fbpx

Τι πρέπει να κάνεις για ένα σίγουρα πετυχημένο online flirt/date;

Το διαδίκτυο έχει φέρει την επανάσταση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και ο έρωτας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Σε επισκόπηση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evidence Based Medicine, οι ειδικοί αποκαλύπτουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον χώρο των διαδικτυακών γνωριμιών. Η επισκόπηση βασίστηκε στα αποτελέσματα 80 περίπου παλαιότερων μελετών που αφορούσαν στην τέχνη της ερωτικής έλξης και της πειθούς.

07.08_online-dating

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, ένα από τα βασικά συμπεράσματα των ερευνητών ήταν ότι το παιχνιδιάρικο ψευδώνυμο, ειδικότερα όταν αρχίζει με κάποιο από τα πρώτα γράμματα του αλφαβήτου, είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας ενός προσωπικού προφίλ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως οι γυναίκες ανταποκρίνονται περισσότερο σε ψευδώνυμα που υποδεικνύουν κάποιο βαθμό ευφυΐας (π.χ. Cultured=Καλλιεργημένος), ενώ οι άντρες ανταποκρίνονται περισσότερο σε ψευδώνυμα που προδιαθέτουν θετικά για την εξωτερική εμφάνιση (π.χ. Blondie=Ξανθούλα, Cutie=Ομορφούλα).

Ονόματα που σχετίζονται με αρνητικά φορτισμένες έννοιες (π.χ. Little=Μικρούλης) δεν φάνηκε να έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους χρήστες. Αντιθέτως, παιχνιδιάρικα ψευδώνυμα (π.χ. Fun2bwith=Ευχάριστος τύπος) ήταν πιο πιθανό να τραβήξουν το ενδιαφέρον.

hello-my-name-is-onlineclock

Καλό θα είναι το όνομα/ψευδώνυμο να ξεκινά με κάποιο από τα πρώτα γράμματα του αλφαβήτου ώστε να εμφανίζεται ψηλά στην αλφαβητική κατάταξη των προφίλ.

Και η φωτογραφία παίζει βέβαια το ρόλο της.Ένα αυθεντικό χαμόγελο είναι ότι καλύτερο για ένα προσωπικό προφίλ, σημειώνουν οι ερευνητές. Για τις γυναίκες, η ελαφριά κλίση του κεφαλιού και ένα κόκκινο ρούχο ή αξεσουάρ φάνηκε να αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας. 

Girl smiling using laptop

Αν η φωτογραφία περιλαμβάνει και άλλα άτομα, καλό είναι ο ιδιοκτήτης του προφίλ να βρίσκεται σε κεντρική θέση και η φωτογραφία να αποπνέει καλή διάθεση. Έτσι, το άτομο δείχνει φιλικό και ευχάριστο.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που θα δώσετε για τον εαυτό σας στο προσωπικό σας προφίλ, θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και θετικά φορτισμένες, συνδυάζοντας στοιχεία για το χαρακτήρα αλλά και τις προτιμήσεις σας.

Δεν πρέπει οι πληροφορίες να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα –δεν χρειάζεται να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας σαν σούπερ ήρωες, τονίζουν οι ερευνητές.

global_career-professional-woman-online-computer-career-istk_0_1

Επίσης, σημειώνουν πως οι άντρες και οι γυναίκες ελκύονται από διαφορετικά γνωρίσματα. Στους άντρες αρέσει μια γυναίκα να έχει καλή φυσική κατάσταση, όχι όμως από επιθετικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, αλλά από μορφές άσκησης όπως η γιόγκα και η αεροβική γυμναστική. Από την άλλη, οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από έναν άντρα που δείχνει γενναίος και ριψοκίνδυνος, παρά από έναν άντρα που μοιάζει ευγενικός.

Επίσης, το χιούμορ φάνηκε να αποτελεί απαραίτητο συστατικό της διαδικτυακής γοητείας. Πρέπει όμως να γράφουμε με χιούμορ και όχι απλώς να λέμε ότι έχουμε χιούμορ.

Πηγή: onmed.gr

Δες επίσης: Online dating/chatting: 4 λόγοι που δεν θα έρθει στο πρώτο ραντεβού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending