fbpx

Τα 7 βήματα για αλλαγή της διάθεσης σου στα δύσκολα πρωινά της Δευτέρας!

Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Κάποιοι το περνάμε κάθε εβδομάδα και ευχόμαστε να υπήρχε άλλη μια μέρα μεταξύ Σαββατοκύριακου και Δευτέρας. 

Είναι η αρχή της εβδομάδας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τη βλέπουμε σαν τιμωρία που καθίσαμε για μια δυο μέρες. Η τιμωρία μας είναι η σχολή, με τον καθηγητή που θα αποφασίσει να σου απευθύνει τον λόγο με το που μπεις στην αίθουσα, ή η δουλειά με τον γκρινιάρη προϊστάμενο που θα σου ζητήσει λογαριασμό για ότι έγινε ή δεν έγινε.

Έχουμε τρεις λέξεις για ‘σένα: 1. Υπομονή. 2. Υπομονή. 3.Υπομονή.

 

Έχουμε και μερικές ιδέες για να αρχίσεις να βλέπεις τις Δευτέρες σου με άλλο μάτι. Αν αλλάξεις στάση εσύ μπορεί να αλλάξουν και οι άλλοι, που ξέρεις;

 

1. Άσε τα πολλά ξυπνητήρια και σήκω στο πρώτο ντριιιιιιιιιιιιιιν*!

1-monday-morning

Το ξέρεις αυτό το κλασικό με το «υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο»; Θέλουμε να σου πούμε ότι είναι αλήθεια. Μην βάζεις 5 ξυπνητήρια. Αφού ξέρεις θα το αφήσεις και θα σηκωθείς τελευταία στιγμή. Ενώ… άμα βάλεις μόνο ένα θα ξέρεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή και θα σηκωθείς. Το μεγάλο μυστικό είναι να κάνεις αυτό που βλέπεις στις ταινίες. Βάλε ένα δυνατό και ενεργητικό τραγούδι να παίζει με το ξυπνητήρι σου. Ότι δουλεύει καλύτερα για ‘σένα. Σήκω με την μία και κουνήσου στον ρυθμό. Δεν θα ξανανιώσεις αυτή την πρωινή υπνηλία ποτέ ξανά.

 

2. Ετοίμασε το πρωινό σου από το βράδυ

2-monday-morning

Δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Δεν χρειάζεται να μας πεις πόσο βαριέσαι να το φτιάξεις. Ξέρουμε ότι πιθανότατα θα πάρεις ένα κρουασάν και καφέ από τον δρόμο. Ξέρεις όμως πόσο λάθος είναι αυτό για την δίαιτα και για την ρουτίνα σου… για να μην αναφέρουμε το πορτοφόλι  σου. Μην αγχώνεσαι. Απλά το προηγούμενο βράδυ μάζεψε όλα όσα χρειαστείς και βάλε τα σε θέση «μάχης».

 

3. Κανόνισε έξοδο μετά την δουλειά της Δευτέρας

nightlife675

Η  ιδέα και μόνο ότι το βράδυ σου θα είναι ευχάριστο, με φίλους ή με τον φίλο σου, θα κάνουν την μέρα να περάσει σαν νερό. Όσα θέματα και αν αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια της μέρας, θα είναι πιο υποφερτά, απλά και μόνο στην σκέψη του «μετά» . Φαγητό ή ποτό ή και τα δύο θα σε χαλαρώσουν και θα είσαι μια χαρά για την υπόλοιπη εβδομάδα.

 

4. Ξύπνα λίγο νωρίτερα

4-monday-morning

Θα πεις: «Εδώ δεν μπορώ να σηκωθώ όταν πρέπει, θα καταφέρω να σηκωθώ και νωρίτερα;» Η απάντηση είναι ‘Ναι’. Δεν λέμε να χάσεις τον ύπνο σου, αλλά αν καταφέρεις να σηκωθείς 5 λεπτά νωρίτερα θα κάνεις την διαφορά. Θα έχεις την άνεση να ετοιμαστείς όπως πρέπει χωρίς να τρέχεις, θα πάρεις πρωινό χωρίς να σου σταθεί στον λαιμό. Θα βαφτείς αν είσαι κοπέλα, και πιθανότατα δεν θα ξεχάσεις να πιεις τις βιταμίνες σου.

 

5. Δοκίμασε κάτι καινούριο στα μαλλιά σου

5-monday-morning

Αν είσαι κοπέλα, δούλεψε με το υλικό που έχεις… στο κεφάλι σου. Φτιάξε μια πλεξίδα ή ένα σινιόν. Γύρνα μερικές τούφες γύρω από τον κότσο και αμέσως θα γίνει προσεγμένος και του «κομμωτηρίου». Νομίζεις ότι δεν έχεις χρόνο, αλλά αυτά τα χτενίσματα χρειάζονται λιγότερο χρόνο από το κλασικό «λούσιμο – στέγνωμα». Για να μην πούμε για το πόσο πιο προσεγμένα θα φαίνονται.

 

6. Ξεκίνα το δικό σου «cafe»

6-monday-morning

Δεν θα ήταν τέλειο να πήγαινες στο γραφείο/πανεπιστήμιο και να έβρισκες εκεί, έτοιμο καφέ; Μίλα με τους συνεργάτες/συμφοιτητές σου και κανονίστε να φέρνετε καφέ για όλους, εναλλάξ. Θα έρθει και η στιγμή που θα πάρεις εσύ τους καφέδες, αλλά σκέψου όλες τις υπόλοιπες Δευτέρες. Άσε που όταν έρθει η σειρά σου μπορείς να «κλέψεις» και να τους κάνεις delivery λίγο πριν φτάσεις εκεί.

 

7. Κράτα για τις Δευτέρες τα καινούρια επεισόδια της σειράς

tv-series

Κάνεις το λάθος και τα μαζεύεις όλα για το Σαββατοκύριακο. Πρώτον δεν προλαβαίνεις να δεις τα καινούργια επεισόδια σε 5 διαφορετικές σειρές και δεύτερον, έτσι καταλήγεις να μην διαβάζεις ποτέ… τίποτα. Ούτε καν περιοδικά. Ξεκίνα την νέα σεζόν του House of Cards την Δευτέρα και δες ένα επεισόδιο κάθε βράδυ. Έτσι τα Σαββατοκύριακα θα μπορείς να βγαίνεις από το σπίτι. Μπορείς να πας μέχρι και παραλία. Τέλειο;! 

 

Δες επίσης: Οι λόγοι που ΜΙΣΩ το πρωινό ξύπνημα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending