fbpx

8 λόγοι που θα σε κάνουν να ταξιδεύεις περισσότερο!

Δεν θα προτιμούσες το διαβατήριο σου να είναι γεμάτο; Να το ανοίγεις και να βλέπεις τα ταξίδια που έκανες και να σου ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις και ξεχωριστά αισθήματα;

Ένα γεμάτο διαβατήριο είναι ένα χαρούμενο διαβατήριο!

images (3)

 

Άσε για λίγες μέρες το άγχος, την ρουτίνα, το πρόγραμμα, τα συνηθισμένα και κάνε ένα ταξίδι! Το χρειάζεσαι!

 

1. Ζήσε για λίγο μία διαφορετική καθημερινότητα

gamhlio-taxidi1

Όσες μέρες κι αν μείνεις σε μια άλλη χώρα, η καθημερινότητα σου σίγουρα θα είναι αλλιώτικη. Όχι όμως επειδή δεν πας στη δουλειά. Αλλά επειδή ζεις σε μία άλλη κουλτούρα, σε ένα άλλο είδος ρουτίνας όπου για ‘σένα πίσω από τα πάντα βρίσκεται λίγη μαγεία και περιπέτεια.  Ξέχασε λοιπόν τη ρουτίνα για όσο είσαι διακοπές.

 

 

2. Νόστιμα παραδοσιακά φαγητά και νέες κουζίνες

download (1)

Μην ξεχνάς πως ένα ταξίδι θα διευρύνει τον ουρανίσκο σου. Δώσε την ευκαιρία στις τοπικές σπεσιαλιτέ να σου αποδείξουν πως η κουζίνα της χώρας σου δεν είναι η καλύτερη. Δοκίμασε νέες γεύσεις, νέα αρώματα  και άσε την διατροφή ενός πολιτισμού να γεμίσει το στομάχι σου! Ξέχασε για λίγες μέρες την φράση «Είσαι ό,τι τρως.» Είσαι σε διακοπές, μην κολλάς!

 

3. Κάνε πρακτική την ξένη γλώσσα που έμαθες στην σχολή σου

images (5)

Στο πανεπιστήμιο όλοι μας έχουμε την επιλογή να ξεκινήσουμε την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από το μηδέν. Επέλεξε λοιπόν να ταξιδέψεις σε μια χώρα όπου θα μπορείς να μιλήσεις τη ξένη γλώσσα που έμαθες. Μην ντρέπεσαι! Η προφορά σου δείχνει πάντα την καταγωγή σου. Άλλωστε η θεωρία από την πράξη έχουν τεράστια διαφορά. Μίλησε με ντόπιους – θα χαρούν που μιλάς την γλώσσα τους- και διάβασε περιοδικά και εφημερίδες στην γλώσσα τους.  Practice makes perfect!

 

4. Λάτρεψε την διαφορετικότητα

images (4)

Μην πας μόνο σε τουριστικά μέρη. Μίλα με τους ντόπιους και άδραξε την ευκαιρία να ζήσεις σαν ντόπιος. Έτσι, θα αποδεχτείς πιο εύκολα το διαφορετικό, την θρησκεία, τις συνήθειες και την κουλτούρα, μην σου πω θα το λατρέψεις!

 

5. Δες τον κόσμο από μια ξεχωριστή οπτική γωνία

14-tips-gia-taksidia-me-aeroplano

Γίνε σοφότερος. Γνωρίζοντας ξένους λαούς, δημιουργώντας νέες γνωριμίες και σχέσεις, μαθαίνοντας πληροφορίες για τα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης χώρας και για τον τρόπο ζωής το μυαλό σου θα ανοίξει. Και όπως και ο Thomas Dewar “Minds are like parachutes – they only function when open“.

 

 

6. Ερωτευμένος με τα ηλιοβασιλέματα;

DSC_2016_1

pos-na-bgazete-oraies-fotografies-me-to-kinito-sas

Όπως και ο Μικρός Πρίγκιπας, έτσι και εσύ απόλαυσε όσα πιο πολλά ηλιοβασιλέματα μπορείς στον πλανήτη Γη! Σε κάθε γωνιά του κόσμου ο ήλιος βασιλεύει διαφορετικά! Βρες λοιπόν ποιο είναι το αγαπημένο σου ηλιοβασίλεμα!

 

7. Έμπνευση και νέες καινοτόμες ιδέες

travel-23

Εκμεταλλεύσου το ταξίδι σου και άσε το μυαλό σου να γεννήσει νέες ιδέες για επιχειρηματικότητα, λογοτεχνία και για μελλοντικά έργα σου! Άσε το μυαλό σου ελεύθερο και υιοθέτησε όλα όσα σου άρεσαν από τον πολιτισμό που γνώρισες!

 

8. Φωτογραφική μηχανή;

21717014-tourist-photographing-eiffel-tower-black-and-white-picture

Δώσε της να καταλάβει. Τράβηξε τις πιο cool και magical φωτογραφίες που θα μπορούσες. Selfies με διάσημα αξιοθέατα και με ντόπιους κατοίκους. Ανέβασε τις φωτογραφίες στα Social Media σου και κάνε τους άλλους να ζηλέψουν και να σε ακολουθήσουν στα επόμενά σου ταξίδια!

 

Μπορώ να σκεφτώ δεκάδες άλλους λόγους για να σε πείσω πως πρέπει να ταξιδεύεις περισσότερο! Τι περιμένεις; 

99_reasons_to_travel_0

 

Δες επίσης: Οι λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις να ταξιδεύεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending