fbpx

H.I.I.T it! Κάψτε τριπλάσιες θερμίδες με λιγότερο χρόνο άσκησης!

Καλοκαίρι! Παραλία! Άρα πολύ απλά άγχος για το πώς θα εμφανιστούμε στις πιο πολυσύχναστες παραλίες, όπου ως γνωστόν, γίνεται η καλοκαιρινή πασαρέλα.

 

Πολλοί από εμάς ψάχνουμε απεγνωσμένα τρόπους για να αποκτήσουμε την καλοκαιρινή σιλουέτα όσο πιο γρήγορα και φυσικά, περνώντας όσο πιο λίγο (εώς καθόλου) χρόνο στο γυμναστήριο. Εδώ βρίσκεται η λύση σας. Τώρα υπάρχει τρόπος που μπορεί να σας φέρει αποτελέσματα και συγχρόνως να σας εξοικονομίσει χρόνο.

 

Μέσα από έρευνες έχει αποδεικτεί ότι το Η.Ι.Ι.Τ – High-intensity Interval Training (άσκηση υψηλής έντασης με μικρά διαστήματα ξεκούρασης) μπορεί να κάψει τις τριπλάσιες θερμίδες από οποιονδήποτε άλλο τρόπο άσκησης.

 

Με τον πιο πάνω ορισμό, εννοούμε ότι, για παράδειγμα, εάν έχουμε 20 λεπτά διαθέσιμα για γυμναστική τότε διαλέγουμε 4-5 ασκήσεις, όπου κάθε άσκηση πρέπει να γίνεται σε 30 δευτερόλεπτα, με 30 δευτερόλεπτα ξεκούρασης αναμεταξύ. Βέβαια, θα αναρωτιέστε πόσο χρόνο χρειάζεστε για κάθε σετ, και πόσο χρόνο ξεκούρασης ξοδεύετε συνολικά, μεταξύ κάθε σετ. Κάθε σετ έχει διάρκεια 5 λεπτών και ακολουθεί διάλειμμα ξεκούρασης 1-2 λεπτών και επαναλαμβάνουμε.

 

Δες: 6 λάθη πoυ σας ασχημαίνουν. Αλλάξτε τα!

 

Με αυτό το είδος άσκησης, μπορείτε να τριπλασιάσετε τα ωφέλη προστασίας της καρδιάς σας, σε αντίθεση με τη σταθερή αερόβια άσκηση. Το αίμα αντλείται πιο αποτελεσματικά μέσα στο σώμα σας και σας εξασφαλίζει τη μέγιστη καύση θερμίδων, εώς και 24 ώρες μετά το τέλος της άσκησης.

f5031ed600099585aaf7b5bacae8c475

Το Η.Ι.Ι.Τ, είναι αποτελεσματικό όχι μόνο επειδή μας εξοικονομεί χρόνο και καίει το λίπος κατά 9 φορές περισσότερο απο άλλους τρόπους αερόβιας άσκησης, αλλά επίσης είναι εξαιρετικά επωφελές για την καρδιά μας.

Εάν τώρα ξεκινάτε με αυτό το είδος άσκησης, προσπαθήστε να κρατήσετε το πρόγραμμά σας όσο πιο απλό μπορείτε. Σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε ασκήσεις που δεν είναι πολύπλοκες και σας επιτρέπουν να ολοκληρώσετε κάθε σετ με σωστή τεχνική και καλή στάση σώματος. Επιλέξτε πάντα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, που να περιλαμβάνει ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα.

 

Πιο κάτω θα βρείτε δύο παραδείγματα Η.Ι.Ι.Τ:

 

 

  • Η.Ι.Ι.Τ χωρίς καθόλου εξοπλισμό (βλέπε βίντεο).

Capture1

 

 

  1. Καθίσματα με πήδημα 30 δευτερόλεπτα
  2. Mountain climbers για 30 δευτερόλεπτα
  3. Άλματα ανοιγοκλείνοντας τα χερια και τα ποδια για 30 δευτερόλεπτα
  4. Κάμψεις είτε στα δάκτυλα των ποδιών , ή στα γόνατα για 30 δευτερόλεπτα
  5. Κοιλιακούς, όπου ξαπλώνουμε με την πλάτη στο πάτωμα τοποθετώντας τα χέρια δίπλα στο σώμα μας, φέρνουμε τα γόνατα στο στήθος και σπρώχνουμε τα πόδια προς το ταβάνι.

 

 

  • Η.Ι.Ι.Τ. σε εξωτερικό χώρο.
  • Διαλέξτε ένα μέρος που σας αρέσει και σας εμπνέει να κάνετε την άσκηση σας, έπειτα περπατήστε για λίγα λεπτά και διαλέξτε είτε ένα παγκάκι, είτε ένα δέντρο, ή ο,τιδήποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σημάδι. Ένα για την εκκίνηση και ένα για το τερματισμό, 100-150 μέτρα.
  • Τα σημάδια αυτά θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το τέμπο σας.

 

  • Στη συνέχεια τρέξτε ελαφρά για λίγα λεπτά για το ζέσταμά σας.
  • Ξεκινάτε το πρώτο σας σπριντ με όλη σας την ταχύτητα, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.
  • Επιστρέψτε πίσω στην εκκίνηση με ελαφρό τροχάδι.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία για 10-15 λεπτά.
  • Όταν τελιώσετε, χαλαρώστε τρέχοντας ελαφρά ή ακόμη περπατώντας για 5 λεπτά.
  • Τέλος, κάντε απλές διατάσεις και έχετε συμπληρώσει την άσκηση σας για τη μέρα.

 

Δες επίσης: Γυμναστική: 8 δικαιολογίες και πώς θα τις ξεπεράσετε

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending