fbpx

18 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορούσες να κάνεις στο Facebook!

Είναι εκείνα τα κόλπα που θα ήθελες να ξέρεις…

Εκείνα τα tips που θα σταματήσουν τα νεύρα σου κάθε φορά που είσαι online ή κάνεις scroll στο NewsFeed σου στο Facebook.

Ελπίζουμε να σου λύσουμε τα… χέρια (κι όχι άλλο τα νεύρα).

Δες τα πιο κάτω και οι Facebook-μέρες σου θα γίνουν πιο ευχάριστες:

 

1
Μάθε στους (ξένους) φίλους σου πώς να προφέρουν στ’ αλήθεια το όνομά σου.

Πήγαινε στο προφίλ σου, μετά επέλεξε About, μετά Details About You, τότε Name pronunciation, και επέλεξε “How do you say your name?”. Και θα μοιάζει κάπως έτσι μετά:

enhanced-23222-1438803271-8

2
Απενεργοποίησε το “Seen” από κάθε μήνυμα που βλέπεις.

Εκείνες οι ενοχλητικές στιγμές που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τις ζωές πολλών από εμάς. Αν δεν θέλεις να απαντήσεις επειδή “δεν είσαι στη διάθεση”, τότε επιλέγοντας το πιο κάτω δεν θα ξέρουν οι άλλοι ότι τους αγνοείς. Κάνε download το Facebook Unseen Chrome extension ή install το Chat Undetected για Firefox και Internet Explorer. Το αρνητικό της υπόθεσης; Δεν θα μπορείς να δεις ούτε εσύ πότε οι άλλοι διάβασαν τα μηνύματα σου..

3
Μετέφερε όλα τα γενέθλια των φίλων σου σε Google Calendar, iCal, ή Outlook.

Έτσι δεν θα (ξε)χάσεις ποτέ τα γενέθλιά τους. Πήγαινε στα Events σου, στην αριστερή στήλη. Κοίταξε κάτω δεξιά για 2 links: Upcoming Events και Birthdays. Κάνε copy ένα από αυτά. Μετά, άνοιξε το Google Calendar, και επέλεξε στο τοξάκι κάτω δίπλα από το Other Calendars > Add by URL, κάνε paste το URL και… τελείωσες!

enhanced-27193-1438910342-1

Στο iCal, πήγαινε στο Calendar > Subscribe και βάλε το URL.

Στο Outlook, πήγαινε στο Tools > Account Settings > Internet Calendars.

4
Δες τα μηνύματα σου στην κατηγορία Other (που δεν ήξερες ότι υπήρχε καν).

Ήξερες ότι έχεις 2 Inbox στο Facebook; Υπάρχει και ένα Other inbox για μηνύματα από θαυμαστές/ανθρώπους που δεν είναι φίλοι/γνωστοί σου. Όσοι δεν σε έχουν friend πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό για να στείλουν μήνυμα στο κύριο inbox σου!

5
Ψάξε για εκείνο το post που γύρευες ώρες/μέρες.

Το Facebook search είναι πολύ αποτελεσματικό για posts που μοιράστηκαν με εσένα. Αν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο από κάποιο φίλο σου, απλά γράψε το όνομα του/της και μια λέξη-κλειδί, και το post θα εμφανιστεί στα results.

enhanced-15970-1438803708-3

Αν ταξιδεύεις, μπορείς να πάρεις ιδέες ψάχνοντας το location ή φωτογραφίες από φίλους σου.

enhanced-12954-1438804163-3

6
Στείλε GIFS στο Facebook.

Κάνε πρώτα copy και paste το link του GIF στο status bar σου. Τότε, αφού εμφανιστεί το preview, διάγραψε το link (μόνο).

7
Κρύψε τη λίστα των φίλων σου στο Facebook.

Πήγαινε στην κατηγορία Friends, πάνω στο προφίλ σου, και τότε δεξιά πάτησε Edit Privacy. Άλλαξε τις ρυθμίσεις του Friend List σε Only me.

8
Κάνε share ένα post με όλους, εκτός από ένα (ή περισσότερα) άτομα. 

Πριν να παραπονεθείς για το αφεντικό σου ή κάποιο συγγενή, ίσως θέλεις να κρύψεις απ’ αυτούς ένα post. Στο μενού “Who should see this?” δίπλα από το κουμπί Post, επέλεξε Custom και πρόσθεσε τους “ανεπιθύμητους” φίλους σου στη λίστα Don’t share this with.

9
Σταμάτησε τα videos από το να παίζουν αυτόματα στο News Feed.

Άνοιξε το Facebook app> Settings > Videos and Photos > Auto-play και σύρε κάνοντας disable το Smart Auto-play, και επέλεξε Use Wi-fi Only.

Δες: 8 πράγματα που θα ήταν καλά να ΜΗ δημοσίευες στο Facebook!

10
Μάθε τις ακριβείς διαστάσεις της Facebook Cover Photo.

Είναι δύσκολο να βρεις μια φωτογραφία ακριβώς στο size μιας cover photo. Για το Facebook του computer σου είναι 851 pixels πλάτος x 315 pixels ύψος, ενώ για το κινητό σου είναι αντίστοιχα  399 pixels x 150 pixels.

11
Σταμάτησε εκείνα τα ενοχλητικά requests παιχνιδιών.

                                     grid-cell-5552-1439207985-5

Στο Facebook app σου πήγαινε: More > Settings > Notifications > Mobile Push και κατάρργησε την επιλογή Application Requests.

12
Αν άσχετοι friends σου σε ενοχλούν, κρύψε το online chat status σου.

Άνοιξε το chat window, επέλεξε ρυθμίσεις πάνω δεξιά, και μέτα Advanced Settings. Τότε πάτησε Turn off chat for all friends ή Turn off chat for only some friends και βάλε friend lists ή όνοματα κάποιων που θέλεις να αγνοήσεις.

13
Άλλαξε το relationship status σου χωρίς να προκαλέσεις “αντιδράσεις”.

Πηγαίνεις από  In a relationship σε Single? Απέφυγε οποιεσδήποτε ειδοποιήσεις, πηγαίνοντας στο tab του About > Family and relationships > άλλαξε τις ρυθμίσεις σε Only Me. Επιλέγοντας π.χ. το Single, δεν θα εμφανιστεί τίποτα στο News Feed σου.

14
Χρησιμοποίησε τη ρύθμιση θα-τα-δω-αργότερα του Facebook.

Υπάρχουν αμέτρητα άρθρα στο Facebook κάθε μέρα, και δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος να τα διαβάσεις όλα. Επέλεξε το Share και κάνε Save Link. Όλα τα αποθηκευμένα άρθρα (και όχι μόνο) θα εμφανιστούν στην κατηγορία Saved στην αριστερή στήλη, ή στο κινητό στο tab More > Saved.

enhanced-19697-1438812001-6

15
Στο Facebook app, σήρε δεξιά ή αριστερά μια φωτογραφία για να βάλεις ένα γρήγορο φίλτρο πάνω της.

Αφού κάνεις upload μια φωτογραφία, μπορείς να επιλέξεις την εικόνα ή να πατήσεις το Edit για περισσότερες επιλογές (υπάρχουν 7 για να επιλέξεις).

16
Κατέβασε νέες φωτογραφίες που είσαι tagged στο Facebook σε ένα φάκελο του Dropbox.

 Εκπληκτικό για να αποθηκεύεις μαζικές φωτογραφίες από πάρτυ ή γάμους. Πρώτα κάνε λογαριασμό στο IFTTT.com και μετά πήγαινε σε αυτή τη σελίδα, που θα ενώσεις τους 2 λογαριασμούς του Facebook και του Dropbox. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, μπορείς να κάνεις turn on μια “συνταγή” (recipe) και κάθε tagged φωτογραφία σου θα αποθηκευτεί!

17
Φτιάξε ένα “Look Back” video ολόκληρου του history σου στο Facebook.

Πήγαινε στο facebook.com/lookback για να δεις ολόκληρη τη Facebook-ζωή σου μπροστά στα μάτια σου. Το βίντεο δημιουργείται αυτόματα από το site, βρίσκοντας τις πρώτες σου στιγμές, τις πιο liked φωτογραφίες και κάνει κολάζ των πιο πρόσφατων στιγμών σου. Μπορείς να κάνεις edit τις φωτογραφίες που θες να επιλεγούν (από κάτω).

18
Αν έχεις iPhone, το Paper app (Free, iOS) θα αλλάξει για πάντα τη Facebook-ζωή σου.

Αυτό το πειραματικό iPhone app είναι ο καλύτερος τρόπος να δεις το News Feed σου, μεγάλες φωτογραφίες από φίλους σου και σελίδες στην κορυφή, ενώ τα status updates εμφανίζονται κάτω. Προχωρώντας, μπορείς να δεις άρθρα και ιστορίες από το διαδίκτυο. Είναι απολαυστικό για τα μάτια σου και πολύ καλύτερο από την εφαρμογή του Facebook. Δυστυχώς είναι μόνο available για όσους έχουν λογισμικό iOS (προς το παρόν).

Τώρα μπορείς να νιώθεις πως κατέχεις master στο Facebook 🙂

Δες επίσης: 7 + 1 πράγματα που βλέπουμε στο Facebook μας μετά τα 20+ χρόνια μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending