fbpx

Τι σου αφήνει μία μεγάλη σχέση όταν τελειώσει;

Λοιπόν, τι γίνεται όταν μετά από 1, 2, 3, 4 χρόνια, μία σχέση διαλυθεί; Τι μένει πίσω; Καλές αναμνήσεις ή κακές;  Μπορείς με εκείνον τον άνθρωπο να μείνεις φίλος; Ή –ας είναι-  να κρατήσετε μία Α επαφή;

Αυτά είναι ερωτήματα που συνεχώς βασανίζουν τους ανθρώπους, που ίσως είναι ήδη μέσα σε μία μεγάλη σχέση, και φοβούνται να χάσουν από την ζωή τους τον άνθρωπο αυτό, ακόμα και αν χωρίσουν.. 

 

Το έχω ακούσει και εγώ, και όλοι, ότι από τις μεγάλες σχέσεις μένουν μόνο τα καλά.

xorismos

Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια.  Μιλώντας με γνωστούς και φίλους, αντιλήφθηκα ότι μετά από μία μεγάλη σχέση σου μένουν όλες οι δυνατές στιγμές, είτε καλές, είτε κακές.. Όλοι οι τσακωμοί, όλα τα γέλια, όλα τα κλάματα (σε μία μεγάλη σχέση θα υπήρξαν και αυτά), όλες οι βόλτες, όλα τα ταξίδια.. Όσα έζησες και αγάπησες- κάθε λεπτομέρεια, κάθε στιγμή που σε έκανε να αγαπήσεις τον άνθρωπο που ήταν δίπλα σου για τόσο καιρό.

 

Επίσης, μία μεγάλη σχέση σου αφήνει περίεργες.. συνήθειες.

14_stigmes_590_b

Λίγη μπάλα, λίγο τα καταστήματα, λίγη οδήγηση, λίγο η ροκ μουσική (που αναρωτιούνται οι  φίλοι  και οι γνωστοί που ξεφύτρωσε στο αυτοκίνητο σου), ο Καζαντζίδης που εμφανίστηκε ΤΥΧΑΙΑ ( πάνω από όλα!) στο κινητό σου, οι αναπτήρες στη τσάντα σου, αν και δεν .. καπνίζεις! Όλα αυτά που σου έμειναν από αυτόν τον άνθρωπο , που έζησες μαζί του ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου.. 

 

Σου μένει ένας μεγάλος (τεράστιος μπορώ να πω) αριθμός φωτογραφιών, βίντεο, μηνυμάτων.

rock-music-resize2

Καλώς ή κακώς, καλό θα σου κάνει να τα διαγράψεις. Ξέρω, είναι αναμνήσεις, είναι στιγμές… Για αυτό υπάρχει ακόμα μία λύση !! Μπορείς να μετακινήσεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε ένα usb, ένα σκληρό δίσκο ή και σε ένα αρκετά κρυμμένο φάκελο του υπολογιστή σου, ώστε να μην μπαίνεις συνέχεια να τα βλέπεις.. Μαζί με αυτά κατατάσσονται και τα δώρα , τα οποία ΝΑΙ μπορείς ακόμη να φοράς , αλλά όχι και την φανέλα του ποδοσφαίρου του, που σου έδωσε δώρο μετά από ένα επιτυχημένο ματσ, ούτε κάποιο κόσμημα με το όνομα του πάνω, για ευνόητους λόγους!

 

Δες: 7 πράγματα που δεν αξίζει να θυσιάσεις για μια σχέση!

 

Και τώρα το μεγαλύτερο ερώτημα: Μπορείς να μείνεις φίλος με αυτόν τον άνθρωπο;;

438525a2fdc10b53c23042c50251766d

Ο Χ Ι . Δεν μπορείς. Είναι σχεδόν αδύνατον.  Ο ένας από τους δύο σίγουρα θα πληγώνεται, είτε όταν ο άλλος προχωρήσει, είτε όταν δεν θέλει να επιστρέψει πίσω.  Σκέψου λίγο λογικά..

  • Θα μπορέσεις ποτέ να τον/την ακούσεις να μιλάει για άλλη/ο;
  • Θα μπορέσεις να σου λέει ΠΟΣΟ πολύ ταιριάζει με την κοπέλα του, πόσο του αρέσει, πόσο την αγαπάει ίσως;  
  • Πόσο τέλεια περνάει, πόσο πολύ χαίρεται για αυτήν;  
  • Θα μπορέσεις να τους δεις μαζί;
  • Να βγεις μαζί τους; 

Θα σου απαντήσω εγώ.. Δεν θα μπορέσεις.

relationship

Θα είναι πολύ δύσκολο.  Δεν λέω, όλοι μας θέλουμε να κρατούμε κάποιες σχέσεις, να ξέρουμε ότι είναι καλά, ότι είναι ευτυχισμένος- τόσα έζησες μαζί του βρε παιδί μου. Κάν΄ το. Όμως κράτα μία νοητή γραμμή, ένα νοητό όριο που θα σας χωρίζει.. Για το καλό και των δύο.

Οι μεγάλες σχέσεις  δίνουν πολλά – αλλά παίρνουν επίσης. Καλό είναι, για τον κάθε άνθρωπο, να μην δίνει τα πάντα στις σχέσεις αυτές..

 

Να μην αναλώνεσαι, να μην γίνεσαι κάποιος άλλος.  Δεν λέω, μπορεί και να είστε μαζί μία ζωή, ευτυχισμένοι, ερωτευμένοι- πιγκουίνοι!! Όμως, δες και λιγάκι τον εαυτό σου, δεν νομίζεις; 

 

Η δική μου συμβουλή είναι..

Ζήσε την κάθε στιγμή, να είσαι ευτυχισμένος/η , να χαίρεσαι την σχέση αυτή και όσο πάει… Μην μετανιώσεις για το ό,τι έκανες, γιατί εκείνη τη στιγμή πίστευες πως άξιζε!

 

Δες επίσης: 4+1 συστατικά μίας επιτυχημένης σχέσης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending