fbpx

Ο κ. Μαρίνος Βουκής αποκλειστικά στο StudentLife

Ο κ. Μαρίνος Βουκής είναι προπονητής της Πανεπιστημιακής ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και επίσης είναι υπεύθυνος για όλους τους αθλητές οι οποίοι θέλουν να μάθουν πώς να παίζουν ping pong. Ο ίδιος αγωνίστηκε για 20 περίπου χρόνια σε ομάδες σε Κύπρο και εξωτερικό παίζοντας είτε στα κλιμάκια της εθνικής ομάδας είτε ως φοιτητής σε Ελλάδα, Σουηδία και Αμερική. Κατέχει Διπλώματα Προπονητή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) και την Αμερικανική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (USATT) και Δίπλωμα Εκπαιδευτή Προπονητών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Έχει διδάξει το μάθημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο πανεπιστήμιο California State University, Fresno (CSUF) στην Αμερική για 2 χρόνια και έχει προπονήσει την αντίστοιχη ομάδα του πανεπιστημίου. Από το 2010 προπονεί την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο κ. Βουκής μας μιλά για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα.

Κ. Βουκή ποιο πιστεύετε πως είναι το επίπεδο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Κύπρο;

Στην Κύπρο δεν θα έλεγα πως συνολικά είναι ψηλό το επίπεδο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Παρόλα αυτά όμως έχουμε αθλητές οι οποίοι έχουν παρουσιάσει αρκετά καλές επιδόσεις στην Ευρώπη και παλαιότερα αλλά και τώρα. Ο πρωταθλητής μας, Μάριος Γιάγκου ο οποίος τα τελευταία 6 χρόνια κατακτά τον τίτλο, όταν αγωνιζόταν στην κατηγορία των U18 πήρε την 5η θέση σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για την Κύπρο αλλά μετά επειδή έχουμε και τον στρατό βλέπουμε ότι μετά τα 18 έχουμε μια απότομη κάθοδο στην επίδοση των αθλητών και αυτό ισχύει και στα άλλα αθλήματα. Η έλλειψη κινήτρων στον στρατό και το οικονομικό όφελος μετά το στρατό υπερισχύουν και έτσι ακολουθούν τις σπουδές. Στην Κύπρο τώρα έχουμε 3 κατηγορίες στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και η κάθε κατηγορία έχει από 10 ομάδες οπότε όπως καταλαβαίνετε υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται και ασχολείται με το άθλημα. Οι καλύτερες ομάδες αγωνίζονται και στην Ευρώπη και προσπαθούν για κάποιες καλές επιδόσεις.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το επίπεδο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, επειδή κάποιοι από τους κορυφαίους αθλητές μας περνούν μέσα από τα πανεπιστήμια, κατά καιρούς έχουμε πολύ ισχυρές ομάδες. Για παράδειγμα φέτος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουμε την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Ανάμεσα στους αθλητές είναι ο 6 φορές πρωταθλητής Κύπρου, Μάριος Γιάγκου, ακόμη ένας αθλητής της εθνικής και ακόμη δύο που αγωνίζονται στην 1η κατηγορία ανδρών οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι μία ομάδα που θα μπορούσε να στηθεί και να κατακτήσει 2η η 3η θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου φέτος έχουμε παίχτη υψηλού επιπέδου και κατά καιρούς και τα άλλα πανεπιστήμια έχουν αρκετά καλούς παίχτες.

Ποια είναι η αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης όσο αφορά το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα;

Δεν υπάρχει αντιμετώπιση – κάλυψη. Κατά καιρούς μπορεί να έρθουν κάποιοι με κάμερα να πάρουν κάποια πλάνα και αυτές είναι αξιέπαινες ενέργειες όπως και εσείς τώρα που είσαστε εδώ για να καταγράψετε κάθε φορά τους αγώνες. Το StudentLife θέλει να προσφέρει σε αυτό τον τομέα από ότι φαίνεται και αυτό για εμάς είναι πολύ θετικό. Επίσης και για τους αθλητές είναι πολύ σημαντικό να νοιώσουν ότι κάποιοι παρακολουθούν τα επιτεύγματα τους παρά να παίζουν σε μια άδεια αίθουσα. Θα ήταν ωραίο αν υπήρχε περισσότερη προβολή.

Κλείνοντας θα θέλαμε μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές.

Το πιο σημαντικό είναι το νους υγιείς εν σώματι υγιές. Οι φοιτητές πρέπει να βρουν κάτι να ασχολούνται πέρα από το διάβασμα για να χαλαρώνουν και να καθαρίζουν το μυαλό τους και να έχουν σωματική υγεία. Να νοιώθουν καθαρούς τους πνεύμονες τους, να μπορούν να τρέξουν, να πατήσουν δυνατά. Στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός, στόχος είναι να υπάρχει άθληση και αν μπορεί να συνδυαστεί με πρωταθλητισμό και να αθλούνται συστηματικά για αποτελέσματα καλώς αλλιώς αν δεν μπορούν ας μείνουν στο recreational κομμάτι.

PING PONG MEN 1

PING PONG MEN 4

PING PONG MEN 5

PING PONG MEN 6

PING PONG MEN 8

PING PONG MEN 9

PING PONG MEN 10

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΑΡΙΝΟ ΒΟΥΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ!  

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending