fbpx

Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν έχεις παχύνει;

Ξανασκέψου το πριν κάνεις κάτι από τα παρακάτω:

 

1. Μην “πηδάς” γεύματα

 

Όχι, το να μην φας  πρωινό ή δεκατιανό δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά που έχασες. Τα μικρά και συχνά γεύματα (κάθε 3-4 ώρες) ενεργοποιούν τη διαδικασία της πέψης και οι θερμίδες, επειδή διαχέονται μέσα στην ημέρα, καίγονται πολύ πιο εύκολα από ό,τι εάν έκανες το λάθος να αποφύγεις το πρωινό ή το απογευματινό σνακ.

 

2. Μην παραπονιέσαι

 

 Το να παραπονιέσαι ξανά και ξανά στις φίλες σου για τα κιλά που έχασες δεν θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις μαγικά. Έρευνες αποδεικνύουν πως εκείνοι που αγαπούν τους εαυτούς τους (όπως και να’χει) είναι πιο πιθανό να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες προς το καλύτερο. Η στεναχώρια είναι ο εχθρός της σωστής διατροφής, άλλωστε.

images

3. Μην ξοδέψεις μία περιουσία σε καινούρια ρούχα

 

Θα έχεις και κίνητρο για να χωρέσεις ξανά στα αγαπημένα σου skinny jeans.

 

4. Μην ζυγίζεσαι όλη την ώρα

 

Η υπομονή είναι το μυστικό. Κοιμήσου σωστά, κάνε γυμναστική και τήρησε με συνέπεια το διατροφικό πλάνο που αρμόζει στα κιλά και τις αναλογίες σου.

 

Δες: Παχουλός/ή; Δες το ΑΛΛΙΩΣ!

ultimate-pump-workout_b

 5. Μην το παρακάνεις με τη γυμναστική

 

 Εάν είσαι υπερβολικά φιλόδοξος/η, μπορεί να ξεφύγεις από τον αρχικό σου στόχο. Να είσαι ρεαλιστικός/ή. Εάν είσαι αρχάριος/α, ξεκίνα αργά και σταθερά, χωρίς υπερβολές στο χρόνο και το ρυθμό της γυμναστικής.

 

6. …Αλλά μην την αποφύγεις κιόλας

 

 Φοβάσαι ότι πήρες κιλά επειδή γύμνασες υπερβολικά τους μύες σου; Μάλλον όχι. Αρκετές γυναίκες φοβούνται πως το να σηκώνουν βάρη θα της κάνει να δείχνουν υπερβολικά μυώδεις, αλλά αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Πάρε παράδειγμα από τους αγγέλους της Victoria’s Secret, που ορκίζονται στις ασκήσεις με βαράκια.

 

i-amp-039-m-getting-fat-i-think_o_2162191

 

7.  Μην εστιάζεις στο τι δεν μπορείς να φας

 

 Πίστεψέ μας, υπάρχουν τόσα απολαυστικά και με ελάχιστες θερμίδες φαγητά που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα, που είναι κρίμα να νιώθεις περιορισμένος/η. επειδή πολύ απλά δεν μπορούσες να μοιραστείς και εσύ εκείνη την ΧL (και σε γεύση αλλά και σε θερμίδες) πίτσα με τις φίλες σου.

 

8. Μην ακολουθήσεις την ίδια δίαιτα με το/η φίλο/η σου  

 

 Εάν θες να φροντίσεις σωστά το σώμα σου, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα  εξατομικευμένο για εσένα διαιτολόγιο, βασισμένο στα δικά σου ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (ιατρικό ιστορικό, αναλογίες, διατροφικά γούστα, κλπ).

 

Πηγή: marieclaire.gr

 

Δες επίσης: “Γιατί δεν χάνω τα περιττά μου κιλά;” Βρες τι κάνεις λάθος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending