fbpx

5 λόγοι που ο/η πρώην σου πρέπει να παραμείνει πρώην!

Τον/την είδες, σε είδε.. Ίσως μιλάμε για έρωτα με την πρώτη ματιά ίσως πάλι όχι.. Εither way σε fast forward version of the story, έχεις χωρίσει. Let’s face the truth: κάθε χωρισμός είναι οδυνηρός.. Εκτός και αν ισχύει (έστω) ένα από τα πιο κάτω:

(βάλε το playlist του Παντελίδη #not, δυνάμωσε την ένταση και keep reading)

 

1. Νιώθεις πιο ευτυχισμένος/η και ήρεμος/η μετά το χωρισμό

Και αυτό φαίνεται! Ακόμα και οι φίλοι/γνωστοί σου το προσέχουν. Αντί να θέλεις να κλειστείς στο σπίτι και να βάλεις τα κλάματα σε κάθε τραγούδι χωρισμού και πόνου, εσύ βλέπεις το χωρισμό σου σαν μια λύτρωση. Νιώθεις ελεύθερος/η να κάνεις όσα το “άλλο σου μισό” σου απαγόρευε, μπορείς να νιώσεις και να αντιδράσεις όπως εσύ θέλεις, χωρίς να φοβάσαι την απόρριψη ή την αποδοκιμασία.

 

2. Εμπιστευόσουν άλλους και όχι τη σχέση σου

Οι φίλοι σου, ακόμη και άτομα με τα οποία δεν είχες τόση στενή επαφή, ήξεραν αρκετά περισσότερα για τα θέματα που σε απασχολούσαν (και πολύ πιθανόν να σε καταλάβαιναν περισσότερο). Είτε επειδή δεν εμπιστευόσουν τη συμβουλή και την άποψή του/της, είτε επειδή δεν σε έκανε να νιώθεις άνετα να τα συζητήσεις μαζί του/της, το αποτέλεσμα είναι ένα: η επικοινωνία σας ήταν αρκετά περιορισμένη σε σημείο που ακόμα και ο πιο ερωτευμένος σου εαυτός θα παραξενευόταν.

 

Δες: 6 ξεκάθαρα σημάδια πως ο/η πρώην σου σε θέλει πίσω

 

3. Ένιωθες οτι ο χρόνος μαζί του/της ήταν δανεικός

Μετά από κάποιους μήνες σχέσης μαζί του/της ένιωθες να μπορείς να κάνεις σχέδια μόνο για την επόμενη μέρα (αν ούτε αυτό τότε τι άλλο χρειάζεσαι, για να πειστείς;). Σε έκανε να νιώθεις οτι δεν θα ήταν διαθέσιμος/η ούτε για το επερχόμενο Σ/Κ, πόσο μάλλον να είχε χρόνο, για να κάνετε κάτι μαζί. Με λίγα λόγια πάντα προηγείτο κάτι άλλο εκτός από ‘σένα.

 

4. Δεν μπορούσες να φανταστείς το μέλλον σου μαζί του/της

Τότε που είσασταν καλά μεταξύ σας.. (αν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μαζί του/της όταν σε έχει εκνευρίσει, σε δικαιολογώ και το θεωρώ “φυσιολογικό”). Αν πάντα κάτι εμπόδιζε την σκέψη σου από το να ταξιδέψει στο μέλλον και να δει τον εαυτό σου και το “άλλο σου μισό” να συγκατοικείτε, να ξυπνάτε το πρωί μαζί και να πηγαίνετε στις δουλειές σας ή ακόμα και να δημιουργείτε μια οικογένεια μαζί.. Τότε καλά κάνει και βρίσκεται στην κατηγορία “πρώην κα τίποτα παραπάνω“.

 

5. Δεν αποδέχτηκε ποτέ τα μειονεκτήματά σου

Κανείς από μας δεν έχει γεννηθεί “τέλειος εραστής”. Η αγάπη μαθαίνεται και τη στιγμή που θα το καταλάβουμε αυτό, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, χωρίς να απαιτούμε την τελειότητα. Αν ποτέ υπήρξες σε κάποια σχέση στην οποία ένιωθες άσχημα απλά και μόνο να είσαι ο εαυτός σου, απομακρύνσου ή απλά άσ’ τους να φύγουν.

 

Υ.ΓΚι έρχεται η στιγμή που αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι κάποια λάθη μένουν ασυγχώρητα. Περαιτέρω ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Έτσι λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι. Να μάθεις να σέβεσαι τις αποφάσεις τους λοιπόν. Μα πάνω από όλα να σέβεσαι εσένα. Μαθήματα ζωής είναι όλα. Αυτά που σε κάνουν δυνατό. Και να θυμάσαι πως αν κάποιος χάνει κάτι δεν είσαι εσύ. Γιατί οτι αξίζει δεν φεύγει και ότι έφυγε δεν άξιζε τόσο.” – Γιάννης Πολίτης

 

 Δες επίσης: 5 λόγοι να MH βγεις με τον/την πρώην σου, ειδικά αυτή την περίοδο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending