fbpx

6 ενδείξεις ότι ταξιδεύεις με Κύπριους!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε διάφορες αίθουσες ξένων αεροδρομίων μόνοι, κρύοι κι έρημοι. Κάτι σαν τη συνείδηση του Γιώργου Λιλλήκα. Πόσες από αυτές τις φορές όμως, η σιωπή και η παγανιά “έσπασε” ραγδαία όταν αντιληφθήκαμε ότι σ’ αυτό το αεροδρόμιο, στο μέσο του πουθενά, στην άκρη του κόσμου, υπάρχουν κι άλλοι Κύπριοι που ταξιδεύουν μαζί μας; Ο Αδικημένος σήμερα, παρουσιάζει αυτές τις ειδικές ενδείξεις οι οποίες “ουρλιάζουν” ότι έχετε Κύπριους συνταξιδιώτες. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, ΔΕΝ είναι συμπτωματική, μιας και όλα τα παρακάτω έχουν συμβεί στη πραγματικότητα (κι άντε να μην με λένε Αδικημένο άμα τα έχω περάσει όλα!). 

 
 
1. Τι εννοείς 20 κιλά δικαιούμαι;

Picture

Στέκεσαι στην ουρά του Check In στο αεροδρόμιο του Heathrow. Ακούς κάτι διακριτικότατες “παουρκές”. Είναι το πρώτο σημάδι ότι ταξιδεύεις με Κύπριους. Πρόκειται για τα άτομα που ενώ η κράτηση αναφέρει ρητά ότι δικαιούστε ΜΕΧΡΙ 20 ΚΙΛΑ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ θεωρούν ότι είναι μια σήμανση εθελοντική και απευθύνεται σε κάποιους άλλους, πάντως ΟΧΙ εμάς. Όταν λοιπόν καταφθάσουν με 8 βαλίτσες των 30 κιλών η κάθε μια, όχι μόνο ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για έξτρα πληρωμή αλλά είναι έτοιμοι να στήσουν κανονικότατο καφκά, ναι, στη καρδιά του Heathrow προκειμένου να περάσουν τις αποσκευές τους. 20 λεπτά μετά, η καημένη η Αγγλίδα έχει πλέον απέναντι της μια κυρία Μαρούλλα η οποία είναι εκτός ελέγχου, έχει κάνει γύρω στις 87 επικλήσεις στο Θεό και ζητά επιτακτικά να μιλήσει με το διευθυντή, ο οποίος εννοείται ότι θα αφήσει στη μέση το μίτιγκ με τον δήμαρχο του Λονδίνου για να κατέβει να ακούσει την κυρία Μαρούλλα να του εξηγεί πως έπιασε 97 κιλά ρούχα από το Primark για τον γιο της συννύφισσας της. 
 
 
2. Mr Giallouros, Poyiatzis and Mastrappas please proceed to Gate 7 immediately.

Picture

Βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού. Μυρίζει παντού φρέσκα κρουασάν και σιγοπαίζει στα μεγάφωνα το “Aux Champs Elysées” του Joe Dassin. Κι εκεί που ξεκουράζεσαι βυθισμένος στη γαλήνη πίνοντας τη ζεστή σου σοκολάτα και αναπολώντας τη χτεσινή σου  κρουαζιέρα στον Σηκουάνα, ακούγεται μια εκκωφαντική φωνή που ουρλιάζει “Monsieur Giallouros, Poyiatzis et Mastrappas s’il vous plaît procéder à la porte Sept immédiatement.” Μπορεί να μην ξέρεις Γαλλικά, αλλά η ανακοίνωση είναι υπεραρκετή για να αντιληφθείς ότι οι Κύριοι Γιάλλουρος, Πογιατζής και Μαστραππάς βρίσκονται σε κάποιο διάδρομο αφορολόγητων και τσακκώνονται με τις συζήγους τους για τα αρώματα που θα αγοράσουν καθυστερώντας έτσι ένα ολόκληρο αεροσκάφος που περιμένει στη καημένη την πύλη 7. 
 
 

3. Η θύρα 9

Picture

(κι όμως, η φωτο είναι από το πραγματικό συμβάν!)

Κι εκεί που βρίσκεσαι εξουθενωμένος μετά από 10ωρο Connection Flight στο αεροδρόμιο της Βιέννης και κάθεσαι ήρεμα ήρεμα στο gate σου, ένα τσούρμο Ομονοιατών που τυγχάνει να πετά μαζί σου αντιλαμβάνεται ότι η θύρα σας έχει τον αριθμό… 9 και αρχίζει έξαλλα να ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ συνθήματα της Θύρας, μετατρέποντας μέσα σε δευτερόλεπτα το αεροδρόμιο σε πέταλο του ΓΣΠ και τους καημένους τους Αυστριακούς να προσπαθούν να αντιληφθούν τι έγινε. 
 
 
 
4. Κάτσε πίσω.

742516980

Όταν επιτέλους επιβιβαστείς στο αεροσκάφος κρατάς στο χέρι σου ένα απόκομμα της κάρτας επιβίβασης σου που αναγράφει τον αριθμό της θέσης σου. Αυτή η κάρτα λοιπόν, εάν ταξιδεύεις με συμπατριώτες σου είναι απλά συμβουλευτική, η οποία δεν έχει καμία αξία, μιας και κανένας δεν κάθεται στην ορισμένη του θέση, προτιμώντας να κάτσει με φίλους, γνωστούς και κουμπάρους. Τι εννοείς επέλεξες τη θέση σου από application του κινητού σου; Να κάτσεις πίσω. Διότι άμα ταξιδεύεις με Κύπριους το seating plan εφαρμόζεται με τη λογική σχολικού λεωφορείου.
 
 
5. Η προσγείωση 

Picture

Ναι μιλώ για το χειροκρότημα στη προσγείωση, το οποίο αν και έχει “εξουθενωθεί” τώρα τελευταία, συνεχίζει να είναι πατροπαράδοτο σαν φρεσκοψημένη φλαούνα. Αν όμως δεν ακουστεί το χειροκρότημα, μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε ότι πετάτε με Κύπριους όταν με το που αγγίξει ο τροχός του αεροσκάφους το έδαφος, σηκώνονται όλοι και μαζεύουν τα πράγματα τους από τα ντουλάπια καθώς το αεροπλάνο συνεχίζει να “τρέχει” στο δίαυλο, με τις αεροσυνοδούς να κοιτάζουν στα πρόθυρα panic attack. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που αντικρίζω αυτό το θέαμα κάνω μια παράλληλη εικόνα των τόμων με τις οδηγίες ασφαλείας της ΙΑΤΑ να “καίγονται” μέσα σε φουκούδες. 
 
 
6. Η κυρία Κούλλα στην Αλ Κάιντα 

Picture

Εάν μετά από όλο το ταξίδι δεν αντιλήφθηκες τους συμπατριώτες σου που πετούν μαζί σου, να είσαι βέβαιος ότι θα τους αντικρίσεις στο τέλος. Φτάνεις στο αεροδρόμιο του JFK στη Νέα Υόρκη. Πας να περάσεις από τα Customs. Επικρατεί πανικός. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι Αμερικάνοι εντόπισαν με τα X RAYS στη τσάντα της κυρίας Κούλλας κάτι που έμοιαζε με ράβδους πυρομαχικών ΤNΤ και τρέχουν να μαζέψουν πυροτεχνουργούς. Κι ενώ όλοι πιστεύουν ότι η κυρία Κούλλα έχει στήσει παρακλάδι της Αλ Κάιντα κάπου στην Ορούντα, εσύ γελάς με τη σκέψη του σιουσιούκου στη τσάντα της…
 
 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending