fbpx

UNISPORTS: Μετάλλια και στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση (PHOTOS)

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκπροσώπησε την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ταξίδεψε και εντάχθηκε στο τουρνουά ως 14ο φαβορί από τα 16 μεγαθήρια πανεπιστήμια στο ομαδικό πρωτάθλημα που συμπεριλαμβάνει πολύ καλούς αθλητές που αρκετοί από αυτούς είναι και διεθνείς με την χώρα τους.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κλήθηκε από νωρίς στα δύσκολα αφού στον όμιλο του τέθηκαν αντιμέτωποι αρκετά δυνατά πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο του Nottingham (το οποίο ήταν το 3ο φαβορί της διοργάνωσης και 1ο στον όμιλο), το Πανεπιστήμιο του Poitiers (France) (το οποίο ήταν το 6ο φαβορί της διοργάνωσης και 2ο στον όμιλο) και το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ήταν οι αντίπαλοι του Πανεπιστημίου Κύπρου στην φάση των ομίλων. Ανατρέποντας τα προγνωστικά και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις των Μάριο Γιάγκου (2 νίκες σε κάθε αγώνα) και Ανδρέα Ευσταθίου (1 νίκη) το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να κερδίσει με συνολικό 3 – 1 και να περάσει 1ο στον όμιλο του. Ο Χαράλαμπος Παπατρύφωνος και ο Κυριάκος Πέτρου δεν κατάφεραν κάποια νίκη αλλά έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση των αγώνων αφού στήριζαν εμψυχώνοντας τους συμπαίχτες τους.

Στην επόμενη φάση το Πανεπιστήμιο Κύπρου κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο της Ljubljana (Slovenia), ακόμα ένα φαβορί. Με άλλες 2 νίκες του φορμαρισμένου Μάριου Γιάγκου, και μια του Ανδρέα Ευσταθίου το Πανεπιστήμιο Κύπρου πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά με σκορ 3 – 1.

Ο επόμενος σταθμός δεν ήταν καθόλου εύκολος για την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου αφού η Πολωνική αποστολή αποτελούσε το φαβορί της διοργάνωσης. Οι αθλητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους και με κατάθεση ψυχής προηγήθηκαν με 2 – 1 (1 νίκη ο Μάριος Γιάγκου και 1 ο Ανδρέας Ευσταθίου) αλλά στο τέλος έχασαν με σκορ 2 – 3 απέναντι από τους διεθνείς αθλητές της Πολωνίας. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέκτησε μαζί με το Πανεπιστήμιο του Poitiers την 3η θέση. Οι αντίπαλοι του Πανεπιστημίου Κύπρου κέρδισαν πιο εύκολα την Ρωσική αποστολή (3 – 1) και κατέκτησαν την 1η θέση.

Στην κατηγορία διπλού, ο Μάριος Γιάγκου και Ανδρέας Ευσταθίου πέρασαν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα. Στους 16 οι αθλητές μας αντιμετώπισαν το καλύτερο δίδυμο της Γερμανικής αποστολής και κέρδισαν με σκορ 3 – 0. Στην φάση των 8 οι αθλητές μας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Τούρκικη αποστολή. Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει με 1 – 2 και 0 – 5 στο 3ο γκέιμ και κάπου εκεί θα χάνονταν όλα αν δεν καταθέταν και πάλι την ψυχή τους και έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό. Ανατρέποντας το σκορ και κερδίζοντας τα επόμενα 2 γκέιμς κέρδισαν και την Τούρκικη αποστολή με σκορ 3 – 2 και πέρασαν στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισαν την σαφώς ανώτερη ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Gdansk όπου έχασαν με 4 – 0. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέκτησε την 3η θέση ενώ το Πανεπιστήμιο του Gdansk έχασε από την Τσέχικη αποστολή με 4 – 2 και κατέκτησαν την 2η και 1η θέση αντίστοιχα.

Στην ατομική κατηγορία, ο διεθνής αθλητής μας Μάριος Γιάγκου, συγκαταλεγόταν στα φαβορί όμως στον 2ο γύρο αποκλείστηκε με 3 – 2 από τον Γερμανό Holter Arne. Ο Γερμανός αθλητής συγκαταλεγόταν στα φαβορί της διοργάνωσης και απέκλεισε για 2η φορά τον Μάριο Γιάγκου, αφού είχαν αγωνιστεί και στο παρελθόν μαζί.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending