fbpx

Πρόβλημα με τη μνήμη σου; ΟΧΙ ΠΙΑ!!

Μήπως ανήκεις και εσύ στην dream team των ξεχασιάρηδων, που πρέπει να βάλουν υπενθύμιση ακόμη και τα πιο βασικά πράγματα;

Τότε αυτό τ’ άρθρο είναι το πλέον καταλληλότερο γι’αυτό το μαρτύριο που πέρνας.

 

Ήρθε η ώρα λοιπόν να σου πω μερικά κόλπα για να…”προπονήσεις” το μυαλό σου και να βελτιώσεις τη μνήμη σου επιτέλους.

 

i-know-some-of-these-words

 

ΚΟΛΠΟ ΝΟ.1: Συνδυασμός λέξεων

 

Ξεχνάς εύκολα ονόματα; Ένας εύκολος τρόπος να θυμάσαι τα ονόματα είναι να κάνεις συνδυασμούς. Αν για παράδειγμα, γνώρισες μια νέα συνάδελφο που τη λένε Ειρήνη, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ταυτίσεις το όνομα της με κάποια συνονόματη θεία, γνωστή, φίλη. Καλύτερα λοιπόν να θυμάσαι την κοπέλα που έχει το ίδιο όνομα με… κάποια άλλη, παρά να θες να της φωνάξεις, αλλά να μην μπορείς γιατί ξέχασες το ονομά της.

 

 

ΚΟΛΠΟ ΝΟ.2: Μην ξεχάσεις να κάνεις backup

Το να έχεις όλα τα τηλέφωνα, διευθύνσεις, κωδικούς, όνοματα και ό,τι άλλο θεωρείς σημαντικό, καταχωρημένα στο smartphone σου, μπορεί να σε βγάλει απ’ την δύσκολη θέση ανα πάσα στιγμή. Tι γίνεται σε περίπτωση κλόπης ή επιπλοκής του “έξυπνου τηλεφώνου” σου; Τα δεδομένα σου θα έχουν ήδη “κάνει φτερά”; Kράτα λοιπόν ότι είναι σημαντικό για ‘σένα σε δύο ή περισσότερα σημεία για να ‘χεις και το κεφαλάκι σου ήσυχο και να μην τρέχεις και να μη φτάνεις. 

 

Δες: Η καφεΐνη κάνει καλό στην μνήμη μας!

 

ΚΟΛΠΟ ΝΟ.3: “Η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως”

Τόσες και τόσες φόρες το’χουμε ακούσει αυτό το ρητό. Πόσες όμως το εφαρμόζουμε άραγε; Κι όμως η επανάληψη έχει αποδείχθει μια απο τις καλύτερες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να απομνημονεύσει ονόματα, αριθμούς ή οποιασδήποτε άλλης μορφής δεδομένα. Όπως στο σχολέιο “παπαγαλίζαμε” για να μάθουμε κάτι, έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση η επανάληψη σε βοηθά να απομνημονεύσεις τα σημαντικά. ΆΝΤΕ ΒΡΕ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ!! 🙂

 

ΚΟΛΠΟ ΝΟ.4: Πάζλ, σταυρόλεξα, sudoku: Διαλέγεις και παίρνεις

Όπως το σώμα, έτσι και ο εγκέφαλος χρειάζεται προπόνηση και τακτική άσκηση. Λύσε λοιπόν σταυρόλεξα, sudoku, παίξε παιχνίδια λέξεων ή ακόμα καλύτερα μάθε μια ξένη γλώσσα για να κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση!

 

ΚΟΛΠΟ ΝΟ.5: Διατροφή

Τόσες και τόσες φορές, έχουμε αναφέρει ότι η διατροφή είναι υπεύθυνη για πολλά καλά που συμβαίνουν στον οργανισμό μας. Έτσι και τώρα, βοηθά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης. Φάε λοιπόν, άφθονα ξηρούς καρπούς, όσπρια, δημητριακά… Γενικά όλα όσα συμπεριλαμβάνονται στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, κάνουν καλό στη μνήμη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending