fbpx

Πώς είναι να κοιμάσαι παρέα με ένα υπνητήρι (χωρίς “ξ”);

8 λόγοι που αξίζει να κατεβάσεις αυτό το ελληνικό application που θέλει να σε νανουρίσει.

Γενικά δεν έχω πρόβλημα με τον ύπνο. Κοιμάμαι όποτε θέλω, ότι ώρα θέλω, βαθιά, χωρίς παρεμβολές. Όλα αυτά, γενικά. Ειδικά, τον τελευταίο καιρό δεν τα πάω πολύ καλά με τον Μορφέα..

Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερα να πέσω για ύπνο τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να σκέφτομαι ένα σωρό άλλα πράγματα. Λέγεται υπνητήρι!

Πρόκειται για μια εφαρμογή της GlaxoSmithKline και των ρινικών ταινιών Breathe Right, που δημιουργήθηκε για να φροντίσει να έχουμε όνειρα γλυκά. To ιδιαίτερο με αυτό το app, είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί.

 

Είναι εύχρηστο, διασκεδαστικό και… νησταλέο. Και να γιατί το κατέβασα και γράφω γι’ αυτό.

 

1. Έχει ωραίο όνομα

Δε μπροώ να μην αναγνωρίσω σε αυτή την εφαρμογή, τις διασκεδαστικές λέξεις που εχει. Αρχικά, λέγεται υπνητήρι. Επίσης, έχει “υπνωδίες”, “υπνόγκα” καθώς και “μια φορά και ένα χασμουρητό”.

 

2. Είναι δωρεάν

maxresdefault

Σε περίπτωση που ήρθες σήμερα στην Ελλάδα, δεν διαβάζεις εφημερίδες και ήσουν στον Αμαζόνιο σε μια καλύβα για 10 χρόνια, στη χώρα αυτή έχουμε κρίση. Βασικά, δεν έχουμε λεφτά. Άρα οτιδήποτε είναι δωρεάν, εκτιμάται λίγο παραπάνω. Το υπνητήρι το κατέβασα δωρεάν.

 

3. Είναι στα ελληνικά

Ξέρω αγγλικά αλλά εκτιμώ ιδιαίτερα όποια εφαρμογή έχει τη γλώσσα που χρησιμοποιώ καθημερινά. Μου αρέσουν τα ελληνικά, με βολεύουν.

 

4. Με έβαλε σε πρόγραμμα

ypnologio

Αν με ρωτούσες π.υ. (προ υπνητηριού) πόσες ώρες κοιμάμαι κατά μέσο όρο τα βράδια, δε θα είχα ιδέα και συνήθως θα έλεγα περισσότερες από όσες πραγματικά είχα κοιμηθεί. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, έχει κάτι σαν ημερολόγιο. Η ώρα που κοιμάσαι και ξυπνάς περνάει αυτόματα σε ένα πινακάκι και έτσι βλέπεις αν κοιμάσαι όσο πρέπει ή αν το έχεις παρακάνει με τα ξενύχτια. Εντάξει, λόγω νύστας κάποιες φορές η καταχώριση δεν τα πάει περίφημα, αλλά η ουσία είναι ότι πια έχω μια συγκεκριμένη εικόνα.

 

Δες: 20 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι λατρεύουν…να κοιμούνται!

 

5. Με νύσταξε

Δεν περίμενα ποτέ να γράψω ως θετικό μιας εφαρμογής, το γεγονός ότι με νυστάζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού αυτός είναι ο σκοπός της, αξιολογείται ως θετικό. Τα περιεχόμενα της με χαλάρωσαν. Άκουσα πουλάκια να κελαηδάνε από το “υπνολόγιο” και άφησα στο πλάι το κινητό. Κοιμήθηκα και το πρωί έψαχνα να δω αν έπαιζε όλο το βράδυ, αλλά ευτυχώς όχι. Κρατάει λίγο, είναι σαν τραγούδι η κάθε χαλαρωτική μελωδία που έχει καταχωρημένη.

 

6. Με έκανε να βαρεθώ

mpee

Με το Quizdom τσιτώνω. Δε μπορώ να παίζω στο κρεβάτι, γιατί κολλάω και είμαι σε εγρήγορση. Αντίθετα, με το υπνητήρι, μόλις ξεκίνησα να παίζω “Μπεεεε….ς και μέτρα” άρχισα να βλέπω καλύτερη επιλογή τον ύπνο. Καλά τα προβατάκια να τα βάλεις στο κρεβάτι, έβαλα 90. Αλλά πόσο; Κάποια στιγμή κουράστηκα και άφησα το κινητό στην άκρη. Στόχος επετεύχθη.

 

7. Θυμήθηκα τι πρέπει να προσέχω

Εδώ μπορεί να έχομε γράψει πολλά πράγματα για τον ύπνο, φυσικά μας διαβάζω, αλλά η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Στα tip-άκια, διάβασα μερικές χρήσιμες συμβουλές ύπνου.

 

8. Γέλασα

unnamed

Το  υπνητήρι έχει μια ενότητα που λέγεται “υπνόγκα”. Εκεί προτείνονται μερικές ασκήσεις για καλύτερο ύπνο και χαλάρωση. Τις προσπάθησα και χαλάρωσα γελώντας. Επίσης, διασκεδαστικός μου φάνηκε και ο ονειροκρίτης που έχει μοναδικές εξηγήσεις ονείρων καθώς και τα “άστρα και όνειρα”.

Πηγή: ladylike.gr

Δες επίσης: 10 σημαντικές πληροφορίες για τον ύπνο που όλοι οι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
15,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending