fbpx

9 κόλπα για να καταλάβετε αν κάποιος λέει ψέματα.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει ανιχνευτής ψεύδους, κάποιοι συνεχίζουν να τον αμφισβητούν. Κι όμως… το ψέμα έχει γίνει επιστήμη στις μέρες μας. Αρκετές αστυνομικές υπηρεσίες έχουν καλά εκπαιδευμένα άτομα τα οποία μπορούν να ανιχνεύουν αν κάποιος τους λέει ψέματα.

Πρώην αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας, σε εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης αποκάλυψε πως μπορεί κανείς να ανακαλύψει έναν ψεύτη. «Συνηθίζουν να κρατούν κάτι μπροστά στο στέρνο τους, ένα ντοσιέ, έναν φάκελο, ή ακόμη και μια κούπα καφέ, αφού νιώθουν ότι έτσι προστατεύουν τον εαυτό τους. Ή απλά κρατούν σφιχτά τα δυο τους χέρια».

Οσον αφορά τον μύθο ότι οι ψεύτες δεν κοιτούν τον άλλο στα μάτια, ο Στάντον λέει: «Είναι μύθος. Έτσι και αλλιώς, ο συνήθης χρόνος που μπορεί να κοιτάξει κάποιος τον άλλον στα μάτια είναι 3 με 5 δευτερόλεπτα. Αν τον κοιτάζει για παραπάνω, είναι γιατί τον αγαπά ή τον φλερτάρει».

Για το πώς μπορεί να πιάσει κάποιος κάποιον άλλον να ψεύδεται: «Στους ψεύτες δεν αρέσουν οι λεπτομέρειες. Αν δεν είναι προετοιμασμένοι καλά, θα τους δείτε να τραυλίζουν ή να απαντούν με δισταγμό και σύντομες, κοφτές προτάσεις. Επίσης, συχνά όταν κάποιος λέει ψέματα οι μύες του προσώπου του συσπώνται. Συνήθως αυτοί στα χείλη ή στα μάγουλα».

 

9 κόλπα για να αναγνωρίσετε έναν ψεύτη:

 

1. Επιταχύνει την αναπνοή του αισθητά

2. Επιβραδύνει την αναπνοή του αισθητά

3. Σταματά να κινείται

Δες: Τα 10 πιο συνηθισμένα ψέματα!

4. Κρατά τα δυο του χέρια

5. Τραυλίζει

6. Συσπώνται οι μύες του προσώπου του

7. Κρατά κάτι σφιχτά στο στέρνο του

8. Απαντά κοφτά

9. Δίνει σύντομες απαντήσεις

Πηγή: neopolis.gr

Δες επίσης: Τι εννοούν πραγματικά οι κοπέλες όταν λένε αυτά τα 7 πράγματα στα αγόρια τους;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending