fbpx

Οι κακές οι γλώσσες λένε…

Δε θα σας πω κάτι που ήδη δε γνωρίζετε, απλά θα ξεκινήσω λέγοντας πως αποτελεί γεγονός ότι ο κόσμος μιλάειΣτις παρέες, στα καφενεία, στις καφετέριες, στις δουλειές. Γενικά μιλάει, για πράγματα που γνωρίζει, για πρόσωπα που γνωρίζει και δε γνωρίζει, για γεγονότα στα οποία μπορεί να μην ήταν καν παρών, για πράγματα που δε γνώριζει ή έχει ελάχιστη γνώση.

Ε ναι λοιπόν, ο κόσμος μιλάει…για ‘μένα, για ‘σένα, για όλους εκτός από τον εαυτό του.

 

Είναι ύπουλη συνήθεια το κουτσομπολιό και όλοι λίγο πολύ υποκύπτουμε καθημερινά σε αυτό, κακολογώντας ανθρώπους που μπορεί να μην μας έχουν βλάψει ποτέ, απλά επειδή τυχαίνει να μη συμβαδίζουν με το δικό μας τρόπο ζωής είτε επειδή πολύ απλά τους φθονούμε και θα θέλαμε να είμαστε σαν αυτούς. Επειδή λοιπόν δε μπορούμε να γίνουμε σαν αυτούς, τους κτυπάμε δια της πλαγίας οδού, με το να συζητάμε αρνητικά για αυτούς, δυσφημιζόντας τους σε γνωστούς και φίλους. Τις πλείστες φορές με πλήρης συνείδηση είμαστε πρόθυμοι να μεταδώσουμε και να αναπαράγουμε ανακρίβειες για πρόσωπα και καταστάσεις, με απώτερο σκοπό να υποσκάψουμε την υπόληψη ενός ατόμου προς το δικό μας όφελος είτε απλά γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε (από τις παρέες μας, την οικογένεια μας, τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν γενικότερα).

M_Id_319769_gossip_

Ε λοιπόν, εγώ αρνούμαι να συνεχίσω αυτή τη απαίσια συνήθεια. Θα έπρεπε και όλοι μας να καθήσουμε να αναρωτηθούμε που μας εξυπηρετεί να συζητάμε συνεχώς για τους άλλους. Είναι σαν τις παρέες αυτές που όλοι έχουμε, που το μόνο που μας δένει μαζί τους είναι oι ατέλειωτες συζητήσεις για τους γύρω μας, λες και είμαστε οι κριτές των πάντων. Αν αφαιρέσεις όμως το hobby αυτό, θα συνηδητοποιήσεις πως σαν παρέα δεν υπάρχει κάτι άλλο κοινό που να σας δένει, ούτε καμιά άλλη απασχολία.

Πραγματικά παρατηρώντας τους ανθρώπους συνειδητοποιώ προς μεγάλη μου απογοήτευση το πόσο πολύ απολαμβάνουμε να συζητάμε για τρίτους, παρά για τον εαυτό μας. Ελάχιστα αποκαλύπτουμε για εμάς, όμως για τους υπόλοιπους θεωρούμε ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα πάντα και να τα μεταφέρουμε στον περίγυρο μας, σε μια προσπάθεια να υπερύψωσουμε τη δική μας υπόσταση. ΛΑΘΟΣ

Διότι αν κοιτάζαμε να φτιάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας θα υπήρχε λιγότερη μισαλλοδοξία και μένος στο κόσμο.

 

Θα υπήρχε περισσότερη ανθρωπιά, αποδοχή και κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. Στάσου μπροστά από ένα καθρέφτη και κοίταξε το είδωλο σου. Έπειτα πες σε αυτόν όσα λες καθημερινά για τους ανθρώπους γύρω σου. Θα το έκανες; 

Στο τέλος της ημέρας όλοι άνθρωποι είμαστε, ο καθένας με τους δικούς του φόβους, όνειρα, επιτυχίες, αποτυχίες. Γιατί να βγάζουμε τόση χολή; I say LOVE. Spread Love and Positiveness.

 

Δες επίσης: Η κριτική στη ζωή μας: Μην κρίνεις για να μην κριθείς

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending