fbpx

11 πράγματα που θα σου έλεγε ο 40άρης εαυτός σου, αν είχε τη δυνατότητα!

Τι θα συμβούλευε άραγε ο 40άρης εαυτός σου τον κατά πολύ νεότερο εαυτό του, αν μπορούσε και τι θα σου έλεγε; Ως γνωστόν, όσο μεγαλώνουμε, τόσο ωριμάζουμε και αποκτούμε μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Επίσης, χάνουμε και τον αυθορμητισμό του νέου ανθρώπου. Φαντάζομαι θα έλεγε τα ακόλουθα:

dearyoungerself

 

1. Μην το σκέφτεσαι πολύ. Απλά κάν’ το. Η υπερβολική σκέψη γεννά το φόβο και καταστρέφει τη δημιουργικότητα της στιγμής.

2. Να προσδοκείς τα μέγιστα από τη ζωή, αλλά να είσαι έτοιμος να καλωσορίσεις και τα λίγα. Επομένως, να αποζητάς την επιτυχία, αλλά να περιμένεις και την αποτυχία.

3. Αγάπα τον εαυτό σου. Κανένας δεν θα σε αγαπήσει πιο πολύ εκτός απο εσένα. Βρες την ηρεμία που σου προσφέρει η παρέα με τον εαυτό σου.

4. Διάβαζε όσο περισσότερο μπορείς. Η γνώση και η καλλιέργεια είναι το καλύτερο όπλο για να υπερασπιστείς αυτά που πρεσβεύεις και να γνωρίσεις νέους κόσμους. Και όχι, τη γνώση δεν την προσφέρουν μόνο τα ακαδημαϊκά βιβλία.

5. Να μη χρωστάς τίποτα σε κανέναν και να μην αφήνεις να σου χρωστάνε και τίποτα. Κάνε πράγματα για τους άλλους επειδή τα νιώθεις, μη περιμένεις όμως ανταλλάγματα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.

6. Κάνε αυτό που αγαπάς με αφοσίωση, πειθαρχία και πάθος. Αλλιώς δεν θα είναι η δουλειά που θα σου εξασφαλίσει εισόδημα, άλλα ένα ακόμη hobby.

7. Μην αναβάλλεις συνεχώς. Παρατείνει τη διαμόνη σου σε ένα και μόνο σημείο, σε σταματά από το να πειραματιστείς και να εξελιχθείς. Καλύτερα να πράξεις λάθος, παρά να βρίσκεσαι σε μια μόνιμη αδράνεια.

8. Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία μπορεί να σε πάρει παντού. Βάλε και λίγο τρέλα στη ζωή, δε βλάπτει.

9. Να είσαι όσο πιο ειλικρινής μπορείς με όλους. Καλύτερα να σε αντιπαθούν για την ειλικρινεία σου, παρά να σε συμπαθούν επειδή τους λες αυτά που επιθυμούν να ακούνε.

10. Ζωή είναι αυτό που ζεις τώρα. Δεν είναι το χθες, δεν είναι το αύριο.

11. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις τώρα, όσο μεγάλα και αν φαίνονται, είναι προσωρινά. Έχουν ημερομηνία λήξης, όπως κάθετι στη ζωή άλλωστε.

 

Δες επίσης: Πώς να καταλάβεις ότι ήρθε (ή πλησιάζει) η ώρα σου να ωριμάσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending