fbpx

UNISPORTS: Πολωνική υπόθεση ο Τελικός Ανδρών – Πάει Γερμανία το χρυσό στις Γυναίκες (PHOTOS)

Η τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Volley ξεκίνησε με άκρως θεαματικό τρόπο και τελείωσε στους ίδιους ρυθμούς.

Το University of Manheim έχασε από το University of Lodz Team 2 σε ένα απολαυστικό αγώνα που προμήνυε την συνέχεια. Το Πολωνικό πανεπιστήμιο πήρε την νίκη και το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό ανδρών, με σκορ 0 – 2 (18 – 21, 17 – 21). Στον δεύτερο αγώνα, που ήταν Πολωνικός εμφύλιος, το University of Lodz Team 1 κέρδισε το University of Gdansk με σκορ 1 – 2 (16 – 21, 21 – 19, 10 – 15). Ο τελικός είναι πλέον Πολωνική υπόθεση με την χώρα να έχει την ευκαιρία να γεμίσει το βάθρο με δικούς της πετοσφαιριστές.

Στην κατηγορία γυναικών το University of Konstanz αντιμετώπισε το επίσης γερμανικό πανεπιστήμιο German Sport University of Cologne σε ένα εντυπωσιακό αγώνα με συνεχείς ανατροπές. Το German Sport University of Cologne πήρε την νίκη και το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό με σκορ 1 – 2 (18 – 21, 22 – 20, 14 – 16). Το δεύτερο εισιτήριο πήρε το University of Vienna που κέρδισε το University of Warsaw με σκορ 0 – 2 (22 – 24, 14 – 21).

Στους απογευματινούς αγώνες όπου κρίθηκε και η τελική κατάταξη, οι πετοσφαιριστές έδειξαν την κλάση τους μπροστά στους θεατές που έβλεπαν με κομμένη την ανάσα.

Στην κατηγορία ανδρών το University of Ljubljana κατέκτησε την 7η θέση αφού το University of Linz δεν παρουσιάστηκε τον αγώνα και τερμάτισε 8ο. Το University of Zurich κέρδισε το University of Porto με σκορ 2 – 0 (21 – 14, 21 – 17) και κατέκτησαν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Ο μικρός τελικός, δεν ήταν καθόλου μικρός αφού οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα. Η Πολωνική ομάδα του University of Gdansk (Piotr Ilewicz, Stanislav Wawrzynczyk) έχοντας ντοπάρισμα την ευκαιρία να στήσει στο βάθρο 3 ομάδες από την Πολωνία τα κατάφερε και κέρδισε με 0 – 2 (18 – 21, 24 – 26) την ομάδα του University of Manheim (Christian Eckenweber, Yannick Klement). Ο Τελικός δεν ήταν μόνο Πολωνική υπόθεση αλλά ήταν και ενδοπανεπιστημιακή. Οι δύο ομάδες του University of Lodz (Team 1 – Adam Manios, Bartlomiej Kujawiak, Team 2 – Bartlomiej Kiernoz, Konrad Felisiak) αναμετρήθηκαν δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η 2η ομάδα του University of Lodz κέρδισε τον αγώνα και το χρυσό μετάλλιο με σκορ 2 – 1 (17 – 21, 21 – 15, 17 – 15).

Στην κατηγορία των γυναικών, η ομάδα του University of Lorraine κατέκτησε την 7η θέση αφού η ομάδα του Warsaw University of Technology δεν εμφανίστηκε στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ισραηλίτικου πανεπιστημίου Ben Gurion κέρδισε με σκορ 2 – 0 (21 – 15, 21 – 18) την ομάδα του University of Amsterdam και κατέκτησε την 5η θέση αφήνοντας τους αντιπάλους στην 6η. Στον μικρό τελικό, το University of Konstanz (Marie Dinkelacker, Britta Steffens) ανέτρεψε το παιχνίδι και κέρδισε το University of Warsaw (Alexandra Filip, Izabela Soja) με σκορ 2 – 1 (18 – 21, 21 – 19, 15 – 11) και κατέκτησε την 3η θέση. Στον τελικό, το German Sport University of Cologne (Melanie Preuber, Silke Schrieverhoff) κέρδισε σχετικά πιο εύκολα, με σκορ 2 – 0 (21 – 15, 21 – 18), το University of Vienna (Anja Martina Dorfler, Julia Radl) και στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Οι αγώνες της Κυριακής, έδειξαν το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Οι πετοσφαιριστές και οι πετοσφαιρίστριες δεν το έβαζαν κάτω λεπτό και ο κόσμος τους αποθέωνε σε κάθε ευκαιρία. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία σε ένα κατάμεστο γήπεδο που οι θεατές ζητωκραύγαζαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για άτομα που δεν ήξεραν.

Ο πρόεδρος της EUSA δήλωσε κατενθουσιασμένος με την επιλογή της Κύπρου ως διοργανώτρια χώρα και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η φετινή διοργάνωση ήταν η καλύτερη Πανεπιστημιακή διοργάνωση που είδε μέχρι σήμερα. Το κέρδος από τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού είναι σίγουρα δεδομένο αφού η Κύπρος μπήκε για τα καλά στο «κόλπο» των διοργανώσεων.

 

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending