fbpx

Ώρα για επιτυχίες ξεκινώντας από σήμερα με τα σημαντικότερα tips!

Αν θέλεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και να πετύχεις στη ζωή σου, τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το πιστέψεις! Αν σε βοηθά όμως, ακολούθησε και κάποιες μικρές συμβουλές, για να σου φανεί ακόμα πιο εύκολο.

Καταρχάς, όταν καλά-καλά ξυπνήσεις το πρωί, σκέψου για 5 λεπτά τι πραγματικά θέλεις να γίνει στη μέρα σου.

large (1)

goal-list Αφού το σκεφτείς, κατάγραψε σε ένα χαρτί. Καλό θα ήταν να γράψεις, για αρχή, τους 3 πιο σημαντικούς στόχους που θέτεις! Προσοχή όμως, οι στόχοι σου πρέπει να είναι εφικτοί. Ξέροντας τα όρια και την καθημερινότητα σου, προσάρμοσέ τα ανάλογα (μην έχουμε και παρατράγουδα).

Αυτό το χαρτί που θα το έχεις μαζί σου, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρα και θα το βλέπεις συνεχώς, θα σε βοηθήσει να τα αποτυπώσεις για τα καλά στο μυαλό σου. Πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις προσκολλημένος/η στους στόχους σου.

Καθώς τα σκέφτεσαι, καλά είναι να καταγράψεις και 2-3 βήματα προκειμένου να φτάσεις στον τελικό σου στόχο. Τα βήματα θα είναι για τον καθένα από τους στόχους που έθεσες. Ας πάρουμε για παράδειγμα την απώλεια βάρους. Θα γράψεις γιατί το θες, όπως για να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου, να αρέσεις κλπ. Στη συνέχεια, θα γράψεις βήματα που μπορείς να κάνεις για να καταφέρεις να φτάσεις στον τελικό σου στόχο. Εδώ θα μπορούσες να βάλεις: εγγραφή στο γυμναστήριο και μια προσεγμένη και πιο υγιεινή διατροφή.

Τέλος, θέτεις το χρονοδιάγραμμα σου, βάζεις δηλαδή μια τελική ημερομηνία μαζί με την υπογραφή σου. Σίγουρα θέλει χρόνο, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, για αυτό μην αγχωθείς αν ξεπεράσεις το χρονικό όριο σου χωρίς να έχεις καταφέρει κάτι.

Παράλληλα, καλύτερα θα ήταν να τα διαχωρίσεις στο μυαλό σου για να είναι ξεκάθαρα και πιο εύκολα στην υλοποίηση τους. Να τα βάλεις δηλαδή σε σειρά, ανάλογα με την προτεραιότητα που έβαλες ή ανάλογα με την κατηγορία τους, όπως για παράδειγμα φυσική κατάσταση, πανεπιστήμιο, κοινωνική ζωή.

Το επόμενο βήμα, είναι σχετικά σκληρό αλλά και η αρχή στην επιτυχία! Προσπάθησε να κάνεις τα μικρά αυτά βήματα, ένταξέ τα στην καθημερινότητα σου!
positive mind

Το πιο απλό από όλα, είναι όταν το κάνεις χωρίς καν να το προσπαθήσεις! Πώς γίνεται αυτό; Αφού έχεις πλέον συνειδητοποιήσει το στόχο σου και βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού σου, τότε κινείσαι προς αυτή τη κατεύθυνση, ασυναίσθητα πολλές φορές.

gonna get it

Το κυριότερο και πιο σημαντικό από όλα; Βάλε θετικότητα στη ζωή σου!! Μην αφήσεις τίποτα και κανένα να σου χαλάσει όλο αυτό που κτίζεις. Έτσι βήμα προς βήμα θα καταφέρεις να έχεις αυτά που θέλεις στη ζωή σου.
Να θυμάσαι:

«Ο,τιδήποτε μπορεί να σκεφτεί και να ονειρευτεί το μυαλό ενός ανθρώπου, μπορεί να το πετύχει». (Ναπόλεον Χιλ, Αμερικανός συγγραφέας)

Για περισσότερες συμβουλές, διάβασε και το άρθρο: 15 πράγματα που θα σε βοηθήσουν στο πανεπιστήμιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending