fbpx

Πώς να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση;

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να είμαστε αρεστοί στο σύνολο, γι’ αυτό το λόγο ξέρουμε πως η πρώτη εντύπωση είναι αρκετά σημαντική, αφού δεύτερη “πρώτη εντύπωση” δεν θα υπάρξει.

Είναι γεγονός πως κατά την πρώτη μας συνάντηση με κάποιον δεν χρειαζόμαστε παραπάνω από 4 δευτερόλεπτα για να αρχίσουμε πλάθουμε μια εντύπωση. Η εν λόγω αίσθηση αποτυπώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό στο μυαλό μας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την αρχική μας επαφή. Σκεφτείτε πόσο σπουδαία είναι, που έρευνες αποδεικνύουν πως σε μια επαγγελματική συνέντευξη, ο συνεντευξιαστής αποφασίζει αν θα προσλάβει ή όχι κάποιον μέσα σε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα!

Υπέροχα! Πώς όμως θα κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση στον συνομιλητή σου;

 

6 εύκολα tips για να θέλουν να σε θυμούνται!

 

ΧΕΙΡΑΨΙΑ

326C1AF4BE217D2A658B25AF8A13CE62

Η χειραψία είναι το άλφα μιας πρώτης επαφής. Από αυτήν εξαρτώνται αρκετά, αφού γίνεται μέσα στα 4 πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησης! Προσπάθησε να σφίγγεις το χέρι σου (όσο πρέπει.. δεν κάνουμε επίδειξη δύναμης) και να κοιτάς τον άλλον στα ματιά. Έτσι φαίνεσαι πιο σίγουρος/η για τον εαυτό σου και σίγουρα πιο δυναμικός/ή.

 

ΟΝΟΜΑ

084174fd13928c2a2844a1d279656eac

Συνήθως με το που μας συστήνεται κάποιος μας λέει το όνομα του, και εμείς μετά από 3 λεπτά το ξεχνάμε.. Γι’ αυτό τον λόγο την επόμενη φορά που θα γνωρίσεις κάποιον, χρησιμοποίησε το όνομα του προς όφελος σου. Αν τον λένε Γιώργο πες: «Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω Γιώργο». Έτσι, και εσύ έχεις περισσότερες πιθανότητες να συγκρατήσεις το όνομα, αλλά και ο “Γιώργος” ενδέχεται να σε συμπαθήσει λίγο παραπάνω, αφού σε όλους αρέσει να ακούν το όνομα τους.

 

ΧΑΜΟΓΕΛΑ

impression

Χαμογέλα, είναι μεταδοτικό και πολύ ευχάριστο για τον συνομιλητή σου. Δεν χρειάζεται να μας πουν παιδιά της crest, με ένα απλά μειδίαμα θα είσαι τέλειος/α!

 

Δες: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις μπροστά σε έναν ωραίο άντρα!

 

ΚΟΙΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Interview-sunentefxi

Μην αποφεύγεις τον επαφή με τα μάτια. Ίσως κάποιες φορές δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει να το προσπαθείς, και ξέρεις γιατί; Διότι πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως όσοι κρατούν συνεχής οπτική επαφή θεωρούνται περισσότερο κυρίαρχοι, ευπαρουσίαστοι, ικανοί, τίμιοι και ειλικρινείς.

 

ΑΚΟΥ

ca-phe1

Ένα καλό αυτί είναι πάντα καλοδεχούμενο, σε αντίθεση με ένα στόμα που όλο μιλά.. Γι’ αυτό άκου περισσότερο και μίλα λιγότερο..

 

ΘΕΤΙΚΟΣ/Η

o-FRIENDS-facebook

Να είσαι θετικός/ή γιατί κανένας δεν θέλει να συνομιλεί, να συνεργάζεται και να συναναστρέφεται με κάποιον που όλα τα βλέπει μαύρα. Μαύρα είναι τα μεσάνυχτα μα και αυτά έχουν τα αστέρια για να λάμπουν..

Η πρώτη εντύπωση είναι όπως καταλήγουμε αρκετά σημαντική. Πολύ πιστεύουν πως αυτή είναι συνήθως και η σωστή, ενώ άλλοι πιστεύουν πως μένει για πάντα. Μα η αλήθεια είναι πως δεν μένει για πάντα. Όσο πιο βαθιά γνωρίζουμε κάποιον τόσο πιο εύκολα μπορεί να αλλάξει η πρωταρχική μας άποψη γι’ αυτόν.

 

Αν θέλεις πραγματικά σε βάθος χρόνου και όχι στιγμιαία να είσαι αποδεκτός/ή πρέπει να είσαι απλά ο εαυτός του. Γιατί καλά τα tips του περιτυλίγματος, όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Πηγή: notanotherbarbie.gr

Δες επίσης: 9+1 tips για επιτυχημένο flirt!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending