fbpx

ΑΠΟΕΛ Vs Ολυμπιακός Λευκωσίας: τα κακώς παραλειπόμενα

Όλοι μας πάνω-κάτω γνωρίζουμε 5 πράγματα για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άτομα που ξέρουν 10 και 20… Yπάρχουν και άτομα που ζουν για το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Είμαι από τα άτομα που γνωρίζουν 20 και τους αρέσει. Δεν μου αρέσει προσωπικά όμως η αδικία σε μικρές ομάδες.

Χωρίς να διστάσω, είμαι οπαδός της ομάδας ΑΠΟΕΛ, την οποία φυσικά θεωρώ και την πιο επιτυχημένη ομάδα του κυπριακού ποδοσφαίρου (πολύ λογικό-σαν οπαδός της). Αλλά κάποιες φορές δεν συμφωνώ με απόψεις της ομάδας μου, με πράξεις άλλων οπαδών και με τις απόψεις τους.

 

Σαν λάτρης του ποδοσφαίρου, γνωρίζεις πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς όλες τις ομάδες.

 

Ο σωστός φίλαθλος θα χειροκροτήσει και για το αντίπαλο σωματείο, ασχέτως αν είναι ο “αιώνιος” αντίπαλος. Ποτέ δεν πρέπει να μειώνουμε τον αντίπαλο μας και ούτε να τον υποτιμούμε. Αυτό συνέβη με την ομάδα του Ολυμπιακού Λευκωσίας και έναν αθλητικογράφο.

Στο συγκεκριμένο άρθρο με το όνομα: ΑΠΟΕΛ: Σημαντικό «φιλικό»“, ο αθλητικογράφος υποστηρίζει πως το παιχνίδι είναι ΠΑΝ-εύκολο και είναι απλά ένα επίσημο βήμα προς την ΣΙΓΟΥΡΗ πρόκριση της ομάδας ΑΠΟΕΛ.

Καταρχάς, ΠΡΕΠΕΙ να σεβόμαστε τις ιστορίες κάθε σωματείου και γι’ αυτόν τον λόγο οφείλουμε να υποκλιθούμε σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ο οποίος “τρέχει” στα κυπριακά γήπεδα από το 1931.

Πηδώντας σήμερα στο 2014, βρίσκουμε τον ΑΠΟΕΛ στην δεύτερη θέση της Α’ Κατηγορίας του κυπριακού πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στην δέκατη θέση της Β’ Κατηγορίας. Η διαφορά, αναμφίβολα επιπέδου και τωρινής κατάστασης, είναι μεγάλη. Εδώ εμπλέκεται και η θεωρία του πιο τυχερού (most fortunate). Ο ΑΠΟΕΛ, τις τελευταίες σεζόν κατακτά πρωταθλήματα και εμπλέκεται πολύ περήφανα (για όλη την Κύπρο) σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας απ’ την άλλη, με διάφορα “mishaps” (δυσκολίες) βρέθηκε στην 2η κατηγορία με ορισμένα προβληματάκια.

Όπως είπαμε πιο πάνω, λόγω της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους Champions League, το σωματείο κατάφερε να εισπράξει κέρδη που οδήγησε στην απόκτηση νέων -πιο δυνατών- παιχτών, αλλαγές σε προπονητές κ.ο.κ., τις οποίες ενέργειες δεν μπορεί να καταφέρει ο Ολυμπιακός Λευκωσίας λόγω και της διαφοράς στα οικονομικά τους. Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας έχει στην ομάδα του 22 Κύπριους παίχτες από τους 25, εκ των οποίων 18 είναι 20 ετών και κάτω.

Kριτική του συγκεκριμένου άρθρου:

Ένα 90% διάστημα εμπιστοσύνης όλα τα στοιχήματα δείχνουν πως ο ΑΠΟΕΛ είναι το απόλυτο φαβορί του επαναληπτικού αγώνα για την πρόκριση στο κύπελλο. Υπάρχουν χίλιες διαφορές που το δείχνουν αυτό.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι μια μπάλα και γυρίζει ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

 

Έχοντας δει τον πρώτο αγώνα του κυπέλλου μεταξύ των 2 ομάδων, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας έχει μια ομάδα κυριολεχτικά από “μωρά” τα οποία δίνουν το 100% τους στο γήπεδο, προσπαθώντας να δώσουν μια ευκαιρία στην ομάδα τους και στον κόσμο της. Με αυτού του τύπου δηλώσεις και “κόβεις τα πόδια” αυτών των αθλητών αλλά και μειώνεις τους κόπους ανθρώπων που καθημερινά κουράζονται για να στέκεται αυτή η ομάδα και να προσπαθεί να ευχαριστεί τους φιλάθλους της.

Χωρίς να πολυλογώ, (επειδή για κάποιους μπορεί αυτά να είναι απλά μπούρδες) θα κλείσω με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Λευκωσίας και του αρχηγού της ομάδας που δήλωσαν πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν.

Ας ελπίσουμε πως η τύχη και η σκληρή δουλειά των νεαρών παιχτών του Ολυμπιακού Λευκωσίας θα αποδώσουν και θα βγάλουν τον πιο πάνω αθλητικογράφο λάθος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending