτώβρη τζαι ξεκινούμε τα Χριστούγεννα που τότε! Στο τέλος ένα τραγουδούμε τα κάλαντα με την Αυστραλία!

gamos-to-xeimwna-300x258

Mοναδικός ο Κύπριος και στο χειμώνα του!

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο άρθρο, τότε σίγουρα θα ταυτιστείς και με το: 10 σημάδια πως είσαι γέννημα-θρέμμα Κύπριος/α!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending