fbpx

6 πράγματα που θα κερδίσεις έχοντας φίλο barman!

Το καλοκαίρι είναι ήδη στην πόρτα μας και περιμένει να του ανοίξουμε. Μετράει πολύ αυτήν την έξαλλη εποχή του χρόνου να έχουμε αμάξι, ώστε σε κάθε ευκαιρία να μπορούμε να χαρούμε μικρές αποδράσεις σε κοντινές παραλίες. Επίσης αξίζει να έχουμε πάντα έτοιμα αντηλιακά, μαγιό, καπέλα, ρακέτες και όλα τα σχετικά, ώστε να μην τα ψάχνουμε τελευταία στιγμή και χάνουμε χρόνο από τις βουτιές μας.

 

Όμως αυτό που είναι το πιο χρήσιμο και συναρπαστικό, ειδικά το καλοκαίρι, είναι να έχουμε ένα φίλο μπάρμαν.

 

1. Ο μπάρμαν είναι ένας άνθρωπος που είναι πάντα μες στα πράγματα.

Συναναστρέφεται πολλούς ανθρώπους, για πολλούς από τους οποίους αποτελεί είδωλο ή παράδειγμα προς μίμηση. Λόγω της δουλειάς του, έχει ευχάριστο χαρακτήρα, είναι κοινωνικός και πάντα έχει ιστορίες να μοιραστεί με όποιον είναι διατεθειμένος να ακούσει. Συνεπώς, αν έχεις ένα μπάρμαν στην παρέα σου, δε θα βαρεθείς τόσο εύκολα.

 

2. Ο μπάρμαν ξέρει πάρα πολύ κόσμο.

 

Πραγματικά πάρα πολύ κόσμο. Οπότε σε περίπτωση που θες αλλαγή παραστάσεων ή γνωριμία με καινούρια άτομα, δεν έχεις παρά να τον πάρεις ένα τηλέφωνο και να βγείτε. Ή να περάσεις από το μαγαζί του και να αράξεις εκεί, πίνοντας το ποτό σου και περιμένοντας να χωθείς σε διάφορες παρέες, με κοινό σημείο αναφοράς το φίλο σας.

 

3. Όπως είπα παραπάνω, ο μπάρμαν είναι άνθρωπος που είναι μες στα πράγματα.

METIER-barman

Αυτό σημαίνει ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μπορεί να σε ενημερώσει μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα για το τι παίζει στην πόλη. Ποια μαγαζιά ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν, ποια πάρτι θα συζητηθούν περισσότερο, πού αξίζει να πας με την κοπελιά ή με τους κάφρους φίλους σου. Και το κυριότερο; Μπορείς να μάθεις από αυτόν για beach parties σε άκυρες περιοχές, για τα οποία δε θα μάθαινες ποτέ αν δεν είχες αυτόν τον πολύτιμο φίλο – άσσο στο μανίκι σου.

 

4. Ο μπάρμαν είναι ο καλύτερος wingman.

Ο Καλύτερος. Δεν το διαπραγματεύομαι αυτό, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Διότι, όχι μόνο ξέρει άπειρο κόσμο (οπότε μπορεί να σε γνωρίσει σε αυτόν ή αυτήν που σου γυάλισε), αλλά έχει κι από πίσω του (κυριολεκτικά) μια τεράστια κάβα για να «σπρώξει» την κατάσταση και να βοηθήσει στο σπάσιμο του πάγου. Εκτός αυτού, σε περίπτωση που το μαγαζί είναι πήχτρα, ο μπάρμαν είναι αυτός που θα προσεγγίσει το απομακρυσμένο άτομο που σου τράβηξε την προσοχή, θα πιάσει κουβέντα και θα κόψει κίνηση για να δει αν μπορεί να σας κάνει κατάσταση. Τέλος, ακόμη κι αν σε πουν κλαρινογαμπρό, όσο να ‘ναι, όλοι και όλες κρυφοκοιτάνε και κρυφοζηλεύουν αυτόν που έχει αράξει στη μπάρα και κουβεντιάζει με το μπαρμαν. Ειδικά όταν ο μπάρμαν σε έβαλε να μετακινηθείς ένα τσικ για να χωρέσει η παρέα του στο μπαρ.

 

Δες: 5 cocktails που ο καθένας πρέπει να ξέρει να φτιάχνει

 

5. Ο μπάρμαν μοιράζει αλκοόλ.

barman3

Εντάξει, ποτέ δεν το παραδέχεσαι ανοιχτά (ή ίσως και να το κάνεις), αλλά το φίλο σου το μπάρμαν τον αγαπάς λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους φίλους σου, όταν σου ξαναγεμίζει το ποτό στη ζούλα και σε βρίζει όταν πας να τον πληρώσεις. Κακά τα ψέματα, η νυχτερινή διασκέδαση είναι τις περισσότερες φορές πολυέξοδη. Βενζίνες για το πηγαινέλα, χαλαρό ποτάκι για αρχή, αφτεράκι στη συνέχεια και βρώμικο στο τέλος, όλα αυτά μαζί συγκεντρώνουν ένα αξιοσέβαστο ποσό, το οποίο μέσα στην κρίση δεν μπορείς να ξοδεύεις τόσο τακτικά. Έτσι, δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος, όταν καταλάβεις ότι ο φίλος σου ο μπάρμαν γεμίζει αυτά τα ποτήρια με υποβρύχια για σένα και την παρέα σου, ούτε όταν σου κάνει σκόντο στο μπουκάλι που έχετε στραγγίξει. Μ’ αυτά και μ’ αυτά καταφέρνει ο μπάρμαν να κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη των φίλων του.

 

6. Ο μπάρμαν είναι ο καλύτερος ψυχολόγος.

Συναναστρέφεται καθημερινά ανθρώπους που έχουν πιεί και νιώθουν την ανάγκη να του εκμυστηρευθούν τους προβληματισμούς τους, τις στεναχώριες τους, ακόμη και τα πιο σκοτεινά φετίχ τους. Έτσι, έχει μάθει να ακούει, να δείχνει κατανόηση και να συμβουλεύει. Κι αν δει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, θα σε παρηγορήσει πίνοντας μαζί σου ένα Jack Amaretto.

 

Βάλτε λοιπόν το μαγιό σας, πάρτε το αντηλιακό σας και το φίλο σας το μπάρμαν παραμάσχαλα και φύγαμε για διακοπές!

Πηγή: neopolis.gr

Δες επίσης: Τι συζητούν οι 20χρονοι κατά τη διάρκεια μιας «αντρικής εξόδου»;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending