fbpx

4 τρόποι να ισορροπήσεις σχέση και υποχρεώσεις αυτές τις γιορτές!

It’s almost that time of the year!

Το χιόνι (ποιο χιόνι;;) να πέφτει απαλά, στο τζάκι, η φωτιά να σιγοκαίει, εσύ στην καλύτερη γιορτινή σου διάθεση και το αγόρι/κορίτσι σου γλυκό και τρυφερό όσο ποτέ… Για μισό λεπτό! Σε ποιο παράλληλο σύμπαν νομίζεις οτι ζούμε; Είναι δυστυχώς η ώρα να σε προσγειώσω στην πραγματικότητα. Μάθε τι πρέπει να κάνεις έτσι ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να προλάβεις να τα κάνεις όλα!

no-expectations

 

1. Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες

Αν πιστεύεις οτι τα ερωτικά δείπνα υπό το φως των κεριών και οι ρομαντικές βόλτες αγκαλιά με το αγόρι/κορίτσι σου θα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο αυτές τις γιορτές, δυστυχώς “πλανάσαι πλάνην οικτρά”! Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, ούτε να σε πληγώσω, αλλά αυτή την περίοδο του χρόνου τα πάντα κινούνται σε ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς! Μετά τις εξετάσεις, τα οικογενειακά τραπέζια, reunions με φίλους από το εξωτερικό -και όχι μόνο- είναι μερικά από όσα θα σε αγχώσουν τα φετινά Χριστούγεννα. Αυτά όμως δεν βάζουν απαραίτητα το αγόρι/κορίτσι σου στο περιθώριο. Μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι, για ταινία μαζί του/της, θα ήταν ίσως πιο κοντά στο “εφικτό“.

 

2. Να είσαι ειλικρινής σχετικά με τα οικονομικά σου

Είναι ήδη Δεκέμβρης κι εσύ είσαι ταπί, αλλά ψυχραιμία! Τα ταξίδια που ονειρεύεστε να κάνετε, τα γιορτινά τραπέζια, το “outfit of the Christmas Εve” και αυτό της Πρωτοχρονιάς (και άλλα τόσα έξοδα) δεν σε αφήνουν ούτε εσένα ούτε το πορτοφόλι σου να ησυχάσετε! Τα οικονομικά, όπως ξέρεις, είναι μία από τις κυριότερες πηγές άγχους και καυγάδων ανάμεσα στα ζευγάρια. Για να τα αποφύγεις όλα αυτα όμως μια λύση έχεις: επικοινώνησε σωστά! Μοιράσου με το αγόρι/κορίτσι σου τις ανησυχίες σου και συζητείστε πιο προσιτές λύσεις, για να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας!

 

Δες: Αυτό το βίντεο θα σε κάνει να πιστέψεις ΞΑΝΑ στον Άγιο Βασίλη!!

 

now-i-have-more-money-for-chirstmas-present-successful-kid-meme

3. Δείξε του οτι τον/την υπολογίζεις

Talking about finances, ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις σου είναι και αυτή του δώρου των γιορτών  για το αγόρι/κορίτσι σου (αν είναι όντως μόνο υποχρέωση, άσ’ το καλύτερα!). Η αγορά ενός τέτοιου δώρου αποτελεί πρόκληση για τους περισσότερους ανθρώπους, οπότε μην αγχώνεσαι, σε καταλαβαίνω! Εννοείται οτι θέλεις να του/της αγοράσεις κάτι χρήσιμο ή κάτι που όντως έχει ανάγκη. Θέλεις να του/της δείξεις οτι πραγματικά αφιέρωσες χρόνο γι’ αυτό και όχι οτι τον/την “ξεπέταξες” με το πρώτο άχρηστο αντικείμενο που βρήκες. Έτσι όχι μόνο θα εκτιμήσει την προσπάθειά σου, αλλά θα νιώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής σου.

 

4. Να θυμάσαι οτι τα Χριστούγενα σύντομα θα περάσουν

Χωρίς τίτλο

…και μαζί με αυτά όλες οι υποχρεώσεις και το stress! Σε λιγότερο από ένα μήνα είμαι σίγουρη οτι θα αναρωτιέσαι πώς πέρασαν τόσο γρήγορα αυτές οι γιορτές. Το άγχος και οι κακές στιγμές θα αποτελούν παρελθόν. Αυτά που πρέπει να κρατάς είναι οι καλές στιγμές που πέρασες (με το αγόρι/κορίτσι σου και όχι μόνο) και αυτές που σίγουρα θα ‘ρθούν!

 

Υ.Γ.  Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσετε σαν ομάδα, δεδομένου οτι δεν θέλεις το 2015 να αρχίσει με χωρισμούς και κλάματα!

Αν δεν το είδες ακόμη: 5 λόγοι για να πας Αγγλία τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο (Cypriot version)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending