fbpx

Του κόσμου τα νομικά “ευτράπελα” με… Κυπριακή διάσταση!

Έχουμε μεγαλώσει σε μια εποχή που οι απαγορεύσεις των νόμων είναι αρκετά απλές, λογικές και πλέον αποτελούν κοινοτοπία. Ποιoς δεν ξέρει ότι το να σκοτώσει, να κτυπήσει, να κλέψει κάποιον είναι παράνομο; Παρ’ όλα αυτά, κάποιες χώρες έχουν ξεφύγει απο τα στενά όρια του συνηθισμένου και “καινοτομούν“. Το πλέον παράξενο είναι ότι η Κύπρος διαθέτει τις πιο “ριζοσπαστικές” νομοθεσίες που μας παίρνουν χιλιάδες χρόνια…….. πίσω. Εδώ θα διαβάσεις τους πιο περίεργους και αστείους νόμους που υπάρχουν διεθνώς και εθνικά, και στο τέλος είμαι σίγουρη πως θα πεις “Σαν την Κύπρο εν έσιει“.

 

Ποιοι είναι αυτοί οι παράξενοι νόμοι λοιπόν;

 

1. Στον Καναδά, απαγορεύεται η καταγραφή την λέξης “πωλείται” σε κινούμενο αυτοκίνητο.

Δηλαδή αν θέλει κάποιος να πωλήσει το αυτοκίνητο του, θα πρέπει να αγοράσει άλλο πριν καν πωλήσει το πρώτο. Στην Κύπρο πάντως δεν θα είχαμε τέτοια πρόβλημα αφού  ήδη η μισή Κύπρος έχει μέχρι 5 αυτοκίνητα: ένα η μάμα, ένα ο παπάς και από ένα τα “μωρά“!

2. Στις ΗΠΑ, Αν κάποιος έχει φάει σκόρδο, θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 4 ώρες για να του επιτρέπεται να πάει θέατρο.

3. Στις ΗΠΑ, απαγορεύεται να σκοτώνεις κάθε τι που είναι ζωντανό!

OMG! Τι κάνουν με τα κουνούπια;

kycuN

4. Στις ΗΠΑ, είναι παράνομο να φιλά κάποιος την γυναίκα του τις Κυριακές.

5. Πάλι στις ΗΠΑ κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου που δινόταν σε ζευγάρι θα έπρεπε να περιέχει 2 μονά κρεβάτια που να έχουν μεταξύ τους απόσταση το λιγότερο 6 cm.

Απορία: Δηλαδή πιάνουν την ρίγα τζιαι μετρούν την απόσταση;

6. Στο Τέξας, απαγορεύεται τις Κυριακές να πωλούν Cheeseburgers!

Δηλαδή να θέλεις να ξεκινήσεις δίαιτα από την Δευτέρα και να σε αναγκάζουν να ξεκινήσεις από την Κυριακή!

7. Στην Καλιφόρνια, Αν κάποιος θέλει να φορεί μπότες cow-boy θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 2 αγελάδες.

Cow-Boy στην κυριολεξία!

8. Στο New Jerseys, είναι παράνομο να κάνει κάποιος ήχους, καθώς τρώει σούπα!

Φαντάζεστε να υπήρχε στην Κύπρο τέτοιος νόμος; Η μισή Κύπρος θα ήταν φυλακή! Ρίκκος Μάππουρος style!

9. Επίσης στις ΗΠΑ, είναι παράνομο να φιλάς για περισσότερο από ένα λεπτό.practice-clipart-pgi0203

Γιατί ξέρετε, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σας χρονομετρά!

10. Σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, οι γυναίκες δεν μπορούν να φορούν κόκκινα ρούχα δημοσίως.

Οι αριστερές πρέπει να αλλάξουν κόμμα!

11. Στη Minnesota, κάθε άντρα θα πρέπει να έχει μούσι.

Στην Κύπρο δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα μ’ αυτό. Είναι πιο πιθανό να δεις κάποιον με μούσι, παρά κάποιον “κκέλη“.

12. Στο Ohio, είναι παράνομο να γδύνεται μπροστά σ’ ένα αντρικό πορτρέτο.

Αφού είναι πασίγνωστο ότι και τα πορτρέτα έχουν “ψυχή”.

Τελευταίο και καλύτερο….

13. Σε πολιτεία των ΗΠΑ, είναι νόμιμο να σκοτώνει αρκούδες, αν και είναι παράνομο να τις ξυπνάς ώστε να τις φωτογραφίζεις.

Ευτυχώς στην Κύπρο δεν έχουμε αρκούδες, γιατί με αυτές έμεινε να βγάλουμε selfie!

Selfie

Κύπρος

Τώρα ένα πιο διασκεδαστικό/ τραγικό κομμάτι της Κυπριακής πραγτματικότητας. Η Κύπρος δεν πάει πίσω στις πρωτότυπες νομοθεσίες. Πιο κάτω θα αναφέρω μόνο κάποιες από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αν δεν σας φαίνοται αστείες, είναι τουλάχιστον τραγικές:

Κλοπή ζώων, προϊόντων, κλπ.

265.-(1) Αν αυτό που κλάπηκε είναι ένα από τα ακόλουθα, δηλαδή άλογο, φοράδα, μουνούχος, γαϊδούρι, μουλάρι, καμήλα, ταύρος, αγελάδα, βόδι, κριάρι, αρνί, ευνουχισμένο αρνί, γίδα ή χοίρος, ή νεογνό τέτοιου ζώου, ή γεωργική σοδειά ή καρποί, ο υπαίτιος υπόκειται σε φυλάκιση πέντε χρόνων.

Πρόσωπα οκνηρά και που ζουν ακατάστατη ζωή

188. Τα πιο κάτω πρόσωπα, δηλαδή-

(α) η κοινή πόρνη η συμπεριφερόμενη με αταξία ή άσεμνα σε δημόσιο χώρο

(β) ο περιπλανώμενος ή αυτός που εγκαθίσταται σε δημόσιο χώρο για να ζητιανεύει ή για να μαζεύει ελεημοσύνη ή αυτός που προκαλεί ή που παρακινεί ή που ενθαρρύνει παιδί ή παιδιά να ενεργούν με τον τρόπο αυτό

……

θεωρούνται ως πρόσωπα οκνηρά και ζουν ακατάστατη ζωή, υπόκεινται σε φυλάκιση ενός μηνός ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις εβδομήντα πέντε λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές.

Rule-of-Law

Παραμέληση της υποχρέωσης διατροφής υπηρετών ή μαθητευομένων

184. Όποιος είναι σύμφωνα με το νόμο υποχρεωμένος να παρέχει την αναγκαία διατροφή, ιματισμό ή στέγη σε μαθητευόμενο ή υπηρέτη του, εσκεμμένα και χωρίς νόμιμη δικαιολογία αρνείται ή παραμελεί να παρέχει αυτά ή παράνομα και κακόβουλα προξενεί ή βοηθά να προξενηθεί σωματική βλάβη στο μαθητευόμενο ή υπηρέτη του, ώστε η ζωή του να τεθεί σε κίνδυνο ή η υγεία του να βλαφτεί ή ενδέχεται να βλαφτεί μόνιμα, είναι ένοχος πλημμελήματος.

Καθήκοντα κυρίου

223. Όποιος, υπό την ιδιότητα κυρίου, ανάλαβε, δυνάμει σύμβασης, να παρέχει σε οποιοδήποτε υπηρέτη ή μαθητευόμενο ηλικίας κάτω των δεκαέξι χρόνων την αναγκαία διατροφή, ιματισμό ή στέγη, έχει καθήκον να παρέχει σε αυτούς όλα αυτά και θεωρείται ότι προκάλεσε κάθε συνέπεια για τη ζωή ή την υγεία του υπηρέτη ή του μαθητευόμενου η οποία οφείλεται σε οποιαδήποτε παράλειψη εκτέλεσης του πιο πάνω καθήκοντος.

Ειδικές περιπτώσεις..

256.-(1)……

(2) Όταν υπηρέτης, κατά παράβαση των διαταγών του κυρίου του, αφαιρεί από την κατοχή του, τρόφιμα για τη διατροφή ζώου που ανήκει στον κύριο ή που βρίσκεται στην κατοχή του κυρίου του, τέτοια αφαίρεση δεν θεωρείται κλοπή.

Απαγόρευση μαχαιριών σε γάμους κλπ.

83.-(1) Όποιος έχει πάνω του ή μεταφέρει μαχαίρι που δεν καταλήγει σε μυτερή άκρη, σε γάμο ή πανηγύρι ή σε οίκο ανοχής ή αδειούχο ποτοπωλείο, είναι ένοχος πλημμελήματος.

Πρόκληση σε μονομαχία

90. Όποιος προκαλεί άλλο σε μονομαχία ή αποπειράται να προκαλέσει άλλο σε μονομαχία ή αποπειράται να προκαλέσει άλλο σε πρόκληση άλλου σε μονομαχία, είναι ένοχος πλημμελήματος.

Αυτή είναι η Κύπρος του 21ου αιώνα! Τελικά ναι “σαν την Κύπρο έν έσιει“. Πού θα βρεις αλλού υπηρέτες, οκνηρά άτομα, αλήτες κλπ. σε νομοθεσίες του 2015;Δεν το είπα ότι η Κύπρος μας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου; Τα σχόλια δικά σας!

 

Δες επίσης: Νόμοι του Μέρφυ ή Παράνοια

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending