fbpx

Σχέσεις και η… καταδικασμένη τους φύση!

Σαν να μην μας έφταναν οι δυσκολίες της καθημερινής μας ζωής, η αναμενόμενη διέξοδος που ακούει στον όρο «σχέση» αποτελεί κάθε άλλο παρά μια σανίδα σωτηρίας. Tο κωμικο-τραγικό είναι πως εμείς είμαστε οι υπαίτιοι.

 

Τι κάνουμε “λάθος” λοιπόν και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;

 

Όλοι μιλάμε για το σωστό “timing” ή δικαιολογούμε ανθρώπους, καταστάσεις αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, χρησιμοποιώντας τον ως αιτία όλων των κακών.

Τι κι αν αυτό το λεγόμενο “timing” δεν υπάρξει ποτέ; Θα καθήσουμε αναπαυτικά στις θέσεις μας, παρακολουθώντας σαν ταινία τη μοναδική πρεμιέρα της ζωής μας; Περιμένοντας το  “happy ending” που ο σεναριογράφος αποφάσισε να αποφύγει, διότι τα πράγματα έχουν ρεαλιστική υπόσταση σ’ αυτό το σενάριο;

Σας έχω νέα! Το σωστό “timing” εμείς το καθορίζουμε. Δε θα χτυπήσει το κουδούνι ξαφνικά και πίσω απ’ την πόρτα θα βρίσκεται ο άντρας ή η κοπέλα των ονείρων σας, εκτός κι αν είσαι η εξαίρεση και το σύμπαν σου έχει αδυναμία, ή απλά είσαι πρωταγωνιστής σε Χολιγουντιανή ταινία.

Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά, οι υποχωρήσεις και απ’ τις δύο πλευρές είναι απαραίτητες. Το απόλυτο δε λειτουργεί στις σχέσεις. Το έδαφος δε θα είναι ποτέ εύφορο αν δεν βάλεις το χεράκι σου.

Δες: 5 καταστάσεις που αποφεύγουμε με τη δικαιολογία “Δεν έχω χρόνο”.

 

Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά αν απέναντί σου έχεις ένα άτομο που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και σου ξυπνά τα πιο όμορφα συναισθήματα, τότε θα μπορέσεις να υπερβείς τον εαυτό σου και να περιθωριοποιήσεις κάθε εμπόδιο, ή να το δεις σαν μια περιπέτεια.  

couple-cute-hot-kiss-Favim.com-1304072

Αν όμως έχεις το λάθος άτομο δίπλα σου, τότε είναι πολύ λογικό το μυαλό σου (και το ένστικτό σου), σαν αυτοάμυνα, να μεγαλοποιεί ακόμη και τις πιο μικρές δυσκολίες. Έτσι, να σε οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο δυστυχίας, χωρίς αρχή και τέλος, που μόνο οι τολμηροί θα επιλέξουν να σπάσουν.

 

160463-164847

Επαναλαμβάνοντας, το απόλυτο δε λειτουργεί στις σχέσεις και συνάμα στην άποψή μου για το “timing”. Δεν είναι λίγες οι φορές που δυο άνθρωποι οι οποίοι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, να αναγκάζονται να υποστούν τα δεινά του λεγόμενου “long distance”, λόγω του λάθος “timing” της συνάντησής τους. Και πάλι όμως, αν η αγάπη είναι δυνατή, τότε όλα ξεπερνιούνται.

Κλείνοντας αυτό το θέμα, θα ήθελα να σε βάλω σε σκέψεις μέχρι την επόμενη φορά. Μήπως τελικά αυτό το “λυπάμαι, αλλά είναι το λάθος timing για μένα” – το οποίο έχει βγει και απ’ το δικό μου στόμα, είναι μια φτηνή δικαιολογία; Και απ’ την άλλη, η χιλιο-ειπωμένη φράση “είμαι σίγουρος/η πως ακόμη δεν έχει έρθει το σωστό timing για μας” είναι το βάλσαμο στην πληγή, που μας έχει αφήσει ένας ανεκπλήρωτος έρωτας; Ή ίσως και ο φόβος για ένα νέο ξεκίνημα προς το άγνωστο αφήνοντας πίσω όλα τα παλιά;

 

Δες επίσης: Αυτά είναι τα σημάδια πως η σχέση σου θα κρατήσει καιρό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending